Czy mimo usterki klucze do mieszkania zostały wydane i negocjacje, czy robimy we własnym zakresie, czy deweloper naprawia usterkę są już po? Czy odebranie mieszkania jest wstrzymane do czasu ustalenia po czyjej stronie jest naprawa?
Dziękuję za odpowiedź!
Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna
-
Re: Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna
Ja też odebrałem
Jest całkiem dobrze
W zasadzie jedna rzecz do poprawy (płytka gresowa w przedpokoju) i parę drobiazgów
Nie podoba mi się tylko standard desek balkonowych - dużo sęków ale odczekam jak się to będzie sprawować w użyciu.
Teren zewnętrzny daje nam pole do popisu do wspólnego powalczenia
Powinni zrobić nawet tymczasowy chodnik spod bloku 20 na Ofiar Dąbia oraz furtkę na Bajeczną.
BTW
Zwróciliście uwagę na kuriozum w postaci odpływu wody z balkonów na chodniki przed wejściami do budynku?
Będzie tam w zimie notoryczne lodowisko. Widziałem już z sople wiszące z odpływów
Zwracałem ATALowi uwagę. Czekam na jakieś racjonalne podziałanie.
NA razie zalecam wszystkim ostrożność
Jest całkiem dobrze
W zasadzie jedna rzecz do poprawy (płytka gresowa w przedpokoju) i parę drobiazgów
Nie podoba mi się tylko standard desek balkonowych - dużo sęków ale odczekam jak się to będzie sprawować w użyciu.
Powinni zrobić nawet tymczasowy chodnik spod bloku 20 na Ofiar Dąbia oraz furtkę na Bajeczną.
BTW
Zwróciliście uwagę na kuriozum w postaci odpływu wody z balkonów na chodniki przed wejściami do budynku?
Będzie tam w zimie notoryczne lodowisko. Widziałem już z sople wiszące z odpływów
Bondar1961erine pisze:Ja też odebrałem
Jest całkiem dobrze
BTW
Powinni zrobić taki chodnik, ale pewnie skończy się tak jak z obietnicami z furtką. Miała być, postawili ogrodzenie i nie ma.
Prawdopodobnie dopiero jak utworzy się spółdzielnia, czyli pewnie za parę miesięcy, coś z tym tematem będzie można zrobić.
Tym czasem pozostaje szlifierka do utworzenia furtki i kupienie desek we własnym zakresie w ramach chodnika

Sąsiedzi
Co prawda jeszcze nie odebrałem mieszkania, jeszcze trochę poczekam, jednakże dziś byłem na terenie naszego osiedla.
Także zwróciłem uwagę iż większym problemem od braku wspominanej furtki jest ta wspaniała zastępcza droga bez chodnika. Atal chyba uważa, że skoro sprzedali garstkę garaży i miejsc parkingowych to mimo wszystko wszyscy będziemy się poruszać tylko samochodami - nieporozumienie.
Możecie sprawdzić co macie wpisane w Aktach Notarialnych? U mnie jest niestety informacja, iż wjazd od ul. Bajecznej będzie chyba dopiero przy realizacji II etapu, co jest wciąż wielką niewiadomą....
@Hubert pisząc o loggi masz na myśli balkon od strony Bulwarów?
Czy ktoś wie, kto jest lub będzie dostawcą TV, internetu etc ?
Dzieki
Co prawda jeszcze nie odebrałem mieszkania, jeszcze trochę poczekam, jednakże dziś byłem na terenie naszego osiedla.
Także zwróciłem uwagę iż większym problemem od braku wspominanej furtki jest ta wspaniała zastępcza droga bez chodnika. Atal chyba uważa, że skoro sprzedali garstkę garaży i miejsc parkingowych to mimo wszystko wszyscy będziemy się poruszać tylko samochodami - nieporozumienie.
Możecie sprawdzić co macie wpisane w Aktach Notarialnych? U mnie jest niestety informacja, iż wjazd od ul. Bajecznej będzie chyba dopiero przy realizacji II etapu, co jest wciąż wielką niewiadomą....
@Hubert pisząc o loggi masz na myśli balkon od strony Bulwarów?
Czy ktoś wie, kto jest lub będzie dostawcą TV, internetu etc ?
