Ecolivia Kraków (Braci Jamków) od Primehaus - opinie na forum
Re: Ecolivia Kraków (Braci Jamków) od Primehaus - opinie na forum
Widzę, że deweloper zamontował zewnętrzne żaluzje, co jest w sumie rzadko spotykane, a super sprawa. Fajnie zaczyna wyglądać to wygląda to osiedle. Jestem ciekaw efektu końcowego.
-
megi pisze:DwaRazyTak pisze:Zielenieje osiedle:
Dzięki, nieźle to zaczyna wyglądać, nawet zagospodarowanie terenu wydaje się być sensownie.
Ale ja dobrze widzę, że oni to faktycznie budują z drewna? Jeśli tak, to ciekawi mnie, jak to się sprawdzi w naszym klimacie. Ale wilgoć w takiej ścianie, to jednak inna bajka niż w ścianie np. z cegły albo pustaka ceramicznego.
Tak, to CLT: konstrukcje ścian, stropów i dachu powstałe poprzez krzyżowe łączenie ze sobą elementów litego drewna (cross laminated timber).
Sprawdza się w Szwecji, Norwegii czy Austrii to i w PL się sprawdzi.
A mnie sie bardzo tam podoba i już nie moge sie doczekac przekazania kluczy
. Nawet dzwony mi nie straszne 
Z podtopieniami podobno temat jest ogarnięty ale jak to wyjdzie w praktyce to sie okaże

Z podtopieniami podobno temat jest ogarnięty ale jak to wyjdzie w praktyce to sie okaże

Mellisa pisze:A mnie sie bardzo tam podoba i już nie moge sie doczekac przekazania kluczy. Nawet dzwony mi nie straszne
Czy wie ktoś jak może być w przyszłości rozwiązana kwestia wspólnych poddaszy nieużytkowych ?
DwaRazyTak pisze:Zielenieje osiedle:
Pokażesz jak to wyszło finalnie i czy jest to porównywalne z tym, co pokazano na wizualizacjach na początku wątku? nie zrobił się z tej drogi pomiędzy domkami taki kanion, dosyć mocno wybetonowany / wyłożony kostką?
-
Została już ostatnia połówka bliźniaka. Czy ktoś z aktualnych mieszkańców może się podzielić spostrzeżeniami?
Czy inwestycja jest faktycznie taka eko? Jak wyglądają koszty utrzymania?
Czy inwestycja jest faktycznie taka eko? Jak wyglądają koszty utrzymania?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”