mzx pisze:Zjemzjem pisze:mzx pisze:
Myślę że tak, jest taka opcja. Wystarczy telefon do proinsu i umówienie się na oglądanie, mnie nigdy nie robili problemu.
Nie miałem problemu z dostępem do lokalu np. w celu instalacji przewodów do klimatyzacji ale już po podpisaniu umowy.
Hmm co masz na myśli w celu instalacji przewodów do klimatyzacji? Bo w sumie też bym to zrobil
Teraz "oficjalnie" z klimatyzacją może być problem, po ociepleniu nie chcą wiercić przepustów do przewodów w elewacji.
U siebie właśnie zrobiłem przewierty na zewnątrz zanim był budynek ocieplony i rozprowadziłem po mieszkaniu do pokoi przewody zanim zrobili wylewki (puściłem większość podłogą). O dziwo nie chcieli mnie wpuścić na budowę przed tynkami... w efekcie musiałem bruzdować miejscami zaraz po położeniu tynków i potem zarabiać bruzdy ... to naprawdę było dziwne. No i za żadne skarby nie chcieli się zgodzić aby agregat umieścić na dachu a szkoda bo pion techniczny idealnie się nadaje do poprowadzenia tamtędy instalacji. I tak na dachu będzie odciąg to o potencjalne hałasy raczej nie chodziło.
Adzieki, kurcze to nie wiedziałem, że można pociągnąć podłoga na taką odległość instalacje od klimatyzacji. W sensie rurki z gazem i sterowanie, bo chyba to leci między wewnętrzna a zewnętrzna?
Ja właśnie sobie dziurę pod instalacje zrobiłem a cholera pewnie mogłem korytko poprowadzić do planowanego miejsca jednostki wewnętrznej. Proins mi pociągnął rurkę do odpływu bo tego do zygacza nie puścisz a z zbiornikiem na wodę to już zdecydowanie nie chce się bawić.
Też nie zgodzili Ci się na inne miejsce niż w obrysie balkonu?