Imperial Citi Yes Kraków od Imperial Capital - forum i opinie o inwestycji
Re: Imperial Citi Yes Kraków od Imperial Capital - forum i opinie o inwestycji
Hej wszystkim, pytanie do mieszkańców osiedla, jakie macie doświadczenie z platformami? Imperial buduje platformy też w kolejnych swoich inwestycjach i zastanawiam się czy jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania.
Napisze ktoś, jak się mieszka w tym budynku zbudowanym przez Imperial Capital w Krakowie? Ten deweloper realizuje więcej inwestycji w Krakowie i ciekawi mnie, jak oceniana jest jakość tej, jeżeli ktoś tam może już mieszka. Budynek trzyma się dobrze? Części wspólne wyglądają w porządku? Ewentualne naprawy gwarancyjne idą sprawnie?
kat_str pisze:Hej wszystkim, pytanie do mieszkańców osiedla, jakie macie doświadczenie z platformami? Imperial buduje platformy też w kolejnych swoich inwestycjach i zastanawiam się czy jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania.
No i pytanie o platformy postojowe też podbijam, jak to się sprawdza?
nie znam nikogo kto by byl zadowolony z posiadania platformy, za to slyszalem ze to ok 50zl wiecej w czynszu za serwis, kolega tez mial przypadek u innego dewelopera ze pierwszy raz kiedy chcial skorzystac to byla zepsuta.. a on tam ma dodatkowo jakies ruchome gdzie rano moze przyjsc, i moze sie okazac ze nawet 5 osob czeka w kolejce az z auta bedzie mozna korzystac
testowalem kiedys taka platforme u kolegi - trzeba bylo precyzyjnie wjechac bo boki platformy blokuja otwarcie drzwi, co na poziomie 0 gdzie chcialbym moc np wyjac zakupy nie jest super wygodne (nie mowie ze bloker, i cos do czego nie mozna sie przyzwyczaic)
jedyne zadowolenie o jakim moze byc tu mowa, to ze w ogole ma sie jakies miejsce parkingowe, a tym co nie mieli wyboru pozostaje nie obrzydzac sobie zycia i nie narzekac (a przynajmniej ja bym tak robil)
testowalem kiedys taka platforme u kolegi - trzeba bylo precyzyjnie wjechac bo boki platformy blokuja otwarcie drzwi, co na poziomie 0 gdzie chcialbym moc np wyjac zakupy nie jest super wygodne (nie mowie ze bloker, i cos do czego nie mozna sie przyzwyczaic)
jedyne zadowolenie o jakim moze byc tu mowa, to ze w ogole ma sie jakies miejsce parkingowe, a tym co nie mieli wyboru pozostaje nie obrzydzac sobie zycia i nie narzekac (a przynajmniej ja bym tak robil)
humbak pisze:nie znam nikogo kto by byl zadowolony z posiadania platformy, za to slyszalem ze to ok 50zl wiecej w czynszu za serwis, kolega tez mial przypadek u innego dewelopera ze pierwszy raz kiedy chcial skorzystac to byla zepsuta.. a on tam ma dodatkowo jakies ruchome gdzie rano moze przyjsc, i moze sie okazac ze nawet 5 osob czeka w kolejce az z auta bedzie mozna korzystac
zwróć uwagę, że na wiele platform wjedziesz tylko niskim autem (słynne ogłoszenia z prośbą o zamianę platform z górnej na dolną bo ktoś auto kupił SUV i wjechać nie może ...) , albo nie można otworzyć klapy bagażnika bo uderza w piętro wyżej.
potrafi kapać brud z auta wyżej.
to jest nieporozumienie
-
Mar G pisze:humbak pisze:nie znam nikogo kto by byl zadowolony z posiadania platformy, za to slyszalem ze to ok 50zl wiecej w czynszu za serwis, kolega tez mial przypadek u innego dewelopera ze pierwszy raz kiedy chcial skorzystac to byla zepsuta.. a on tam ma dodatkowo jakies ruchome gdzie rano moze przyjsc, i moze sie okazac ze nawet 5 osob czeka w kolejce az z auta bedzie mozna korzystac
zwróć uwagę, że na wiele platform wjedziesz tylko niskim autem (słynne ogłoszenia z prośbą o zamianę platform z górnej na dolną bo ktoś auto kupił SUV i wjechać nie może ...) , albo nie można otworzyć klapy bagażnika bo uderza w piętro wyżej.
potrafi kapać brud z auta wyżej.
to jest nieporozumienie
Zgadzam się. Totalna porażka. A najgorsze jest to, że teraz większość inwestycji to już wyłącznie platformy…
szalony kupiec pisze:Zgadzam się. Totalna porażka. A najgorsze jest to, że teraz większość inwestycji to już wyłącznie platformy…
Nie spotkałem się z taką w Krakowie żeby były tylko platformy. A jeśli taka jest albo sie buduje, to po prostu unikać i wybrac normalne miejsce w garażu w innej inwestycji.
to ze czasami jest troche miejsc normalnych (chocby na imperiallavie.pl ) to nie powiedzialbym, ze one sa bo zwykle szybko sie rozchodza
dla mnie np to bylo jedno z podstawowych wymagan (parking bez platformy) by rozwazac dana mieszkanie, ale jak komus bardzo zalezy na lokalizacji i nie ma innej opcji to pewnie finalnie machnie reka i zaakceptuje platforme
dla mnie np to bylo jedno z podstawowych wymagan (parking bez platformy) by rozwazac dana mieszkanie, ale jak komus bardzo zalezy na lokalizacji i nie ma innej opcji to pewnie finalnie machnie reka i zaakceptuje platforme
Master pisze:kat_str pisze:Hej wszystkim, pytanie do mieszkańców osiedla, jakie macie doświadczenie z platformami? Imperial buduje platformy też w kolejnych swoich inwestycjach i zastanawiam się czy jesteście zadowoleni z takiego rozwiązania.
No i pytanie o platformy postojowe też podbijam, jak to się sprawdza?
Dobrze się sprawdza. Zwykłe miejsce zawsze będzie lepsze, ale nie skreślałbym danej inwestycji ze względu na platformę. Ja np. świadomie wybrałem platformę, dzięki temu mam dwa miejsca (co prawda zależne). Wiele złego można przeczytać na temat platform na tym forum. Zalanie auta pod spodem? Nie zmiesci sie suv? Nawet przeczytałem opinie na tym forum, ze ktos wolalby mieć miejsce zewnetrzne niz platforme. Szkoda to nawet komentować. Jakbyś miał ochotę porozmawiać, to zapraszam na priv, mogę podesłać fotkę jakie auta parkują na platformach

Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
autoblog.spidersweb.pl/platforma-parkingowa-zalezna-niezalezna-roznice
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”