Czytałem dzisiaj, że w związku z budową tej linii tramwajowej, w lecie ma ruszyć przebudowa skrzyżowania Mogilska / Meissnera / Jana Pawła II, przez co ma zostać wstrzymany ruch tramwajowy na ul. Mogilskiej i Jana Pawła II. W praktyce pewnie będzie to oznaczało zamknięcie przejazdu dla ruchu tramwajowego pomiędzy Rondem Czyżyńskim i Rondem Mogilskim. Choć przecież jakieś regularne kursy na Pętlę Wieczysta mogłyby się odbywać od strony Nowej Huty.
Tak czy inaczej, biorąc pod uwagę jeszcze remont Mostu Grunwaldzkiego, to współczuję ludziom, którzy nimjeżdżą np. tramwajem nr 52. Zdecydowanie miasto zachęca do przesiadki na rower lub hulajnogę
Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum
Re: Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum
I jeszcze w terminy, zamknięcie ruchu tramwajowego na ul. Mogilskiej przewidziano na 28 czerwca (pierwszy dzień wakacji) i ma to potrwać do 30 sierpnia, czyli do końca wakacji.
Re: Budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic przez Meissnera i Dobrego Pasterza forum
To już ruszyło, trwa rozbiórka ekranów akustycznych na skrzyżowaniu ulic Meissnera i JPII, czy to jeszcze Mogilska jest?

Czyli przygotowania czerwcowego zamknięcia przejazdu tramwajów ruszyły. Słyszałem ostatnio, że budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic jest na etapie 60% zaawansowania i mają skończyć do końca marca przyszłego roku.

Czyli przygotowania czerwcowego zamknięcia przejazdu tramwajów ruszyły. Słyszałem ostatnio, że budowa linii tramwajowej do Mistrzejowic jest na etapie 60% zaawansowania i mają skończyć do końca marca przyszłego roku.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”