Budowa mieszkań na wynajem przy ul. Przybyszewskiego Kraków - deweloper Skanska / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bartekrk

Re: Budowa mieszkań na wynajem przy ul. Przybyszewskiego Kraków - deweloper Skanska / opinie na forum

Postautor: bartekrk » 20 lut 2025, 18:04

realista pisze:to właśnie dokładnie tak działa, no ale skąd ma to wiedzieć ktoś kto nie ma wiedzy na temat rynku najmu.

"prs konkurentem dla hotelu" - chyba będzie konkurowało do miana złotej maliny tego miesiąca.

Zaraz zlecą się mieszkańcy sąsiednich mrowisk rozżaleni także wizją utraty wartości nieruchomości i zacznie się jatka.

realista

Re: Budowa mieszkań na wynajem przy ul. Przybyszewskiego Kraków - deweloper Skanska / opinie na forum

Postautor: realista » 20 lut 2025, 18:05

bartekrk pisze:
realista pisze:to właśnie dokładnie tak działa, no ale skąd ma to wiedzieć ktoś kto nie ma wiedzy na temat rynku najmu.

"prs konkurentem dla hotelu" - chyba będzie konkurowało do miana złotej maliny tego miesiąca.

Zaraz zlecą się mieszkańcy sąsiednich mrowisk rozżaleni także wizją utraty wartości nieruchomości i zacznie się jatka.

:lol: :lol: :lol:
przecież już jeden mędrek z przybyszewskiego walczy tutaj z rzeczywistością usilnie przekonując, że mieszkania w PRS są droższe od tych oferowanych przez prywatne osoby - trudno się nie powstrzymać ze :lol:

utrata wartości nieruchomości to już dla nich totalna abstrakcja i w życiu nie dojdą do tego w jaki sposób miało by to wpłynąć

pitipiti

Postautor: pitipiti » 20 lut 2025, 20:28

bartekrk pisze:

zdecydowanie tak! penthouse 128m2 kupiony tutaj po 9.5, sprzedany za 28 8-) w połowie roku całość wrzucona w akcje spółki hims - policz sobie ;) ułatwię ci, kwota 8 cyfrowa...

SirCinek

Postautor: SirCinek » 21 lut 2025, 14:23

realista pisze:
bartekrk pisze:

:lol: :lol: :lol:
przecież już jeden mędrek z przybyszewskiego walczy tutaj z rzeczywistością usilnie przekonując, że mieszkania w PRS są droższe od tych oferowanych przez prywatne osoby - trudno się nie powstrzymać ze :lol:

utrata wartości nieruchomości to już dla nich totalna abstrakcja i w życiu nie dojdą do tego w jaki sposób miało by to wpłynąć

Nie no, w PRS to tanioszka:
Obrazek
58m2 z widokiem na turowicza i tory kolejowe za 4500 + media

a w okolicy z tematu mamy:
Obrazek

5600 + media

realista

Postautor: realista » 21 lut 2025, 14:30

i z czym to porównujemy :?:

SirCinek

Postautor: SirCinek » 21 lut 2025, 14:35

realista pisze:i z czym to porównujemy :?:

Nie wiem, pierwsza lepsza oferta https://www.otodom.pl/pl/oferta/krakow- ... ci-ID4uUYy
Taniej, choć i tak drogo imo

SirCinek

Postautor: SirCinek » 21 lut 2025, 15:16

realista pisze:o kulde, powyższa teza lega w gluzach :o

PRS
https://www.otodom.pl/pl/oferta/bez-pro ... go-ID4uEcD

oferta prywatna
https://www.otodom.pl/pl/oferta/czyzews ... ng-ID4uXGe

Ja tam widzę, ze oferta prywatna nadal wychodzi taniej. Nie mówąc o tym, ze mieszkanie jest większe i z dużym tarasem, no ale cóż

realista

Postautor: realista » 21 lut 2025, 15:59

SirCinek pisze:
realista pisze:o kulde, powyższa teza lega w gluzach :o

PRS
https://www.otodom.pl/pl/oferta/bez-pro ... go-ID4uEcD

oferta prywatna
https://www.otodom.pl/pl/oferta/czyzews ... ng-ID4uXGe

Ja tam widzę, ze oferta prywatna nadal wychodzi taniej. Nie mówąc o tym, ze mieszkanie jest większe i z dużym tarasem, no ale cóż

źle patrzysz, nie po raz pierwszy.

prs podaje dodatkowo jaki jest koszt mediów, a prywaciarz to ukrywa

ja tam widze ze prs ma nowszy blok, w dobrym standardzie (nie ikea jak prywaciarz) i mieszkanie nowe, a nie po 10 najemcach, no ale cóż.

