Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)
Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)
No i jeszcze odnośnie etapu II inwestycji, to mają to być 2 bloki / segmenty, czyli zapewne posadowione na jednej hali garażowej, zapewne też 2-poziomowej.
Re: Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)
To mają być budynki C1 i C2 - czyżby miały mieć malowanie zielone, tak patrząc na dotychczasowy schemat?

Plan osiedla: deweloper Proins
To już całość działek tego dewelopera w tej okolicy, czy można będzie spodziewać się jeszcze etapu numer III? Wiecie może czy to osiedle będzie się jeszcze rozrastało w stronę ul. Sołtysowskiej? Na tym planie droga w jej kierunku nieźle się wydłuża, ten kawałek też zbuduje Proins, czy to będzie jakaś osobna inwestycja?

Plan osiedla: deweloper Proins
To już całość działek tego dewelopera w tej okolicy, czy można będzie spodziewać się jeszcze etapu numer III? Wiecie może czy to osiedle będzie się jeszcze rozrastało w stronę ul. Sołtysowskiej? Na tym planie droga w jej kierunku nieźle się wydłuża, ten kawałek też zbuduje Proins, czy to będzie jakaś osobna inwestycja?
Re: Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)
Uderza wielkość placu zabaw, jak na tą liczbę bloków ; ) Chyba, że tam jeszcze jakiś inny jest planowany? Ale patrząc na to, że chyba widać tu kompletne zagospodarowanie terenu, to chyba jest już całość.
luc pisze:Uderza wielkość placu zabaw, jak na tą liczbę bloków ; ) Chyba, że tam jeszcze jakiś inny jest planowany? Ale patrząc na to, że chyba widać tu kompletne zagospodarowanie terenu, to chyba jest już całość.
Prezentowane przez dewelopera zagospodarowanie mija się z rzeczywistością. Pomiędzy blokiem B1 i B3 (środek osiedla) na wizualizacji znajduje się zieleń i nasadzenia - nic bardziej mylnego. Deweloper postawił w tym miejscu Śmietnik. Ogólnie rzecz biorąc deweloper nie wykonał według mojej wiedzy i obserwacji żadnych nasadzeń - ba, nie postawił nawet śmietników czy ławek

marlenas pisze:Prezentowane przez dewelopera zagospodarowanie mija się z rzeczywistością. Pomiędzy blokiem B1 i B3 (środek osiedla) na wizualizacji znajduje się zieleń i nasadzenia - nic bardziej mylnego. Deweloper postawił w tym miejscu Śmietnik. Ogólnie rzecz biorąc deweloper nie wykonał według mojej wiedzy i obserwacji żadnych nasadzeń
Faktycznie, to było coś, co mnie zaskoczyło, jak byłem obejrzeć to osiedle, mianowicie, że nie ma na nim właściwie żadnej wyższej zieleni. Nie wiem, może to przez posadowienie bloków na dużym garażu, nad którym nie bardzo drzewo wyrośnie. Ale pomimo dużego garażu, to jeszcze wyznaczono naziemne miejsca postojowe pomiędzy blokami. Jak już musieli do lokali usługowych, to mogli chociaż jakoś na skraju, od strony Centralnej.
Wróć do „Centralna Kraków od Proins - forum mieszkańców osiedla”