Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
d123

Re: Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: d123 » 23 lis 2017, 7:35

@pawel1492 a Ty zamierzasz kupić mieszkanie w tej inwestycji ? Jakie opinie masz o deweloperze i o biurze sprzedającym ?

pawel1492

Postautor: pawel1492 » 23 lis 2017, 11:53

Tak zamierzam kupić. Co do opinii o deweloperze to nie bardzo mam z czym porównać. Mogę tylko napisać, że istnieje możliwość niewielkiej negocjacji ceny.

d123

Postautor: d123 » 23 lis 2017, 13:58

tez właśnie sie przymierzam, ale zastanawiam sie jeszcze nad inną inwestycją. A jeśli mozna wiedziec to kupujesz dla siebie czy pod wynajem? A jakie masz zdanie na temat parkingów i miejsc parkingowych w tej inwestycji? :)

pawel1492

Postautor: pawel1492 » 23 lis 2017, 16:43

Dla siebie. Jeśli chodzi o parkingi to trzeba być świadomym że przed blokiem nie będzie ogólnodostępnych miejsc parkingowych. Z tego co się dowiadywałem to nie można też kupić, przynajmniej na razie, 2 miejsc parkingowych jeśli nie kupuje się mieszkania 4-pokojowego. Ja akurat kupuję mieszkanie razem z miejscem garażu i komórką więc bardzo mnie to nie boli. Problem może być tylko gdy ktoś przyjedzie w odwiedziny i musi parkować poza ogrodzeniem.

d123

Postautor: d123 » 24 lis 2017, 8:55

Ja własnie jestem świadoma tych miejsc i jest to według mnie duzy minus tej inwestycji i jedna z rzeczy które mnie wstrzymują jeszcze przed kupnem. Z minusów jakie widzę to jeszcze brak oświetlenia na balkonach i ich wykończenia, jedynie sam beton nawet niezabezpieczony żadną żywicą. Oczywiście są tez plusy i napewno nigdy nie będzie tak ze wszystko będzie pasować :) A Ty jakie widzisz minusy ?

pozdro

Postautor: pozdro » 24 lis 2017, 9:12

Zasadniczy minus to slaba lokaliazacja, zapewne uzytkowanie wieczyste itd. Znaczy lokalizacja tak nijaka. Ujdzie ale w sumie nie ma nic ciekawego w okolicy, raczej brzydko. Kwestia ceny za 5000zl moze bym rozwazyl. Choc wiadomo nie ma w Krakowie lokalizacji idealnych w dobrej cenie. Dla mnie wydaje sie ze jest tam za duzy halas bo to sa juz takie przedmiescia z duzym ruchem samochodowym. Wiec bedzie tylko motocykle i autobusy i ciezarowki i wszystko co sie da slychac. Jednak nie jest to spokojna okolica jak np. W centrum Krakowa. Osobiscie czekam na jakies inwestycje w Czyzynach. Predzej bym jednak wybral AlejePokoju83 bo fajniejsza lokalizacja. Blisko na Grzegorzki i do centrum.

d123

Postautor: d123 » 24 lis 2017, 12:04

Grunt jest własnością, nie ma tu akurat uzytkownia wieczystego. MI akurat sama lokalizacja się nawet podoba - wiadomo nigdy nie będzie wszystko pasować. Cena rzeczywiście jak na ta lokalizację mocno przesadzona....

laien

Postautor: laien » 24 lis 2017, 12:44

Mi też lokalizacja odpowiada, do centrum wcale nie jest tak daleko, na pewno nie są to przedmieścia ;) Na mapie porównywalna odległość od centrum z Czyżynami, jedyny minus dla mnie to brak tramwaju. Mieszkam niedaleko więc często tam bywaliśmy na różnych etapach budowy, blisko jest cały kompleks zielony byłego obozu Płaszów, a prawie "za rogiem" rewitalizują park Duchacki, dodatkowo Bonarka obok, okolica raczej spokojna, osiedle domków z jednej strony, z drugiej zajezdnia i dalej dopiero bloki. Zależy co komu odpowiada, dla mnie na Czyżynach strasznie już zabudowali.
Jeśli chodzi o cenę to nie ma idealnie, ale po roku poszukiwań stwierdzam, że nigdzie nie było, potwierdzam, że można negocjować przy zakupie, bo jesteśmy już po. Też wzięliśmy z garażem i komórką, wiem że w sumie miejsc postojowych ma być 1;1, ogólnodostępnych miejsc dla gości niestety brak, no ale to jest problem większości inwestycji w tym mieście. Zastanawiam się teraz nad wykończeniem z deweloperem, ale na razie pakiety mnie nie przekonują, zobaczymy po rozmowie, no i faktycznie szkoda, że nie ma wykończenia balkonu. Z plusów bardzo podoba mi się pomysł aranżacji przestrzeni wokół budynków, zwłaszcza duży dziedziniec z placem zabaw, fontanną, drzewkami, można pooglądać jak to wygląda na ich wrocławskich inwestycjach i zawsze to lepiej jednak wygląda niż beton i parę krzaczków :roll:

d123

Postautor: d123 » 24 lis 2017, 13:53

@laien a mozna wiedziec jakiejś wielkosci % rabat udało sie wynegocjowac ?
Ja się jeszcze cały czas zastanawiam. Dla mnie osobiście lokalizacja na +. Z plusów jeszcze moge dodać samo rozmieszczenie mieszkań, ich układ, bo wg mnie jest super. Z minusów napewno te ogólnodostępne miejsca, brak wykonczenia balkonu i brak swiatła na balkonie, bo tym byłam zaskoczona bo w innych inwestycjach które oglądąłam to był standard. Nie wiem kurcze, cały czas się zastanawiamy czy kupić tu czy nie.

pawel1492

Postautor: pawel1492 » 25 lis 2017, 18:18

Co do tego, że nie ma nic ciekawego w okolicy to zależy co kto szuka. Blisko jest szkoła, gimnazjum, sklepy (poza Bonarką blisko jest Biedra , Żabka, ABC ) i komunikacja, więc dla rodziny wszystko jest.
Jeśli chodzi o wynegocjowany procent to podejrzewam, że nikt się tu publicznie nie pochwali.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”