Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Postautor: luc » 14 sty 2025, 0:10

latarnik pisze:
luc pisze:Fajnie, że wrzuciłeś sobie liczby w kalkulator, tylko naprawdę musisz się tym dzielić ze wszystkimi? Pewnie żyjesz w przeświadczeniu, że tak, pewnie też śmiejesz się z własnych żartów.

A po co te emocje i ataki personalne. W przeciwieństwie do Twojego komentarza który nie wnosi nic do dyskusji oszacowanie kosztu kredytu mieszkania kosztującego 2-3 mln pokazuje odrealnienie poziomu cen mieszkań w Polsce

To pokaż mi proszę mieszkanie w tej inwestycji, które kosztuje 2-3 mln. Czy tylko chodzi o to, żeby psuć dyskusję dzieląc się swoimi przemyśleniami niezwiązanymi z tematem?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2025, 0:11 przez luc, łącznie zmieniany 1 raz.

latarnik

Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:10

luc pisze:Co do mieszkań w inwestycji, to ekstra te duże z tarasami, głównie dzięki tarasom oczywiście, obok mieszkania i nad mieszkaniem, ale jedno mnie tu kłuje w oczy... do metrażu wliczone jakieś takie "dodatki" jak np. klatka schodowa na prawie 11 m2, nie wiem czy to ma być jakiś dodatkowy pokój czy może składzik sobie tam można urządzić... Jak myślicie, o co z tym chodzi?

A sama okolica, niby niedaleko podgórza starego, nie bardzo daleko od Wisły, ale czy ja wiem czy aż taka super atrakcyjna? Do mieszkania może i niezłe miejsce, ale raczej bez luksusów.

Od jednej i drugiej strony otoczona "dwu/trzypasmowkami" z wyjątkowo chaotyczna zabudowa i praktycznie brakiem zieleni.

latarnik

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:12

luc pisze:
latarnik pisze:
luc pisze:Fajnie, że wrzuciłeś sobie liczby w kalkulator, tylko naprawdę musisz się tym dzielić ze wszystkimi? Pewnie żyjesz w przeświadczeniu, że tak, pewnie też śmiejesz się z własnych żartów.

A po co te emocje i ataki personalne. W przeciwieństwie do Twojego komentarza który nie wnosi nic do dyskusji oszacowanie kosztu kredytu mieszkania kosztującego 2-3 mln pokazuje odrealnienie poziomu cen mieszkań w Polsce

To pokaż mi proszę mieszkanie w tej inwestycji, które kosztuje 2-3 mln. Czy tylko chodzi o to, żeby psuć dyskusję dzieląc się swoimi przemyśleniami niezwiązanymi z tematem? Naprawdę nie możesz ich zachować dla siebie?

A czy to ja napisałem o mieszkaniu 2-3 mln weź "spadaj na drzewo" i zacznij czytać komentarze że zrozumieniem. Najwięcej przemyśleń niezwiązanych z tematem w tym wątku dzisiaj i wczoraj pochodzi od Ciebie

latarnik

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:15

O jakim odklejeniu mówisz jeśli oferta się na bieżąco wyprzedaje?

Ja mówię o mieszkaniach za 2-3 mln o których wspomniał jeden z poprzedników. Co do obecnej inwestycji to jest spora szansa że będzie jak z innymi inwestycjiamiw okolicy w których mieszkania znikają a potem magicznie się pojawiają znowu w ofercie

A co do cen brzmi albo jak słaba reklama developerów albo przepis na miasto bez perspektyw do życia

humbak

Postautor: humbak » 14 sty 2025, 0:22

latarnik pisze:

tam gdzie "aferka / przytyki / ocenianie / szukanie problemu" tam znowu widzę "latarnik" - przypadek? nie sądzę :lol: popcorn się przyda :D

latarnik

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:27

humbak pisze:
latarnik pisze:

tam gdzie "aferka / przytyki / ocenianie / szukanie problemu" tam znowu widzę "latarnik" - przypadek? nie sądzę :lol: popcorn się przyda :D

Znowu 0 merytoryki. Myślisz że jesteś śmieszny? Nie sądzę. Jakoś tak się skklada że czas pokazuje że zazwyczaj mam rację w dyskusjach z Toba.

