Drzwi wejściowe bardzo blisko drzwi windy

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tonyxxl

Re: Drzwi wejściowe bardzo blisko drzwi windy

Postautor: tonyxxl » 08 lut 2025, 21:41

tonyxxl pisze:
wojdyla1980 pisze:
Jesteś głupi, mówiłem Ci to już parę miesięcy temu, mówiłem też że nie ma nic złego w byciu tylko obserwatorem forum

oo, przylazł następny z grupy oświeconych :lol:
I tak zaraz admin pousuwa więc nie pucuj się w nie swoich tematach i nie szukaj tu kolegów

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 08 lut 2025, 21:48

chalexgig pisze:Jest przedpokoj i lazienka ale pewnie to nie zatrzyma glosnosc tym bardzej w nocy

Dopóki sam nie wejdziesz do mieszkania to nikt Ci nie da jednoznacznej odpowiedzi

Na szczęście zmierzamy ku normalności, i przestają się sprzedawać dziury w ziemi

chalexgig

Postautor: chalexgig » 08 lut 2025, 23:08

wojdyla1980 pisze:
chalexgig pisze:Jest przedpokoj i lazienka ale pewnie to nie zatrzyma glosnosc tym bardzej w nocy

Dopóki sam nie wejdziesz do mieszkania to nikt Ci nie da jednoznacznej odpowiedzi

Na szczęście zmierzamy ku normalności, i przestają się sprzedawać dziury w ziemi

Wlasnie chodzi o nowej inwestycje, wiec jeszcze nie wiadomo jak bedzie. Czyli, nawet nie zaczeli budowac ale lokalizacja jest taka dobra ze tez nie za bardzo chce stracic okazje ale tez nie chce popelnic ogromny blad.

ragar

Postautor: ragar » 08 lut 2025, 23:51

Jeśli chodzi o to czy drzwi sąsiedztwo drzwi od windy jest uciążliwe, to dużo zależy od tego, w jakim stanie są utrzymywane, zwłaszcza te prowadnice w drzwiach, czy są regularnie i odpowiednio czyszczone i czy gładko się przesuwają.

Poza samymi mechanizmami, jest jeszcze kwestia ludzi jeżdżących widną, rozmów w oczekiwaniu na to, aż winda przyjedzie, noszenia różnych rzeczy itp. Na pewno jest to potencjalny problem, pytanie, jak duży.

nayemca

Postautor: nayemca » 09 lut 2025, 1:22

Można zrobić wiatrołap i zamknać przestrzeń wejsciową dodatkowymi drzwiami. Co tam winda, ciesz sie, że to nie pociąg. Kiedyś mieszkałem naprzeciw windy, gdzie było słychać przez drzwi windy komunikaty PIĘTRO CZWARTE i to przeszkadzało.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 09 lut 2025, 9:35

Po kiego grzyba grzyba zawracać sobie głowę taką inwestycją, od razu widać że projektowane po taniości. Na rynku jest teraz tyle możliwości że można wybierać i przebierać. żaden normalny deweloper nie projektuje szybów widowych przylegających do mieszkania, trochę lepsi projektują klatki schodowe z windami oddzielone dodtkowymi drzwiami o korytarza.

chalexgig

Postautor: chalexgig » 09 lut 2025, 17:34

Pepeg pisze:Po kiego grzyba grzyba zawracać sobie głowę taką inwestycją, od razu widać że projektowane po taniości. Na rynku jest teraz tyle możliwości że można wybierać i przebierać. żaden normalny deweloper nie projektuje szybów widowych przylegających do mieszkania, trochę lepsi projektują klatki schodowe z windami oddzielone dodtkowymi drzwiami o korytarza.

Wlasnie to dziwne bo teraz z takim budynku mieszkam i winda jest wiecej niz 5 m daleko od pierwszego mieszkania a reszta mieszkan to osobny koritarz

Rafineria

Postautor: Rafineria » 09 lut 2025, 18:15

Samym działaniem wind bym się nie przejmował. Teraz są cichobieżne windy, dodatkowo winda ma swój osobny szacht, oddzielony od ściany mieszkania. Obecnie moja sypialnia graniczy z windą i nawet jakbym chciał to ani szmeru nie słyszę;)
Osobną sprawą są komunikaty windy, otwierające się drzwi czy ludzie stojący pod Twoim mieszkaniem. To na pewno minus, stojąc w przedpokoju będziesz to słyszał, ale czy to eliminuje mieszkanie? Na to pytanie już sam sobie musisz odpowiedzieć. Co do komunikatów windy to wiem,że czasem robi się głosowanie we wspólnocie by to wyłączyć-nikomu to do szczęścia nie jest potrzebne;)

Awatar użytkownika
Manica

Postautor: Manica » 10 lut 2025, 18:07

Mieszkam od 2020 na parterze w mieszkaniu, gdzie winda jest naprzeciwko drzwi wejściowych do mojego mieszkania. Na piętrze mamy po 5 mieszkań.

Winda cichobieżna, komunikaty są wyłączone - nic nie słyszę.
Więcej hałasu robią dzieciaki, które wpadają na korytarz z siłą huraganu i zawsze robią dużo hałasu ;) niezależnie czy idą od wejścia, z garażu,z windy... ale to chwilowe i nie przeszkadza mi nic.

Na początku też się obawiałam, że może być głośno, ale nic z tych rzeczy.
In a manica the reaper comes around.

nayemca

Postautor: nayemca » 10 lut 2025, 19:23

Skoro są dwie windy, to budynek nie jest po taniości, tylko na bogato. Na windach deweloperzy oszczedzają. W każdym niemal budynku w tej chwili jakieś mieszkanie sąsiaduje z windą, nawet w tych niby najdroższych. Mieszkanie też porządne, wyglada na minimum 75 m2. Jedna winda jakby osobowa, druga towarowa? Mnie to przypomina hotel. Czy czasem w tym budynku nie bedzie hotelu czy akademika albo biur? Na przykład jak w budynku Start przy Brożka, połowa wieżowca to hotel, połowa mieszkania. Zdradź nazwę budowy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”