Moi drodzy !!!!
Jestem oburzona ze dewelpoer dokonal wyboru Telewizji Kablowej,bez porozumienia z mieszkancami!!!!
Jest to kablowka Toya spoza Krakowa,ktora jest droga,ze slabym wyborem kanalow i z nagrywarka z XIX wieku,czyli jednoczesnie mozna nagrywac..tylko jeden program!!!! Dla przykladu w UPC jednoczesnie,czyli o tej samej porze,mozna nagrywac 3 programy,a w Netii ..kazda ilisc programow!!!
Jest tez kwesia ceny,no,w Netii taki sam pakiet kosztuje 80 zl a w Toya..110 zl!!!!
A juz skandalem dla mnie jest..ze tylko w Toya mozemy korzystac z uslug Telewizji kablowej..bo ona ma wylacznosc w bloku!!!!
Jest to bardzo podejrzane i oburzajace ze nie my-mieszkancy decydujemy o tym co ogladamy i za co placimy!!!!
Prosze o reakcje Panstwa u dewelopera poki jeszcze mamy cos do powiedzenia przed odbiorem mieszkan!!!!!
Pozdrawiam
Jolanta Gajdarska- przyszla mieszkanka bloku na Piasta Park.
Powalczmy o telewizję kablową i jej większy wybór na osiedlu Piasta Park
-
Re: Powalczmy o telewizję kablową i jej większy wybór na osiedlu Piasta Park
Pierwsze słyszę o telewizji TOYA
Dlatego też do nich zadzwoniłem
Za 110zł mają telewizję ( pakiet Bogaty + dwa multiroomy ) + internet 100Mb/s. Umowa 24msc
Czy warto hmmmmmm. Ma lub miał ktoś styczność z tą telewizją ?

Za 110zł mają telewizję ( pakiet Bogaty + dwa multiroomy ) + internet 100Mb/s. Umowa 24msc
Czy warto hmmmmmm. Ma lub miał ktoś styczność z tą telewizją ?
Ja miałem informację, że nie będzie problemu by podpisać umowę z innym dostawcą, np. UPC.
Toya faktycznie jest lansowana przez Wawel, wszędzie ulotki itp. ale wątpię aby posiadali wyłączność na infrastrukturę w bloku. Swoją drogą ich oferta nie jest chyba aż taka zła, choć wiadomo decydują tutaj indywidualne upodobania na czym komu bardziej zależy.
Toya faktycznie jest lansowana przez Wawel, wszędzie ulotki itp. ale wątpię aby posiadali wyłączność na infrastrukturę w bloku. Swoją drogą ich oferta nie jest chyba aż taka zła, choć wiadomo decydują tutaj indywidualne upodobania na czym komu bardziej zależy.
Miałem wręcz pewność że blok jest przystosowany pod indywidualne upodobanie mieszkańców odnośnie telewizji. I o ile pamiętam można było wybrać samemu dostawcę telewizji czy też internetu.
-
Mnie informowano, że infrastrukturę będzie robić firma T-mont (która niedawno połączyła się z TOYA) i to ona będzie pierwszym dostawcą. Pewnie później dojdą kolejni.
Ja dostałem informacje że mozna podłączyć sobie dowolnego dostawcę, w mieszkaniu jest podpięty światłowód a w "garażu" sprzet dla dowolnego dostawcy. Nie ma co panikować 

Witam
ja dostalam info od przedstawicielki dewelopera ze wylacznosc bedzie miec Toya i byc moze sie zgodzi za 10zl odstepnego udostepnic innej kablowce
podpiecie...
Moze to nie jest prawda.. i nie maja podpisanej umowy na ten blok..
Toya pelen pakiet jak juz pisalam to 110zl..natomiast w Netii taki sam to 80zl..jest roznica..
Na dodatek mnie zalezy na jakosci nagrywarki bo duzo nagrywam w tym samym czasie. Netia ma nagrywarke na kazda ilosc programow,a Toya tylko na jeden..
Jezeli Toya nie bedzie miec wylacznosci i mozna bedzie podpiac inna kablowke..to ok. Natomiast w przeciwnym wypadku..jest to niekorzystne dla nas i finansowo i jakosciowo. Widze ze kazdy ma inne info.. Trzeba to sprawdzic.
Pozdrawiam.
Jola G.
ja dostalam info od przedstawicielki dewelopera ze wylacznosc bedzie miec Toya i byc moze sie zgodzi za 10zl odstepnego udostepnic innej kablowce
podpiecie...
Moze to nie jest prawda.. i nie maja podpisanej umowy na ten blok..
Toya pelen pakiet jak juz pisalam to 110zl..natomiast w Netii taki sam to 80zl..jest roznica..
Na dodatek mnie zalezy na jakosci nagrywarki bo duzo nagrywam w tym samym czasie. Netia ma nagrywarke na kazda ilosc programow,a Toya tylko na jeden..
Jezeli Toya nie bedzie miec wylacznosci i mozna bedzie podpiac inna kablowke..to ok. Natomiast w przeciwnym wypadku..jest to niekorzystne dla nas i finansowo i jakosciowo. Widze ze kazdy ma inne info.. Trzeba to sprawdzic.
Pozdrawiam.
Jola G.
Wydaje mi się że będzie to wyglądać jak w moim aktualnym bloku. W czynszu jest płacone za kablówkę (czy infrastrukturę jak kto woli) i mogę korzystać prosto z kabla RTV jakiś pakiet podstawowy. Poza tym mogę sobie podpisać umowę na coś więcej.
Pytanie czy dzisiaj jest potrzebna telewizja. Lepiej sprawić sobie szybszy internet i puszczać co jest dla danej osoby interesujące.
Pytanie czy dzisiaj jest potrzebna telewizja. Lepiej sprawić sobie szybszy internet i puszczać co jest dla danej osoby interesujące.
Ja wolę szybszy internet i wykupić sobie netfliksa plus podstawowy pakiet kanałów który jest za darmo:)
Również przed podpisaniem umowy pytałem się o dostawców - ponoć miało nie być problemu. Mam aktualnie umowę z UPC i nie mam zamiaru z niej rezygnować na rzecz jakiejś firmy Toya. 

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”