Dzieki
Ja też mieszkania jeszcze nie odebrałam, ale również w weekend byłam na terenie osiedla!
Miałam wrażenie, że to wciąż plac budowy! Brak chodnika dla pieszych, tymczasowa droga, obchodzenie całego osiedla dookoła, aby wyjść na ul. Ofiar Dąbia, brak przejścia do ul. Bajecznej....to jakieś wielkie nieporozumienie! Niestety mam wykupione tylko 1 miejsce parkingowe (żeby je wykupić musiałam zdecydować się na mieszkanie 76 m) a w moim gospodarstwie są 2 samochody! Nie wyobrażam sobie parkować drugiego samochodu na Dąbiu, a potem kilometrami dochodzić do naszego osiedla a na samym końcu pokonywać żwirową tymczasową drogę! Jak już pisałam w którymś z wcześniejszych postów w umowie notarialnej mam wjazd od ul. Bajecznej i uważam, że tej sprawy nie można pozostawić spółdzielni mieszkaniowej! Postanowienia dewelopera były inne...
Miałam wrażenie, że to wciąż plac budowy! Brak chodnika dla pieszych, tymczasowa droga, obchodzenie całego osiedla dookoła, aby wyjść na ul. Ofiar Dąbia, brak przejścia do ul. Bajecznej....to jakieś wielkie nieporozumienie! Niestety mam wykupione tylko 1 miejsce parkingowe (żeby je wykupić musiałam zdecydować się na mieszkanie 76 m) a w moim gospodarstwie są 2 samochody! Nie wyobrażam sobie parkować drugiego samochodu na Dąbiu, a potem kilometrami dochodzić do naszego osiedla a na samym końcu pokonywać żwirową tymczasową drogę! Jak już pisałam w którymś z wcześniejszych postów w umowie notarialnej mam wjazd od ul. Bajecznej i uważam, że tej sprawy nie można pozostawić spółdzielni mieszkaniowej! Postanowienia dewelopera były inne...
No i tak jak przypuszczalem.. poniekad zazdroszcze osoba, ktora juz odebraly mieszkanie, a z drugiej strony wiem, ze za te pare miesiecy kiedy odbierac bede ja, inwestycja bedzie bardziej dopracowana.
Droga i furtka od Bajecznej ma byc... przy drugim etapie. Nie wiem czy to fair wobec nas - nabywcow pierwszego etapu. Jednakowoz, nie mam bladego pojecia co mozemy zrobic...
Droga i furtka od Bajecznej ma byc... przy drugim etapie. Nie wiem czy to fair wobec nas - nabywcow pierwszego etapu. Jednakowoz, nie mam bladego pojecia co mozemy zrobic...
Pytanie do osób, które już odebrały mieszkania. Czy korzystaliście z usług firm świadczących usługi odbioru?
Czy warto? I czy warto z termowizją?
Jak wygląda ten proces?
Czy warto? I czy warto z termowizją?
Jak wygląda ten proces?
Tu masz opisane dosyć dokładnie, jak wygląda odbiór mieszkania od dewelopera z firmą, która świadczy takie usługi. Mniej więcej tak to właśnie wygląda w praktyce, a moim zdaniem taka pomoc całkiem przydatna, trudno sprawdzić to wszystko, jak się nie ma fachowej wiedzy. Termowizja nie ma sensu, jak jest ciepło, ale przy tej temperaturze, to już chyba jak najbardziej można zobaczyć, gdzie ucieka ciepło z mieszkania. Pozdrawiam!
Drodzy przyszli Sąsiedzi
Czy podczas odbiorów pojawia się dużo usterek? Na czwartek mam zaplanowany, idę z fachowcem i zastanawiam się czego mogę doświadczyć?
Dzięki!

Dzięki!
Podłączam się pod pytanie? Czy usterki są istotne czy raczej jest to komsetyka? Sam odbieram mieszkanie wykończone pod klucz w budynku C.
Czy ktoś z Państwa ma wiedzę jakie są koszty odbioru przez firmę? Padło tu 400 zł, a sam mam na razie dwie oferty na 369 zł i 550 zł...
Czy ktoś z Państwa ma wiedzę jakie są koszty odbioru przez firmę? Padło tu 400 zł, a sam mam na razie dwie oferty na 369 zł i 550 zł...
Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”