Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
oxygen

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: oxygen » 07 lut 2025, 23:36

To teraz jest tak, że zakup miejsca postojowego, jest przywilejem i tylko wybrani mają dostęp? Z drugiej strony to się trochę nie dziwię, wyobraźmy sobie mieszkanie 80-100 m2 4-5-pokojowe i próbę jego sprzedaży bez możliwości zakupu przynajmniej jednego, optymalnie dwóch lub nawet większej liczby miejsc postojowych. Przecież moim zdanie ono byłoby niesprzedawalne bez jakiegoś radykalnego obniżenia ceny. Prędzej zejdzie kawalerka bez miejsca postojowego.

PepsiCola85

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: PepsiCola85 » 09 lut 2025, 19:22

Stan budowy na 09/02/2025

Obrazek

StachuCapan

Postautor: StachuCapan » 10 lut 2025, 18:30

Oglądając ten teren na żywo zmartwiło mnie, że inwestycja jest w drziurze w porównaniu do okolicznych działek. Tuż obok niej (na prawo od zdjęcia powyżej) jest sporych rozmiarów bajoro, pewnie byłoby tam po kolana albo po pas wody. Jak będą ulewy, to obawiam się, że cała woda będzie spływać do parkingów w Nordic

brygidabrzask

Postautor: brygidabrzask » 11 lut 2025, 10:24

dobra uwaga, moze tak byc !

realista

Postautor: realista » 13 lut 2025, 8:52

byłem tam w zeszły weekend i nawet kontaktowałem się w ramach sportu z biurem sprzedaży

jedna z gorzej położonych działek pośród tych nowych inwestycji na górce narodowej, a ceny najbardziej odjechane, łącząc to z wywalonym 'ego' biura sprzedaży, które myśli, że górka narodowa to centrum miasta, negocjacje cen w granicy 1% ;)

borja_sv

Postautor: borja_sv » 13 lut 2025, 16:51

realista pisze:byłem tam w zeszły weekend i nawet kontaktowałem się w ramach sportu z biurem sprzedaży

jedna z gorzej położonych działek pośród tych nowych inwestycji na górce narodowej, a ceny najbardziej odjechane, łącząc to z wywalonym 'ego' biura sprzedaży, które myśli, że górka narodowa to centrum miasta, negocjacje cen w granicy 1% ;)

Dzień dobry,
jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji i chciałbym się dowiedzieć dlaczego działka jest taka zła? Podano mi cenę 13,6 tys. zł/m2, co uważam za niezłą cenę biorąc pod uwagę obecne ceny? Każda pomoc jest dobra, ponieważ wkrótce muszę podjąć decyzję

dziękuję

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2025, 17:38

borja_sv pisze:
realista pisze:byłem tam w zeszły weekend i nawet kontaktowałem się w ramach sportu z biurem sprzedaży

Dzień dobry,
jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji i chciałbym się dowiedzieć dlaczego działka jest taka zła? Podano mi cenę 13,6 tys. zł/m2, co uważam za niezłą cenę biorąc pod uwagę obecne ceny? Każda pomoc jest dobra, ponieważ wkrótce muszę podjąć decyzję

dziękuję

Normalny blok jakich setki. Ten nawet się ta fasadą wyróżnia na plus. Zawsze się znajda jakieś minusy. Jak ci pasuje lokalizacja, samo mieszkanie i cię stać, to bierz.
Ja bym wybrał raczej mieszkanie z oknami na zachód, czyli ściana od drogi w tym pierwszym budynku.
Reszta będzie trochę za bardzo w cieniu imo.
Ale kto co lubi.
A kiedy ci powiedzieli, że będziesz mógł ewentualnie odebrać mieszkanie?
Bo niby w prospekcie piszą, że koniec roku a jak się dopytasz to już krąży w biurze realny termin połowa roku 2026.

borja_sv

Postautor: borja_sv » 13 lut 2025, 18:26

tonyxxl pisze:
borja_sv pisze:

Dzień dobry,

dziękuję

Normalny blok jakich setki. Ten nawet się ta fasadą wyróżnia na plus. Zawsze się znajda jakieś minusy. Jak ci pasuje lokalizacja, samo mieszkanie i cię stać, to bierz.
Ja bym wybrał raczej mieszkanie z oknami na zachód, czyli ściana od drogi w tym pierwszym budynku.
Reszta będzie trochę za bardzo w cieniu imo.
Ale kto co lubi.
A kiedy ci powiedzieli, że będziesz mógł ewentualnie odebrać mieszkanie?
Bo niby w prospekcie piszą, że koniec roku a jak się dopytasz to już krąży w biurze realny termin połowa roku 2026.

Interesował mnie a1 28 lub a1 37 i obawiam się, że może być tam trochę ciemno, mimo że budynek jest skierowany na południowy wschód i wydaje się, że inne budynki nie są zbyt blisko. Nie jestem też pewien, jak wykorzystać 11 metrów korytarza. W rzeczywistości nie będzie to moje ostateczne mieszkanie, ale jest to takie, na jakie mnie dzisiaj stać bez konieczności zaciągania kredytu hipotecznego. Zalety, które widzę, to bliskość tramwaju, stosunkowo niska cena w porównaniu do reszty oraz projekt fasady. Nadal muszę zapytać, kiedy jest ostateczny termin dostawy.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2025, 19:05

borja_sv pisze:
Interesował mnie a1 28 lub a1 37 i obawiam się, że może być tam trochę ciemno, mimo że budynek jest skierowany na południowy wschód i wydaje się, że inne budynki nie są zbyt blisko. Nie jestem też pewien, jak wykorzystać 11 metrów korytarza. W rzeczywistości nie będzie to moje ostateczne mieszkanie, ale jest to takie, na jakie mnie dzisiaj stać bez konieczności zaciągania kredytu hipotecznego. Zalety, które widzę, to bliskość tramwaju, stosunkowo niska cena w porównaniu do reszty oraz projekt fasady. Nadal muszę zapytać, kiedy jest ostateczny termin dostawy.

Nie wiem czy ta wizualizacja jest w 100% legitna, pewnie coś podkrecili dla podbicia. Patrząc na układ z oddali to wygląda znośnie, choć na wizualizacji jest to praktycznie na wprost wjazdu do garażu podziemnego, co może być upierdliwe trochę i hałasowac, ale to już taki szczegół.
Ideału nie ma i nie będzie. Powiedziałbym, że przyzwoite mieszkanko.

Obrazek

Obrazek

Zauważ, że to są niby te same mieszkania, ale m28 ma balkon na południe a m37 na wschód.
Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”