Przewóz 42 Kraków / deweloper Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
plaszak

Re: Przewóz 42 Kraków / deweloper Atal - opinie na forum

Postautor: plaszak » 19 sty 2025, 11:08

Tylko ile było przez ostatni rok podwyżek i ile to wyszło w sumie procentowo? No i to tylko wybrane mieszkania w promocyjnej cenie. Niestety nie da się sprawdzić, ile takie przeciętne mieszkania nieobjęte promocją podrożały, bo deweloper Atal też wszedł w ukrywanie ceny mieszkań, więc już się nie dowiecie co ile kosztowało.

BMX

Postautor: BMX » 18 lip 2025, 9:22

To ceny mieszkań z końcówki 2023 roku w pierwszym etapie (29 grudnia).
plaszak pisze:Ceny mieszkań w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie to od 11 800 zł/m2 do 15 000 zł/m2, więc niemało. Do tego miejsce postojowe w garażu podziemnym 40 tys. zł.

Aktualnie Atal sprzedaje tam mieszkania:
12 100 - 15 800 zł/m2 w etapie I (37 mieszkań dostępnych)
12 100 – 17 000 zł/m2 w etapie I (74 mieszkań dostępnych)

Na pierwszym etapie nie widać jakiegoś dramatycznego wzrostu cen.

mrmatii

Postautor: mrmatii » 07 gru 2025, 10:38

Słyszalem, że ruszyły odbiory mieszkań w tej inwestycji, więc bardzo sprawnie im to poszło.

Czy ktoś może wie jak z jakością wykonania? Czy Atal zaczął na czymś oszczędzać czy jest ok?
Zostało im ~20 mieszkań na dosyć duży blok. Czy może ktoś się orientuje, czy obecnie są bardziej skłonni do "negocjacji/rabatów"?

BMX

Postautor: BMX » 08 gru 2025, 8:34

mrmatii pisze:Słyszalem, że ruszyły odbiory mieszkań w tej inwestycji, więc bardzo sprawnie im to poszło.

Czy ktoś może wie jak z jakością wykonania? Czy Atal zaczął na czymś oszczędzać czy jest ok?
Zostało im ~20 mieszkań na dosyć duży blok. Czy może ktoś się orientuje, czy obecnie są bardziej skłonni do "negocjacji/rabatów"?

Nie miałem okazji podejść tam blisko ostatnio, ale z daleka faktycznie wygląda to na skóczone.

Obrazek

Jeśli masz lepsze zdjęcia, to ja bym chętnie obejrzał, jak im to wyszło na żywo.

BMX

Postautor: BMX » 08 gru 2025, 8:39

Jeśli chodzi o jakość tego, jak buduje Atal, to wydaje się, że to jest jednak deweloper, który trzyma jaki taki poziom. Choć mam też wrażenie, że zdarzają się im zagrywki typu - pierwszy etap osiedla bardzo ładny, a kolejne już nieco bardziej oszczędnie robione, np. elewacje na osiedlu Strefa Cegielnia. No ale to jest raczej solidny deweloper z dużym doświadczeniem na naszym rynku.

Obrazek

A co do promocyjnych cen mieszkań czy rabatów na mieszkania, to widziałem, że Atal ma różne promocje, więc pewnie warto ich zapytać i ponegocjować ostateczną cenę. A za ile chcą sprzedawać te ostatnie mieszkania?

mrmatii

Postautor: mrmatii » 08 gru 2025, 14:11

Ceny są na stronie, duże mieszkania 13k/m2, i ceny rosną wraz ze zmniejszającym się metrażem do 14-15,5k/m2

Są promocje na miejsca parkingowe itd. Próbowałem negocjować cenę z metra ale jeszcze nie dawno nie chceli zejść z ceny i jedynie zmiana harmonogramu wchodziła w grę. Zastanawiałem się czy obecnie jest lepiej skoro blok jest skończony czy dalej polityka taka sama. Mieszkanie, które mi się podobało zostało już sprzedane więc nie będę próbował więcej negocjować i będę szukał w innych lokalizacjach :)

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 08 gru 2025, 15:52

mrmatii pisze:Ceny są na stronie, duże mieszkania 13k/m2, i ceny rosną wraz ze zmniejszającym się metrażem do 14-15,5k/m2

Są promocje na miejsca parkingowe itd. Próbowałem negocjować cenę z metra ale jeszcze nie dawno nie chceli zejść z ceny i jedynie zmiana harmonogramu wchodziła w grę. Zastanawiałem się czy obecnie jest lepiej skoro blok jest skończony czy dalej polityka taka sama. Mieszkanie, które mi się podobało zostało już sprzedane więc nie będę próbował więcej negocjować i będę szukał w innych lokalizacjach :)

Jaki metraż szukasz?

mrmatii

Postautor: mrmatii » 09 gru 2025, 10:50

k00ea1 pisze:
mrmatii pisze:Ceny są na stronie, duże mieszkania 13k/m2, i ceny rosną wraz ze zmniejszającym się metrażem do 14-15,5k/m2

Jaki metraż szukasz?

80-100 m2 z 3 osobnymi sypialniami blisko tramwaju ( Do 5 min)

dylemat

Postautor: dylemat » 09 gru 2025, 12:32

mrmatii pisze:80-100 m2 z 3 osobnymi sypialniami blisko tramwaju ( Do 5 min)

Były takie przy Bohomolca na Prądniku Czerwonym, ponad 80 m2, 3-4 sypialnie, obok przystanki tramwajowego (powstającej linii tramwajowej do Mistrzejowic), a i ceny były w okolicach 13 tys. złotych za metr kwadratowy. Ale nie wiem czy coś tam jeszcze zostało z takich.

dylemat

Postautor: dylemat » 09 gru 2025, 12:34

Tu z Atalem / Przewóz 42 jest trochę bez sensu, że tam chyba jest ogrodzenie dookoła, jak chcesz iść w stronę Wisły, to musisz obejść to i sąsiednie osiedla dookoła.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”