Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
kpoeta

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: kpoeta » 17 lis 2017, 9:58

eh no to lepiej jakby zrobili zwykle okno . i nikt by nie byl zdziwiony ;/ dla mnie to okno w sypialni co ponoc ma sie nie otwierac to wyglada tak samo jak Okno w salonie ktore sie normalnie otwiera. patrzac na wizualizacje mieszkania

Sebastian

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Sebastian » 17 lis 2017, 10:45

Przejrzałem wszystkie rzuty mieszkania i też nie widzę na rysunku różnicy między oknami. Jest jakiś symbol który mówi ze jest nie otwierane?

Boo123

Postautor: Boo123 » 17 lis 2017, 10:48

My na rzucie mamy przerywanymi liniami zaznaczone łuki po jakich się będą otwierać drzwi balkonowe w salonie. W sypialni czegoś takiego nie ma.

Sebastian

Postautor: Sebastian » 17 lis 2017, 10:54

Faktycznie. Trochę średnie rozwiązanie z tym oknem ale pozostaje nam się z tym pogodzić albo na własną rękę wymienić na otwierane. Mnie jeszcze denerwuje to szkło na balkonie. Konkretnie to że jest przesroczyste a nie mleczne. I biuro twierdzi że nie wyrażają zgody na zmianę tego bo widok bloku ma być jednolity

Boo123

Postautor: Boo123 » 17 lis 2017, 10:58

Też bym wolała mieć wyjście na balkon z sypialni, z tym że naprawdę tam jest tak mało miejsca, że jak się wstawi łóżko, to ewidentnie nie byłoby jak otworzyć tych drzwi. W ogóle mało miejsca w tych pokoikach. Z meblami nie poszalejemy

BPK

Postautor: BPK » 17 lis 2017, 11:37

No niestety okna są lekkim niewypałem w tym przypadku. Ale myślę, że wszyscy mieliśmy podobne podejscie przy kupowaniu- z tej euforii, że kupujemy Swoje M nikt nie zwrócił uwagi na opis okien.

kpoeta

Postautor: kpoeta » 17 lis 2017, 13:15

Dla mnie to ewidentnie kazdy myslal tak jak piszesz ze to okno duze w sypialni bedzie sie otwierac normalnie. ;/ no nic mysle ze kazdy sie nauczy z tym zyc :D:D

novy

Postautor: novy » 17 lis 2017, 20:58

kpoeta pisze:Dla mnie to ewidentnie kazdy myslal tak jak piszesz ze to okno duze w sypialni bedzie sie otwierac normalnie. ;/ no nic mysle ze kazdy sie nauczy z tym zyc :D:D

Witam my wzięliśmy z żoną mieszkanie 51 M2 w budynku nr 2 i na rzucie nic takiego nie ma w sensie takim że okna się w pokojach nie otwierają ..

kpoeta

Postautor: kpoeta » 17 lis 2017, 21:04

Oczywiscie chodzi o to duże od ziemi okno a IE zwykle bo tamte muszą się otwierac. tak patrzę u nas na projekcie i tak samo nie ma nic żeby się nie otwierało. W salonie nie mamy zaznaczonych linii otwarcia drzwi i tak samo w sypialni. Jeśli by się nie otwierało to powinno być to okno inaczej zaznaczone. Przynajmniej ja tak uważam. Dokładnie tak samo są te okna zaznaczone . Trzeba to osobiście sprawdzić i przekonać się. Może to jakiś ogólny błąd.?

novy

Postautor: novy » 17 lis 2017, 21:07

kpoeta pisze:Oczywiscie chodzi o to duże od ziemi okno a IE zwykle bo tamte muszą się otwierac. tak patrzę u nas na projekcie i tak samo nie ma nic żeby się nie otwierało. W salonie nie mamy zaznaczonych linii otwarcia drzwi i tak samo w sypialni. Jeśli by się nie otwierało to powinno być to okno inaczej zaznaczone. Przynajmniej ja tak uważam. Dokładnie tak samo są te okna zaznaczone . Trzeba to osobiście sprawdzić i przekonać się. Może to jakiś ogólny błąd.?

Podjadę do biura w poniedziałek rano i się zapytam :)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”