Ktoś już był w biurze sprzedaży ?
Są jakieś dostępne PZT/ inne wizualizacje?
Za budynkiem jest jeszcze jedna działka która chyba nie obejmuje tej budowy więc jest szansa na spory teren zielony
Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum
Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum
tonyxxl pisze:michok pisze:Rozumiem narzekanie na złocień, bieżanów, piaski, czy nawet wolę duchacką czy mistrzejowice.
Ale bez przesady, że Mogilska / Lema to kiepska okolicato forum mnie coraz bardziej rozwala.
A tak w ogóle to już jest sporo mieszkań zaklepanych
Z czego 99% tych "zaklepań" to pod flipy i krótki najem. Super lokalizacja.
W sumie dodatkowa atrakcja, co tydzień w całym bloku nowi sąsiedzi, i to z całego świata:)
„Dokładnie, lokalizacja jest na pewno rokująca. Wiele się tu zmienia. Jeszcze 10 lat temu wszystko wygladalo inaczej, ale teraz nie ma co narzekać bo wszystko jest dostępne. Zgadzam się z tobą w zupełności. Nie bez powodu ceny tu rosną w zawrotnym tempie. „
Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

tonyxxl pisze:semi pisze:Nie zmienia faktu, ze inwestycja bardzo ciekawa, a jak tobie sie nie podoba to nie kupuj i tyle. Jak dla mnie malo jest tak fajnych inwestycji jak te w Krakowie
A Ty już kupiłeś tam jak to taka "fajna" inwestycja?
„ nie kupiłem jeszcze ale napisałem że ta inwestycja bardzo mnie ciekawi. Polaczenie z Młynami bardzo mi sie podoba. Jedni narzekają na wysokie budynki, mi ta architektura przypadła bardzo do gustu. Nie ma takiej w Krakowie więc to coś zupełnie nowego. Skoro pytasz czy już coś kupiłem, czy nie - to mnie zastanawia jeszcze co ty tu robisz, skoro ci się ta inwestycja nie podoba? Zainteresowanie postami tutaj masz ogromne

Widzę, że coraz więcej teoretyków internetowych tutaj się wypowiada. Nie da się już czytać tych bajek typu "sporo mieszkań zaklepanych", "ceny tu rosną w zawrotnym tempie" itp.
Po pierwsze po kontakcie z biurem sprzedaży, nic tutaj nie jest zaklepane, a ceny mieszkań na Mogilskiej na tle Krakowa w ostatnich latach rosły poniżej rynku. Pisze to osoba, która na tej ulicy miała 6 mieszkań na trzech inwestycjach (w tym dwa w Noho Mogilska), które zostały sprzedane w zeszłym roku na szczycie. Jedyne co w zawrotnym tempie mogło urosnąć to błędne wyobrażenie w głowie co poniektórych domorosłych inwestorów.
Do mieszkania na stałe ta ulica kompletnie się nie nadaje, a pod wynajem głównie dla bogatszych studentów, bo pracownicy korporacji wolą bliżej ronda Mogilskiego/Grzegórzeckiego. Zresztą nie wiem, kto o zdrowych zmysłach kupował by tutaj "inwestycyjne" przy takich cenach, skoro drożej jest niż "od ręki" w Młyny Mogilska o znacznie lepszych lokalizacjach w okolicy Cystersów, Fabrycznej czy Grzegórzeckiej nie wspominając.
Dodatkowo nieładnie pachnie mi tutaj osobliwą formą marketingu szeptanego, co rodzi przypuszczenia, że do świadomości zarządzających sprzedażą coś już dotarło od klientów, na temat tego co sądzą o ofercie.
Cytując klasyka: piszcie eksperci co o tym sądzicie.
Po pierwsze po kontakcie z biurem sprzedaży, nic tutaj nie jest zaklepane, a ceny mieszkań na Mogilskiej na tle Krakowa w ostatnich latach rosły poniżej rynku. Pisze to osoba, która na tej ulicy miała 6 mieszkań na trzech inwestycjach (w tym dwa w Noho Mogilska), które zostały sprzedane w zeszłym roku na szczycie. Jedyne co w zawrotnym tempie mogło urosnąć to błędne wyobrażenie w głowie co poniektórych domorosłych inwestorów.
Do mieszkania na stałe ta ulica kompletnie się nie nadaje, a pod wynajem głównie dla bogatszych studentów, bo pracownicy korporacji wolą bliżej ronda Mogilskiego/Grzegórzeckiego. Zresztą nie wiem, kto o zdrowych zmysłach kupował by tutaj "inwestycyjne" przy takich cenach, skoro drożej jest niż "od ręki" w Młyny Mogilska o znacznie lepszych lokalizacjach w okolicy Cystersów, Fabrycznej czy Grzegórzeckiej nie wspominając.
Dodatkowo nieładnie pachnie mi tutaj osobliwą formą marketingu szeptanego, co rodzi przypuszczenia, że do świadomości zarządzających sprzedażą coś już dotarło od klientów, na temat tego co sądzą o ofercie.
Cytując klasyka: piszcie eksperci co o tym sądzicie.
semi pisze:Skoro pytasz czy już coś kupiłem, czy nie - to mnie zastanawia jeszcze co ty tu robisz, skoro ci się ta inwestycja nie podoba? Zainteresowanie postami tutaj masz ogromne![]()
„
Powiedzmy, że badam nastroje społeczne i szukam okazji zakupowych ale nie pod inwestycje a bardziej dla siebie, jako kolejne miejsce na własne potrzeby mieszkaniowe i lokata kapitału, może zostawię dziecku a może sprzedam kiedyś.
