Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
oxygen

Re: Osiedle Banacha II Kraków / deweloper Activ Investment - opinie na forum

Postautor: oxygen » 05 paź 2023, 12:08

Tymczasem bloki sobie stoją, ale wiele się nie zmienia w tym miejscu.

Obrazek

Widać, że w budynku od lewej to niewiele brakuje. I w zasadzie, to dobrze, że problemy zaczęły wychodzić na tym etapie, a nie dopiero po tym, jak do bloków wprowadzą się mieszkańcy.

free66

Postautor: free66 » 05 paź 2023, 15:59

Nie wiem jak inne ich inwestycje, ale o tym przy ul. Wadowickiej oraz Wodnej złego słowa nie powiem. Ładnie zrealizowane osiedla.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lis 2023, 17:59

oxygen pisze:Tymczasem bloki sobie stoją, ale wiele się nie zmienia w tym miejscu.

stoją to chyba zbyt dużo powiedziane ...

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/gorka-narodowa-deweloper-stabilizuje-budynki-klienci-czekaja-na-mieszkania_53848.html

Martab

Postautor: Martab » 17 lis 2023, 8:56

Mar G pisze:
oxygen pisze:Tymczasem bloki sobie stoją, ale wiele się nie zmienia w tym miejscu.

stoją to chyba zbyt dużo powiedziane ...

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/gorka-narodowa-deweloper-stabilizuje-budynki-klienci-czekaja-na-mieszkania_53848.html

Zgadza sie, nawet jesli to skonczy sie to predzej czy pozniej tak: interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2023-06-06/ich-blok-grozi-zawaleniem-winia-dewelopera-nie-chca-wracac 5 lat na rekojmie minie a problem zostanie ;/

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 14 maja 2024, 12:16

Byłem tam wczoraj i wychodzi na to że budowa zbliża się do końca a więc chyba rozwiązali problemy. Miejmy nadzieję że kupujący dostaną w końcu mieszkania bo tam już będzie z rok opóźnienia (?)

Swoją drogą budynek naprawdę wygląda dobrze jak na projekt z 2020 roku oraz „budżetowy”. Przypomnę że jeszcze w lipcu 2022 można tutaj było kupić mieszkania w cenie 8k/m2.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 08 gru 2024, 20:40

Akurat szukam w tamtej okolicy czegoś i zastanawiające jest, że pojawiają się prywatne ogłoszenia ze sprzedażą cesji praw za dość okazyjną cenę w tych budynkach. Czyżby jednak nabywcy nie chcieli mieszkać w niepewnym budynku i wolą się pozbyć i kupić coś bez historii? Czy to przesada i nie ma się co bać? Ktos może napisać czy "problematyczny" budynek dostał już zgodę na użytkowanie? A może ktos z was już się urządza tam i opisze wrażenia?

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 09 gru 2024, 7:26

tonyxxl pisze:Akurat szukam w tamtej okolicy czegoś i zastanawiające jest, że pojawiają się prywatne ogłoszenia ze sprzedażą cesji praw za dość okazyjną cenę w tych budynkach. Czyżby jednak nabywcy nie chcieli mieszkać w niepewnym budynku i wolą się pozbyć i kupić coś bez historii? Czy to przesada i nie ma się co bać? Ktos może napisać czy "problematyczny" budynek dostał już zgodę na użytkowanie? A może ktos z was już się urządza tam i opisze wrażenia?

nie, od początku nikt tam nie chcial mieszkac. W okresie wzrostow nieruchomosci powstalo takie zjawisko jak flipowanie mieszkaniami. Sa grupy dla flipperow na na znanym portalu spolecznosciowym po kilkanascie tysiecy osob, na youtubie jest pelno poradnikow jak to robic, Ci sprawniejsi nawet organizuja platne szkolenia dla pozostalych

polega to na tym ze ktos kupuje mieszkanie na starcie inwestycji, i odsprzedaje komus przed odebraniem kluczy, poniewaz ceny mieszkan w ostatnich latach rosly kilkanascie/kilkadziesiat procent rocznie, to takie osoby na takich "rezerwacjach" zarabialy po kilkadziesiat/kilkaset tysiecy zlotych

w tej okolicy bardzo duzo sie buduje, poczekaj chwile i ceny beda nizsze niz ta ktora ma dzisiaj flipper i wydaje Ci sie okazyjna

chyba ze lubisz sie dzielic z kims wlasnymi pieniedzmi to smialo

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 09 gru 2024, 13:33

wojdyla1980 pisze:w tej okolicy bardzo duzo sie buduje, poczekaj chwile i ceny beda nizsze niz ta ktora ma dzisiaj flipper i wydaje Ci sie okazyjna

A od kiedy konkretnie mają być te niższe ceny? Bo w 2018-19 roku tez robiłem podejście do tych po drugiej stronie Banacha, tez od Activ nawet, i były po 9-10k m2. Też mówili żeby poczekać....

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 09 gru 2024, 13:39

tonyxxl pisze:
wojdyla1980 pisze:w tej okolicy bardzo duzo sie buduje, poczekaj chwile i ceny beda nizsze niz ta ktora ma dzisiaj flipper i wydaje Ci sie okazyjna

A od kiedy konkretnie mają być te niższe ceny? Bo w 2018-19 roku tez robiłem podejście do tych po drugiej stronie Banacha, tez od Activ nawet, i były po 9-10k m2. Też mówili żeby poczekać....

Jak tak to ok, kup teraz, i koniecznie z marżą dla flipera, takich jak Ty niech golą do spodu

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 09 gru 2024, 14:23

Czy ja kupię od flipera czy od nie flipera to mnie guzik obchodzi. Interesuje mnie głównie cena jaką zapłacę. Na dziś jest tam atrakcyjna więc jak to mówią: obie strony zadowolone. A le w tym bloku co osiadał, interesuje mnie jeszcze czy ktoś odebrał już swoje mieszkanie od dewelopera, bo widze że w ogłoszeniach są sprzedawane z opisem: "w trakcie odbiorów technicznych" co mnie niepokoi i zastanawia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”