Federowicza / Ruczaj Park Kraków - HSD Inwestycje / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
p.ewka

Re: Federowicza / Ruczaj Park Kraków - HSD Inwestycje / opinie na forum

Postautor: p.ewka » 21 cze 2025, 9:19

Pepeg pisze:
p.ewka pisze:Ma ktoś bardziej świeże doświadczenia z tym deweloperem? Na forum jest sporo negatywnych opinii (głównie nt opóźnień), sprzed ok 5 lat. Zastanawiam się czy coś się zmieniło, czy dalej są tak nieterminowi.
Bananowy deweloper, mało elastyczny a nawet robiący swoim klientom pod górkę. Próbują wycisnąć klienta jak cytrynę żeby tylko zarobić kilka groszy więcej. Uzgodnienia nawet na emailowe nic dla nich nie znaczą. Coś w stylu, nie mamy pańskiego płaszcza... :oops:

Masz z nimi takie doświadczenia? Czego konkretnie dotyczyły?

Fenn

Postautor: Fenn » 23 cze 2025, 15:58

No właśnie, dobrze gdybyś wyjaśnił skąd taka opinia.

A jeszcze mam pytanie, przepraszam że nie związanie bezpośrednio z tą inwestycją ale nie bardzo wiem gdzie je zadać. Mianowicie czy ktoś wie co buduje się naprzeciwko Ruczaj Park? Zaznaczyłam na mapce o którą działkę mi chodzi. Coś tam jest kopane, na razie dziura w ziemi.

Obrazek

Pepeg

Postautor: Pepeg » 23 cze 2025, 18:07

wojdyla1980 pisze:
Pepeg pisze:
p.ewka pisze:Ma ktoś bardziej świeże doświadczenia z tym deweloperem? Na forum jest sporo negatywnych opinii (głównie nt opóźnień), sprzed ok 5 lat. Zastanawiam się czy coś się zmieniło, czy dalej są tak nieterminowi.
Bananowy deweloper, mało elastyczny a nawet robiący swoim klientom pod górkę. Próbują wycisnąć klienta jak cytrynę żeby tylko zarobić kilka groszy więcej. Uzgodnienia nawet na emailowe nic dla nich nie znaczą. Coś w stylu, nie mamy pańskiego płaszcza... :oops:

pępek bardzo mocno promował inwestycję merite, radzę traktować z dystansem jego słowa ...

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale "promowałem" :lol: też HSD:
viewtopic.php?f=5&t=11370&hilit=siemienowicza&start=10
Wszystkie moje opinie są oparte na osobistych doświadczeniach, finalnie nie zakupiłem nic w tej inwestycji z powodu kilkukrotnie przedłużającego się terminu rozpoczęcia budowy i obietnic bez pokrycia. Kolega się zdecydował na zakup dla siebie i bardzo dużo nerwów stracił na tej inwestycji.

patomieszkaniec

Postautor: patomieszkaniec » 23 cze 2025, 19:24

Fenn pisze:No właśnie, dobrze gdybyś wyjaśnił skąd taka opinia.

A jeszcze mam pytanie, przepraszam że nie związanie bezpośrednio z tą inwestycją ale nie bardzo wiem gdzie je zadać. Mianowicie czy ktoś wie co buduje się naprzeciwko Ruczaj Park? Zaznaczyłam na mapce o którą działkę mi chodzi. Coś tam jest kopane, na razie dziura w ziemi.

Obrazek

Pytałem już o to na tym forum. To buduje Fraxbud i moje pytanie zostało przyczepione do wątku o osiedlu versus

p.ewka

Postautor: p.ewka » 23 cze 2025, 20:57

Pepeg pisze:
wojdyla1980 pisze:
Pepeg pisze: Bananowy deweloper, mało elastyczny a nawet robiący swoim klientom pod górkę. Próbują wycisnąć klienta jak cytrynę żeby tylko zarobić kilka groszy więcej. Uzgodnienia nawet na emailowe nic dla nich nie znaczą. Coś w stylu, nie mamy pańskiego płaszcza... :oops:

pępek bardzo mocno promował inwestycję merite, radzę traktować z dystansem jego słowa ...

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale "promowałem" :lol: też HSD:
viewtopic.php?f=5&t=11370&hilit=siemienowicza&start=10
Wszystkie moje opinie są oparte na osobistych doświadczeniach, finalnie nie zakupiłem nic w tej inwestycji z powodu kilkukrotnie przedłużającego się terminu rozpoczęcia budowy i obietnic bez pokrycia. Kolega się zdecydował na zakup dla siebie i bardzo dużo nerwów stracił na tej inwestycji.

Dzięki. Chodzi tylko o terminy czy jakieś tematy poza tym? Rozważam zakup mieszkania od nich i każda informacja jest dla mnie cenna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”