Odbiór etapu C - Slow City Ekopark Kraków / kiedy ruszają odbiory mieszkań

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Slow City, za którą odpowiada deweloper Ekopark. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
nanu

Re: Odbiór etapu C - Slow City Ekopark Kraków / kiedy ruszają odbiory mieszkań

Postautor: nanu » 15 lis 2024, 20:45

daniel88 pisze:Po sąsiedzku zaczyna się również budowa „Look up house” i po drugiej stronie trasy Wolbromskiej kolejne bloki dom- bud. Fajnie, że na około będziemy mieć nowe osiedla/ drogi/ przystanki. Tylko niech każda z inwestycji zadba o lokale usługowe.

Z tego co pamiętam to jakiś lokal usługowy ma być w ostatni budynku przy etapie C no i ogólnie ostatni-ostatni etap całego osiedla to mają być wyłącznie budynki usługowe.

daniel88

Postautor: daniel88 » 17 lis 2024, 14:26

Prawda odnośnie lokalu usługowego w etapie C w tym małym budynku. Co do reszty to wielka niewiadoma bo plany mogą się zmienić w trakcie realizacji pozostałych etapów. Tak mówił mi kierownik budowy. Ale napewno będą inne lokale usługowe :)

nanu

Postautor: nanu » 22 lis 2024, 20:42

daniel88 pisze:Prawda odnośnie lokalu usługowego w etapie C w tym małym budynku. Co do reszty to wielka niewiadoma bo plany mogą się zmienić w trakcie realizacji pozostałych etapów. Tak mówił mi kierownik budowy. Ale napewno będą inne lokale usługowe :)

Oczywiście, że wiele rzeczy może się po drodze pozmieniać - mogą na przykład nie dociągnąć do końca całego osiedla i odsprzedadzą komuś resztę terenu ;)
No ale pisałam stan na dzień dzisiejszy jaki jest w planach.

daniel88

Postautor: daniel88 » 20 gru 2024, 18:55

Kilka zdjęć z etapu C

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

postimg.cc/gallery/qvwRKQ2

slowww

Postautor: slowww » 20 gru 2024, 20:53

daniel88 pisze:Kilka zdjęć z etapu C

Dzięki za zdjęcia, bardzo fajny zestaw i osiedle wygląda nieźle. Choć zastanawia mnie, co to jest ta betonowa konstrukcja?

Mieszkanie odbierałeś sam czy z jakąś firmą odbiorową? Jak jakoś, na jakie usterki w mieszkaniu warto zwrócić uwagę? A może poszło bez zastrzeżeń?

daniel88

Postautor: daniel88 » 20 gru 2024, 22:05

Która betonowa konstrukcja ?

Mieszkanie odebrałem w etapie B w czerwcu. Korzystałem z firmy. Wolałem żeby ktoś sprawdził wszystko profesjonalnie. Zeszło około 1,5godz. Ogólnie odbiór minął pozytywnie. Jedna szyba w oknie została wymieniona, poza tym delikatne ryski były na innych oknach (na to trzeba zawsze uważać ) ale to nie zostało rozpatrzone do poprawki. Reszta wszystko ok!

Wróć do „Slow City Kraków od Ekopark - forum mieszkańców osiedla”