czaruj dalej, może uda się przeforsować tezę że prywaciarze mają bardziej konkurencyjne oferty od prs'ów

na przybyszewskiego nie bedzie heimstaden'a - którym się posłużyłeś - majacego 4 mieszkania na krzyż w inwestycji - co nie stanowi żadnej konkurencji - tylko nagle pojawi się paręset/kilkaset mieszkań i będzie zgroza jak na romanowskiego :)

i pozostanie jedynie komiczne pocieszanie się, że to "izolator od armii krajowej" :lol: tak jakby tam brakowalo izolatorów z którejkolwiek strony

i nie wiem jak mogła mi umknąć wypowiedź naszego forumowego krezusa
pitipiti pisze:
bartekrk pisze:

zdecydowanie tak! penthouse 128m2 kupiony tutaj po 9.5, sprzedany za 28 8-) w połowie roku całość wrzucona w akcje spółki hims - policz sobie ;) ułatwię ci, kwota 8 cyfrowa...

tak tak, 8 cyfrowa - chyba w rublach :lol:

w połowie roku to ostro usiłowałeś sprzedać, ale kurnik zrobiony z tego "penthousa" :lol: :lol:

pitipiti pisze:Witam,

W związku z zakończeniem podziału największego apartamentu z IV etapu na 4 kawalerki, niedługo rozpoczynać będziemy sprzedaż.
W ofercie będą 2 kawalerki bez balkonu oraz 2 z dużymi tarasami (25m2) od strony południowej.

Osoby zainteresowane zakupem proszone są o pozostawienie adresu e-mail do kontaktu.

Pozdrawiam

28 k za metr :lol: :lol:

udało się już ludzi na ten kurnik namówić?

w okolicy plant nowe kawalerki po 21500 nie mogą sprzedać, a tu czarodziej po 28 "sprzedał" 8-)

coraz większe ananasy na tym forum się pojawiają, w sumie pamiętam, był już taki jeden bajkopisarz, w innym wątku, też penthousy kupował i sprzedawał tyle że w tej bajce były działki i hale zamiast akcji :lol:
pitipiti pisze:U mnie podobnie, kupione 130m po 9.5, sprzedane za 30, No ale to penthouse. I z tego kupiona działka w strefie przemysłowej i postawione 2 hale i 40k pasywnego 8-)

:oops:

no cóż, stopka jak najbardziej aktualna.

kasia_sulma

Postautor: kasia_sulma » 26 lut 2025, 9:17

Dzień dobry,

Natknęłam się przypadkowo na ten wątek i mogę "dorzucić" od siebie kilka rzetelnych informacji na temat cen dla tej lokalizacji.

Od ponad 10 lat jestem licencjonowanym pośrednikiem w obrocie nieruchomościami oraz rzeczoznawcą.

Ostatnio wyceniałam dla naszego klienta "penthouse" na ostatnim piętrze w inwestycji Ekopark. Szacowana wartość m2 dla takiej nieruchomości z rynku wtórnego to obecnie 29-30tys./m2. Był to penthouse zlokalizowany na 2 piętrach, przy czym na drugim piętrze znajdował się 100 metrowy taras, natomiast minus spory to brak możliwości doprowadzenia kanalizacji na drugi poziom, zatem łazienkę mamy jedynie na niższym poziomie.

Domyślam się, że wycena może być dla Państwa zaskoczeniem, natomiast proszę mieć na uwadze, że w inwestycji powyżej szacunkowe ceny z rynku pierwotnego to poziom 20-21tys./m2 dla "standardowych" lokali. A w przypadku "penthouse" zawsze dodatkowym atutem jest taras, ostatnie piętro, ekspozycja oraz widok.

Tutaj dyskusja dotyczy inwestycji naprzeciwko, gdzie o ile się nie mylę penthouse znajdują się jedynie w tych niższych 4 piętrowych bloczkach, ale na jednym poziomie ? Jest ich z tego co zauważyłam jedynie 3-4 sztuki dla całej inwestycji.

Także jeżeli wycena dotyczyłaby tego penthouse, gdzie całość mamy na jednym poziomie (brak utraty powierzchni na schody x 2) plus dowolność możliwości doprowadzenia kanalizacji, to zakładam że wycena będzie o te 3-5% wyższa dla m2 w stosunku do Ekopark.

Mam nadzieję, że to rozwiewa wątpliwości.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu bezpośredniego w kwestii zarówno obrotu nieruchomościami oraz wyceną rzeczoznawcy.

Pozdrawiam,
Kasia

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”