Ta na Mogilskiej mi się nie podoba zupełnie, dlatego wyraziłem swoje zdanie oczekując kontrargumentów.
Oczywiście mogę się mylić i okaże się, że tam się super żyje, każdy ma też inne wymagania, oczekiwania.
Za kazdy rozsądny i sprawdzony argument chętnie podziękuję. Nie musi się zgadzać z moją wizją.
NA tym polega chyba zderzanie opinii na forum?
I jakoś nie za bardzo, oprócz ciebie ktoś się tą inwestycją zachwyca, dlatego pytam czy tam coś kupujesz, co by wiele wyjaśniało.
tonyxxl pisze:semi pisze:Skoro pytasz czy już coś kupiłem, czy nie - to mnie zastanawia jeszcze co ty tu robisz, skoro ci się ta inwestycja nie podoba? Zainteresowanie postami tutaj masz ogromne![]()
„
Powiedzmy, że badam nastroje społeczne i szukam okazji zakupowych ale nie pod inwestycje a bardziej dla siebie, jako kolejne miejsce na własne potrzeby mieszkaniowe i lokata kapitału, może zostawię dziecku a może sprzedam kiedyś.
Ta na Mogilskiej mi się nie podoba zupełnie, dlatego wyraziłem swoje zdanie oczekując kontrargumentów.
Oczywiście mogę się mylić i okaże się, że tam się super żyje, każdy ma też inne wymagania, oczekiwania.
Za kazdy rozsądny i sprawdzony argument chętnie podziękuję. Nie musi się zgadzać z moją wizją.
NA tym polega chyba zderzanie opinii na forum?
I jakoś nie za bardzo, oprócz ciebie ktoś się tą inwestycją zachwyca, dlatego pytam czy tam coś kupujesz, co by wiele wyjaśniało.
„Możesz mieć swoje zdanie, ale też nie mów za innych czy ta inwestycja jest interesująca czy nie. Jestem przekonany że wiele osób zwróci na nią uwagę. Ci z grubym portfelem na pewno”
marcinno pisze:2 pokojowe mieszkanie 39 m można kupić za 720 tys co wydaje się chyba dobrą inwestycją np. pod wynajem w tej lokalizacji?
Kiepski pomysł. Stopa zwrotu przy takiej cenie będzie dość podła.
hellhax pisze:marcinno pisze:2 pokojowe mieszkanie 39 m można kupić za 720 tys co wydaje się chyba dobrą inwestycją np. pod wynajem w tej lokalizacji?
Kiepski pomysł. Stopa zwrotu przy takiej cenie będzie dość podła.
Poniżej 4% przy najniższym opodatkowaniu 8,5%, za najtańsze mieszkanko zaraz nad drogą, możliwe do wynajęcia w 2028 r. Brzmi jak smaczny kąsek inwestorski, nie wiem na co zachwycone inwestycją persony z "grubym portfelem" czekają.
znalazłem ofertę od pośrednika dotyczącą młynów mogilska z 07.2022 r. na mieszkania 2 pokojowe 38-40 m2 4 piętro w budynku C (chyba najlepszy, kameralny i oddalony od ulicy), ceny 16 450 zł za m2 (nie wiem ile tam było doli pośrednika w tym) etap zaawansowania wpłata 20%, 30% rok później i 50% przy oddaniu
można sobie porównać z cenami tej inwestycji w stosunku do zaawansowania budowy tego tworu i ich oferty
ceny śmiech na sali, 0 miejsc postojowych naziemnych, maksymalne wykorzystanie działki, praktycznie brak zielonego terenu, więc dla znajomych trzeba zakupić dodatkowe miejsce w garażu jeśli ktoś będzie przyjeżdzał w odwiedziny, a klientów lokali usługowych poprosic by parkowali u siebie pod domem
można sobie porównać z cenami tej inwestycji w stosunku do zaawansowania budowy tego tworu i ich oferty
ceny śmiech na sali, 0 miejsc postojowych naziemnych, maksymalne wykorzystanie działki, praktycznie brak zielonego terenu, więc dla znajomych trzeba zakupić dodatkowe miejsce w garażu jeśli ktoś będzie przyjeżdzał w odwiedziny, a klientów lokali usługowych poprosic by parkowali u siebie pod domem
realista pisze:znalazłem ofertę od pośrednika dotyczącą młynów mogilska z 07.2022 r. na mieszkania 2 pokojowe 38-40 m2 4 piętro w budynku C (chyba najlepszy, kameralny i oddalony od ulicy), ceny 16 450 zł za m2 (nie wiem ile tam było doli pośrednika w tym) etap zaawansowania wpłata 20%, 30% rok później i 50% przy oddaniu
„Sorry ale w tej cenie dużo takich mieszkań tam nie było. Podajesz pewnie jedno z najtańszych ich mieszkań, które oferowali. W wielu inwestycjach znajdziesz takie mieszkania które odbiegają cenowo od innych mieszkań z wiadomych względów. Takim sposobem myślenia to za około 18tys znajdziesz mieszkanie nawet blisko plant, czy aleji w dzielnicach tj jak Dębniki, Krowodrza czy zablocie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”