iti pisze:Moim zdaniem brak podanej ceny mieszkania na stornie dewelopera, przy jego planie, już na starcie powinien dyskwalifikować taką ofertę w oczach klienta. To zaczyna się taka nieprzejrzysta gra, która ma na celu wyciśnięcie jak największej ilości kasy od potencjalnego zainteresowanego.
Kiedyś widziałem ogłoszenie o sprzedaży mieszkania, oczywiście bez ceny. Wysłałem z ciekawości zapytanie, na co dostałem odpowiedź:
- A ile pan proponuje?
Odpowiedziałem, że stówkę i zakończyłem rozmowę, bo z takimi ludźmi nie ma żadnego sensu rozmawiać.
jest budowany portal do wyceny, sprzedaży, i obsługi całego procesu. Na potrzeby elementu “wycen”, została zebrana baza cen transakcyjnych, wynika z nich że różnica cen transakcyjnych za podobne mieszkania w tym samym czasie, w skrajnych przypadkach sięgała 40%, to jest powód dlaczego do tej pory ceny były ukrywane …
tutaj można posłuchać więcej, w przyszłym roku baza cen mieszkań będzie ogólnie dostępna, w dużo lepszej wersji niż planowany i przesuwany przez rząd portal dom.pl
youtu.be/JCKag36KRuk?si=zugC1V-NENDJmy-8