Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
free66

Re: Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum

Postautor: free66 » 03 lip 2024, 19:10

humbak pisze:
free66 pisze:
AdamKownacik pisze:
Oficjalne ceny to 29k. Oficjalne promocje ktore sa dla wszystkich to -100k wiec ~3k taniej z metra. Wychodzi z 26k z metra.

Nie ma i nie było mieszkań w tej inwestycji w cenie 29.000 zł/mkw.

nie wiem jak u dewelopera bezposrednio, ale skoro sa szopki z wystawianiem mieszkania po 20k za m2, po czym okazuje sie, ze w zasadzie to mozna je kupic za okolice 16 to mnie juz nic nie zdziwi

a na rynku nie tyle byly co i dalej sa oferty po 29k ;) czytajac opis mozna sie niezle usmiac
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-podgorze-rydlowka-38m2-mzn2042833438

takze mam nadzieje, ze sprzedawcow i deweloperow rynek odpowiednio potraktuje bo doszlismy do granicy absurdow

Link do ogłoszenia prowadzi do błędnie skonstruowanej oferty, to mieszkanie ma zupełnie inną cenę. Bez jaj, 29.0000 zł/mkw ta lokalizacja będzie warta, ale jeszcze nie teraz +- do 5 lat.

5 - 7 lat temu sprzedawałem tutaj nieruchomości po 8000 zł/mkw i to nie była okazja, a górna półka cenowa na ten moment.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

Kleks23

Postautor: Kleks23 » 27 lip 2024, 14:23

Wiecie może czy kolejny etap prócz tych co się aktualnie budują są przewidziane w przyszłości?
Nigdzie nie mogę znaleźć planu inwestycji i finalnej liczby budynków.

free66

Postautor: free66 » 30 lip 2024, 9:28

Kleks23 pisze:Wiecie może czy kolejny etap prócz tych co się aktualnie budują są przewidziane w przyszłości?
Nigdzie nie mogę znaleźć planu inwestycji i finalnej liczby budynków.

Może powstać jeszcze tylko jeden budynek nr 4. I to całość inwestycji. Deweloper nie ma tutaj więcej gruntów.

Kleks23

Postautor: Kleks23 » 11 wrz 2024, 10:10

Kto się łapie na te „sztuczne” rabaty? Przecież cena katalogowa jest tak zawyżona, że ten rabat tylko ladnie wygląda.
Kto im tam kupił mieszkanie 50m2 za milion złotych jak jest w cenie katalogowej?

mtadmk

Postautor: mtadmk » 24 sty 2025, 17:08

Do jakich cen da się zejść obecnie?

barad

Postautor: barad » 25 sty 2025, 0:05

Co Państwo myślą o złomowisku obok domu?
Deweloper sprzedaje mieszkania z widokiem na złomowisko, jakby go w ogóle nie było, chociaż przyznaję, że to duży problem. Twierdzi, że wspólnota mieszkańców załatwi tę sprawę, kiedy zamieszka w budynku.

Ciekawe, czy deweloper podejmował próbę likwidacji złomowiska. Dla niego byłoby to dużym plusem, ponieważ zwiększyłoby to atrakcyjność mieszkań. Jeśli to tak proste, jak mówi deweloper, dlaczego sam tego nie zrobił?

Może ktoś rozmawiał z właścicielem złomowiska? Co oni planują? Na jakich zasadach tam pracują?

humbak

Postautor: humbak » 25 sty 2025, 0:43

przeciez to zlomowisko (ktore ogolnie chyba od wielu lat juz nie funkcjonuje?) zdaje sie nalezy do NOHO, ktore mialo tam budowac kilka blokow

moze murapol liczyl, ze NOHO to posprzata pod swoja inwestycje i przy okazji im zrobi przysługę? tylko chyba plany wszystkim pokrzyzowaly jakies protesty, ktore w efekcie cofnely NOHO pozwolenie na budowe(?)
nie sądzę by mówienie, że wspólnota to załatwi mialo jakieś realne podstawy bo niby jak?

a samo zlomowisko chyba jest nieaktywne juz od dluszego czasu - nic tam chyba nowego nie przywozą, niczego nie zabierają

mtadmk

Postautor: mtadmk » 25 sty 2025, 10:04

Wczoraj przechodziłem obok i na złomowisku przerzucali żelazo maszynami. Skąd informacja, że złomowisko należy do NOHO? Tereny należą do miasta, a użytkowanie wieczyste ma Garbarnia. Wg. mnie właściciel złomowiska wynajmuje teren od Garbarni właśnie. Słyszałem też już jakiś czas temu plotkę, że złomowisko dostało wypowiedzenie.

free66

Postautor: free66 » 25 sty 2025, 11:10

Złomowisko jest aktywne i działa, ale poza kwestiami estetycznymi, nie powoduje większych niedogodności – hałas pojawia się tylko sporadycznie. Sytuacja dotycząca Noho nie została jeszcze ostatecznie rozstrzygnięta.

Deweloper nie dysponuje środkami pozwalającymi na usunięcie złomowiska z sąsiedniej działki. Kupujący muszą więc podjąć decyzję, czy zaakceptują obecność skupu złomu za ogrodzeniem, czy też nie. Warto jednak pamiętać, że złomowisko prędzej czy później przestanie istnieć.

Mar G

Postautor: Mar G » 25 sty 2025, 11:15

mtadmk pisze:Wczoraj przechodziłem obok i na złomowisku przerzucali żelazo maszynami. Skąd informacja, że złomowisko należy do NOHO? Tereny należą do miasta, a użytkowanie wieczyste ma Garbarnia. Wg. mnie właściciel złomowiska wynajmuje teren od Garbarni właśnie. Słyszałem też już jakiś czas temu plotkę, że złomowisko dostało wypowiedzenie.

robią ZPI pod Noho. trochę to potrwa jeszcze

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/zmiany-w-planach-w-zamian-za-mieszkania-dla-miasta_55029.html

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”