Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
brygidabrzask

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: brygidabrzask » 13 lut 2025, 19:52

co do fasady, byłam na budowie tego samego developera w Wawie - inwestycja na Bemowie - fasada praktycznie ta sama co tutaj i wykonana w 100% zgodnie z prospektem, wiec wygląda na to, ze solidnie przygotowali prezentacje

borja_sv

Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum

Postautor: borja_sv » 13 lut 2025, 20:10

tonyxxl pisze:
borja_sv pisze:
Interesował mnie a1 28 lub a1 37 i obawiam się, że może być tam trochę ciemno, mimo że budynek jest skierowany na południowy wschód i wydaje się, że inne budynki nie są zbyt blisko. Nie jestem też pewien, jak wykorzystać 11 metrów korytarza. W rzeczywistości nie będzie to moje ostateczne mieszkanie, ale jest to takie, na jakie mnie dzisiaj stać bez konieczności zaciągania kredytu hipotecznego. Zalety, które widzę, to bliskość tramwaju, stosunkowo niska cena w porównaniu do reszty oraz projekt fasady. Nadal muszę zapytać, kiedy jest ostateczny termin dostawy.

Nie wiem czy ta wizualizacja jest w 100% legitna, pewnie coś podkrecili dla podbicia. Patrząc na układ z oddali to wygląda znośnie, choć na wizualizacji jest to praktycznie na wprost wjazdu do garażu podziemnego, co może być upierdliwe trochę i hałasowac, ale to już taki szczegół.
Ideału nie ma i nie będzie. Powiedziałbym, że przyzwoite mieszkanko.

Screenshot_49.jpg

Screenshot_50.jpg

Zauważ, że to są niby te same mieszkania, ale m28 ma balkon na południe a m37 na wschód.
Screenshot_51.jpg

Dziękuję, myślę, że wybiorę numer 37, ponieważ ma o jedno piętro więcej, a balkon nie wychodzi na garaż. Według tego, co powiedział mi deweloper, w drugim bloku te same mieszkania zostały już sprzedane.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 13 lut 2025, 20:13

Wg mnie główną wadą tej inwestycji jest niesamowity ścisk względem sąsiednich budynków. To jedna z niewielu inwestycji, gdzie na widoku 3d wszystkie sąsiednie inwestycje muszą być transparentne, w innym wypadku do klienta dotarłby obraz, który nie sprzyja sprzedaży.
Jakbym miał do wyboru już tam mieszkać to wybrałbym mieszkanie od megapolis ze wcześniejszych etapów z tarasem na ostatnim piętrze z ekspozycją na południe.

humbak

Postautor: humbak » 13 lut 2025, 20:34

subiektywnie inwestycja z niewykorzystanym potencjalem: fasada az sie prosi by czyms przelamac te intensywna czerwien, no chyba ze w realu bedzie to inaczej wygladalu niz na wizualizacji. Te cegly w czesciach wspolnych to tak na sile probuja nawiazac do fasady i tez do mnie nie trafiaja. Nie wiem jak dzis ale na poczatku ceny mieli calkiem spoko w porownaniu do konkurencji i uklady tez.

brygidabrzask

Postautor: brygidabrzask » 13 lut 2025, 20:37

kazdy ma swoje gusta to jasne, mnie natomiast przeraza tam ta ilosc blokow i ludzi na m2/h.

borja_sv

Postautor: borja_sv » 13 lut 2025, 20:46

bartekrk pisze:Wg mnie główną wadą tej inwestycji jest niesamowity ścisk względem sąsiednich budynków. To jedna z niewielu inwestycji, gdzie na widoku 3d wszystkie sąsiednie inwestycje muszą być transparentne, w innym wypadku do klienta dotarłby obraz, który nie sprzyja sprzedaży.
Jakbym miał do wyboru już tam mieszkać to wybrałbym mieszkanie od megapolis ze wcześniejszych etapów z tarasem na ostatnim piętrze z ekspozycją na południe.

Sprawdź to i wszystkie apartamenty na najwyższym piętrze z widokiem na południe w Megapolis są już zarezerwowane

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2025, 20:55

brygidabrzask pisze:kazdy ma swoje gusta to jasne, mnie natomiast przeraza tam ta ilosc blokow i ludzi na m2/h.

Nie jest najgorzej, wyobraź sobie, że to wszystko co tam jest wybudowane albo ma się budować, ma ponad 5 pięter a często 10+ pięter...a są takie osiedla w Krakowie: Avia w Czyżynach na przykład, albo na Piasta tak budują i ludzie sobie nawet chwalą.

brygidabrzask

Postautor: brygidabrzask » 13 lut 2025, 21:06

Może i racja :-) dużo tych mordorow w Krakowie

45678

Postautor: 45678 » 17 mar 2025, 11:20

Chyba osobiście bym wolała mieszkać na 10 piętrze bloku w polu, niż patrzeć sobie po oknach z sąsiadami, ale co kto lubi :mrgreen:

pozdro

Postautor: pozdro » 23 mar 2025, 14:25

Górka narodowa bardzo przyjemne osiedle. Co do widoku z okna to już raczej kwestia indywidualnych mieszkań jak to wygląda. Najlepiej oglądnąć na miejscu. Myślę że ceny są tam adekwatne. Lokalizacja całkiem ok. Przyjemne do mieszkania

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”