Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
Re: Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
A tam w ogóle ruszyły jakieś prace budowlane? Na jakim etapie jest na inwestycja obok Dworku Białoprądnickiego? Czy tylko ogłoszono, że coś takiego ma powstać i na razie nic się tam nie dzieje? Ostatnio jakoś nie mam czasu wybrać się w tą okolicę, żeby obejrzeć co tam się dzieje.
Re: Białoprądnicka Park Kraków (ul. Białoprądnicka) / deweloper Hammak - opinie na forum
Budynek rośnie, od strony południowej mają już 2 piętro.

Zastanawia mnie tylko co wykombinują od strony ulicy Opolskiej, jest tam obecnie ogrodzenie i linia drzew zaraz koło ścieżki którą da się przejść od mostku przy skrzyżowaniu Prądnickiej z Opolską do Pleszowskiej. Odległość okien i balkonów wydaje się być mała. Z kolei wycinka tych drzew na pewno wpłynie negatywnie na hałas.

Zastanawia mnie tylko co wykombinują od strony ulicy Opolskiej, jest tam obecnie ogrodzenie i linia drzew zaraz koło ścieżki którą da się przejść od mostku przy skrzyżowaniu Prądnickiej z Opolską do Pleszowskiej. Odległość okien i balkonów wydaje się być mała. Z kolei wycinka tych drzew na pewno wpłynie negatywnie na hałas.

Drzewa zostaną tak jak są, sa poza terenen budowy. To że ktoś powinien je "ogarnąc" to inna sprawa. Gałęzie wiszą za nisko i mozna zahaczyć głową idąc tamtą ścieżką.
W sumie będzie mozna tam dalej normalnie spacerować i za wiele się nie zmieni po oddaniu budynku. Deweloper po zlikwidowaniu aktualnego, tymczasowego ogrodzenia terenu budowy, ogrodzi ogródki na parterze docelowym ogrodzeniem nie ruszając tych drzew i tyle.
Nawet na stronie dewelopera widać, że zostanie jak było:

W sumie będzie mozna tam dalej normalnie spacerować i za wiele się nie zmieni po oddaniu budynku. Deweloper po zlikwidowaniu aktualnego, tymczasowego ogrodzenia terenu budowy, ogrodzi ogródki na parterze docelowym ogrodzeniem nie ruszając tych drzew i tyle.
Nawet na stronie dewelopera widać, że zostanie jak było:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”