A co do mieszkań za 2-3 mln to w inwestycji jest 124 metrowe mieszkanie w cenie ~17 800 co daje ~ 2 200 000 bez miejsc parkingowych i komórek lokatorskich....

humbak

Postautor: humbak » 14 sty 2025, 0:28

luc pisze:
latarnik pisze:

To pokaż mi proszę mieszkanie w tej inwestycji, które kosztuje 2-3 mln. Czy tylko chodzi o to, żeby psuć dyskusję dzieląc się swoimi przemyśleniami niezwiązanymi z tematem?

w sumie nikt mnie nie pytal, ale odpowiem :P
sa min dwa ok 116m i 123m w cenie 2.1 i 2.2mln ;) przynajmniej katalogowo, sa tez takie blisko 2mln, a do tego jeszcze miejsce postojowe trzeba i komorka by sie przydala ;)

latarnik

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:31

humbak pisze:
luc pisze:
latarnik pisze:A po co te emocje i ataki personalne. W przeciwieństwie do Twojego komentarza który nie wnosi nic do dyskusji oszacowanie kosztu kredytu mieszkania kosztującego 2-3 mln pokazuje odrealnienie poziomu cen mieszkań w Polsce

w sumie nikt mnie nie pytal, ale odpowiem :P
sa min dwa ok 116m i 123m w cenie 2.1 i 2.2mln ;) przynajmniej katalogowo, sa tez takie blisko 2mln, a do tego jeszcze miejsce postojowe trzeba i komorka by sie przydala ;)

Dziękuję, za przyznanie racji :)

humbak

Postautor: humbak » 14 sty 2025, 0:44

latarnik pisze:
humbak pisze:
latarnik pisze:

Znowu 0 merytoryki. Myślisz że jesteś śmieszny? Nie sądzę. Jakoś tak się skklada że czas pokazuje że zazwyczaj mam rację w dyskusjach z Toba.

'zazwyczaj' to jednak zawyzona samoocena, ale bez przesady - mielismy tylko jedna dyskusje do tej pory i nie bede ponownie tracil czasu, a Ty tez sobie daj spokoj no chyba ze wyjatkowo sie nudzisz. Przyznam ze po ostatniej malo merytorycznej wymianie zdan z absurdami typu 'jestem przedstawicielem dewelopera', trudno mi znalezc cos, co jest dla mnie mniej bardziej obojetne niz to czy masz racje czy nie. Jak chcesz to sobie ja mniej tylko please, bez niepotrzebnych prowokacji, wywodow filozoficznych i szukania dziury w calym. Bez odbioru.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 14 sty 2025, 10:08

latarnik pisze:
luc pisze:Co do mieszkań w inwestycji, to ekstra te duże z tarasami, głównie dzięki tarasom oczywiście, obok mieszkania i nad mieszkaniem, ale jedno mnie tu kłuje w oczy... do metrażu wliczone jakieś takie "dodatki" jak np. klatka schodowa na prawie 11 m2, nie wiem czy to ma być jakiś dodatkowy pokój czy może składzik sobie tam można urządzić... Jak myślicie, o co z tym chodzi?

A sama okolica, niby niedaleko podgórza starego, nie bardzo daleko od Wisły, ale czy ja wiem czy aż taka super atrakcyjna? Do mieszkania może i niezłe miejsce, ale raczej bez luksusów.

Od jednej i drugiej strony otoczona "dwu/trzypasmowkami" z wyjątkowo chaotyczna zabudowa i praktycznie brakiem zieleni.

To jest chyba najwieksza bolaczka tej inwestycji. Bo obiektywnie, lokalizacja wydaje sie niezla, ale jej sasiedztwo to jest tak kiepskie, ze szkoda gadac.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”