Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Postautor: Nowy » 07 gru 2024, 20:33

edmund pisze:to nawet nie jest Krowodrza, bo ta dzielnica zaczyna się po drugiej stronie ul. Głowackiego - sam budynek jest już na Bronowicach. Co najwyżej można powiedzieć, że lokalizacja na granicy pomiędzy Krowodrzą i Bronowicami.

Może nie jestem bardzo na bieżąco z tą okolicą, ale wydaje mi się, że to też nie jest jakieś zagłębie usług. Dobrze kojarzę, że najbliższym większym sklepem tam, to jest Biedronka przy Miasteczku Studenckim AGH (zdaje się, że bez licencji na sprzedaż alko)? A może jest tam coś bliżej, gdzie można zrobić zakupy i nie jest to Żabka?

Silyen

Re: Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Postautor: Silyen » 08 gru 2024, 0:20

Wg Google'a 800 metrów do tej Biedronki albo ponad kilometr do Aldi na Radzikowskiego. Przy czym to Aldi jest dosyć biedne, jeśli chodzi o asortyment.

karamba

Postautor: karamba » 11 gru 2024, 13:10

edmund pisze:Nie spuszczałbym się aż tak nad tą lokalizacją - to nawet nie jest Krowodrza, bo ta dzielnica zaczyna się po drugiej stronie ul. Głowackiego - sam budynek jest już na Bronowicach. Co najwyżej można powiedzieć, że lokalizacja na granicy pomiędzy Krowodrzą i Bronowicami.
Trzeba przyznać, że miejsce jest dobrze skomunikowane - 8 minut tramwajem na rynek, w przyszłości na Głowackiego ma przebiegać druga linia tramwajowa Cichy Kącik - Azory. To jednocześnie zaleta i potencjalna wada, bo budynek będzie narażony na hałas przejeżdżających tramwajów.
Wg mnie największą wadą tej okolicy jest obecny stan muru wokół stadionu Wawel - wzdłuż Głowackiego ciągnie się stara, rozpadająca się ściana, pokryta graffiti. Do tej pory nie wiadomo, kiedy stadion w końcu to wyburzy i wybuduje tam nowoczesne trybuny.

Samoloty tuż nad głową a poza tym tory kolejowe i nocne pociągi towarowe. Problem ten już odczuwają mieszkańcy bloków na osiedlu Wizjonerów
Okolica taka se, ale kiedyś się na pewno zmieni na plus. Idę o zakład że wojsko się wyniesie. Już teraz zniknęło mnóstwo starych magazynów

Ach_te_ceny!

Postautor: Ach_te_ceny! » 13 gru 2024, 15:53

Tak śledzę ten wątek i są tak różne opinie, że się sama umówiłam na spotkanie :) Dam znać czego się dowiem :) Natomiast podjechaliśmy z mężem pod banery na tej działce i nie jest to przy torach, to zupełnie po drugiej stronie Głowackiego. Co do standardu mam nadzieję, że więcej się dowiemy na spotkaniu. Ciekawe jak z klimatyzacją i czy są platformy w hali garażowej :/

Nowy

Postautor: Nowy » 25 gru 2024, 23:01

Tak informacyjnie, to pojawiły się mieszkania na stronie, więc można sobie podejrzeć układy. I o ile np. duże mieszkania 5-pokojowe mają taki atut, że na dachu mają np. ponad 80 metrów kwadratowych tarasu i do tego jeszcze 3 balkony, i to jest super. To jednak dwie sypialnie mające mniej niż 9 m2 i dwie mające niecałe 11 m2, to jednak wydaje się skromnie, jak na mieszkanie, które ma 110 m2. Przynajmniej taka jest moja opinia, ale może taki standard dzisiaj. I o ile większość cen mieszkań jest ukrytych standardowo, to przy niektórych podali ceny i za takie większe, z tarasem na dachu, to policzyli sobie 3,137 mln, więc całkiem solidnie. Ale są też mieszkania, nawet mniejsze w okolicach 20 tys. za m2. Jakoś nigdy ta okolica nie kojarzyła mi się ze specjalnym prestiżem, ale może i tak tam jest. Co myślicie o mieszkaniach i inwestycji Zenit?

mojemieszkanie

Postautor: mojemieszkanie » 26 gru 2024, 12:37

Ja osobiście uważam, że lokalizacja jest naprawdę super, nieopodal ul. Bronowicka i Piastowska, sama mieszkam w tym rejonie i nie chce przeprowadzać się daleko, więc szukam tylko w tej lokalizacji bo mieszka się tu super. Interesuje się tą inwestycją już jakiś czas , nie stać mnie na te największe apartamenty (sic!!) ale rozważam te około 70-75 mkw i planuje umówić się na spotkanie do biura. Brakuje mi w tej inwestycji mieszkań około 85-90mkw :/
Co do samego budynku podoba mi się to, że jest to tylko około 85 mieszkań a zależy mi na kameralności, no i standard opisywany na stronie dewelopera na plus, przy tych cenach które obecnie są na rynku (włos się jeży! ) nie wyobrażam sobie podstawowego standardu dew, mam nadzieję, że deweloper wywiąże się z tego co opisuje.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 26 gru 2024, 15:01

Czy oprócz Wyjątkowa elewacja budynku emanuje eterycznym urokiem coś wiadomo o ogrzewaniu, czy będzie na gaz, jak tradycyjnie na Głowackiego?

hellhax

Postautor: hellhax » 26 gru 2024, 21:15

mojemieszkanie pisze:Co do samego budynku podoba mi się to, że jest to tylko około 85 mieszkań a zależy mi na kameralności

Przyznam że to dość oryginalne podejście do kameralnosci

Ach_te_ceny!

Postautor: Ach_te_ceny! » 27 gru 2024, 11:12

Byliśmy z mężem na spotkaniu. Zaskoczyło nas, że będzie ogrzewanie miejskie! To akurat była super wiadomość, bo w okolicy nie ma. Nie będzie też platform w hali garażowej - to dla nas było bardzo istotne po pewnych przejściach :lol:
No dużo by opowiadać o wadach i zaletach - to co nam się nie podobało, to, że w standardzie mają ogrzewanie tylko w salonie, że niby w sypialni nieekonomicznie, ale to bardziej kwestia gustu przecież. A z takich rzeczy, które faktycznie zrobiły na nas wrażenie, to w końcu sensowne odległości między budynkami. Tam na stronę Grenadierów to z lornetką by trzeba był siedzieć, żeby zobaczyć sąsiada. Wzięliśmy mieszkanie z loggią. Wybór niby jest, ale jak tak siedliśmy już konkretniej, to na tym piętrze nie ma, od tej strony już nie ma itd.

phantom

Postautor: phantom » 27 gru 2024, 14:31

Ach_te_ceny! pisze:...

A jak ceny?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”