Forum Atrium Verde Kraków opinie (apartamenty na Grzegórzkach od Zasada)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Forum Atrium Verde Kraków opinie (apartamenty na Grzegórzkach od Zasada)

Postautor: megi » 28 sty 2016, 11:22

A ja słyszałam o jeszcze jednej inwestycji powstającej w rejonie, o którym tu już tu niejednokrotnie była mowa. Za kilka lat w rejonie ulic Fabrycznej i al. Pokoju powstanie zespół nowych budynków, które wybuduje deweloper Grupa Zasada, będą to Apartamenty Atrium Verde w Krakowie na Grzegórzkach. Ktoś może wie coś więcej o tej inwestycji mieszkaniowej w naszym mieście :?: Udało mi się znaleźć taką wizualizację planowanego osiedla, które ma tam powstać, ale nie wiem czy jest ona aktualna, bo ta ma chyba sporo lat, ale może ktoś wrzuci na forum coś bardziej aktualnego :)

Obrazek

A sam projekt ma powstać na sporej powierzchni, bo obejmującej aż 3,5 hektara, co jak na działki w mieście, i to w tej odległości od centrum, jest naprawdę rzadką sprawą :) Powstać ma tam w sumie 5 budynków, a budowa pierwszego z nich już się rozpoczęła, natomiast nowe apartamenty w Krakowie na Grzegórzkach mają trafić do sprzedaży już na początku lutego, czyli zapewne w najbliższych dniach. W wysokim, bo 10-piętrowym budynku ma znaleźć się 96 lokali mieszkaniowych oraz tyle samo miejsc parkingowych w garażu podziemnym, a także na parterze, czyli współczynnik miejsc parkingowych jest tu naprawdę korzystny, w porównaniu do wielu innych projektów deweloperskich w naszym mieście :D Gdyby ktoś więc chciał wybrać dobre mieszkanie dla siebie, to powinien czatować teraz na rozpoczęcie sprzedaży, bo wtedy wybór na pewno będzie największy :idea:

W ramach realizacji tego projektu Atrium Verde Kraków deweloper Zasada zobowiązał się także do budowy nowego ronda, które ma usprawnić ruch samochodowy w okolicy. Firma ta buduje już w Krakowie, jej dziełem jest między innymi inwestycja Harmonica House na Kazimierzu, która pewnie w niedalekiej przyszłości zostanie ukończona. Na nowe mieszkania w dzielnicy Grzegórzki w projekcie tej formy trzeba będzie jednak nieco dłużej zaczekać, bowiem prace przy nim mają zostać ukończone w 2017 roku, czyli jeszcze sporo czasu upłynie. A może jest tu ktoś, kto już kupił od nich nowe mieszkanie i napisze coś o tym, jakie ma opinie o deweloperze Eko-Park :?: Pewnie niedługo znacznie więcej osób będzie je chciało poznać, skoro ruszają z taką wielką inwestycją mieszkaniową :)

ragar

Re: Forum Atrium Verde Kraków opinie (apartamenty na Grzegórzkach od Zasada)

Postautor: ragar » 02 mar 2016, 0:01

Zdaje się, że deweloper EkoPark zmienił zmienił plany i raczej nie powstanie już w Krakowie inwestycja Atrium Verde, ale zamiast niej niej ma powstać opisane już na forum osiedle Art City Kraków - mam wrażenie, że to jednak jest nieco lepszy pomysł na wykorzystanie tego terenu :) Tym bardziej, że to jednak całkiem blisko centrum miasta i szkoda by było postawić tam coś, co będzie kiepsko wyglądało... A poprzedni projekt, chociaż dosyć ciekawy, to jednak sprawia wrażenie trochę niedzisiejszego :idea:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”