Sprzedaż nowego etapu L Osiedla Wizjonerów w Krakowie / ceny / opinie
Sprzedaż nowego etapu L Osiedla Wizjonerów w Krakowie / ceny / opinie
Uruchomili sprzedaż nowego etapu - ktoś się orientował w cenach może? Tanio już było, to na pewno, pytanie na ile wycenili ten nowy blok.
Re: Sprzedaż nowego etapu L Osiedla Wizjonerów w Krakowie / ceny / opinie
ajanczyk pisze:Uruchomili sprzedaż nowego etapu - ktoś się orientował w cenach może? Tanio już było, to na pewno, pytanie na ile wycenili ten nowy blok.
Czyli chodzi o etap L, czyli pod tym ceglanym, który sprzedawali ostatnio, tak?
Szkoda, że cen nie podają na stronie, przydałoby się wreszcie prawo, które to nakazuje.
I jak myślicie, dla etapu L będzie uciążliwa już pobliska ul. Radzikowskiego?
ajanczyk pisze:Uruchomili sprzedaż nowego etapu - ktoś się orientował w cenach może? Tanio już było, to na pewno, pytanie na ile wycenili ten nowy blok.
Przykładowe ceny :
Mieszkanie 34.65m na parterze cena 635 000zl
Mieszkanie 48.51m drugie piętro cena 800 000zl
Z tego, co patrzyłem, to nie mają już większych mieszkań niż 3-pokojowe. Z tego, co pamiętam, to chyba jakieś 4-pokojowe mieszkania można tam było kupić, a chyba nawet jakieś 5-pokojowe były. Zwykle to takie mieszkania raczej zostawały do końca sprzedaży, a tu gorzej sprzedają się mniejsze, najwyraźniej. Czyżby jakaś zmiana na rynku? Zakładam, że większe mieszkania ludzie kupują zwykle dla siebie do mieszkania.
-
mikrus pisze:Z tego, co patrzyłem, to nie mają już większych mieszkań niż 3-pokojowe. Z tego, co pamiętam, to chyba jakieś 4-pokojowe mieszkania można tam było kupić, a chyba nawet jakieś 5-pokojowe były. Zwykle to takie mieszkania raczej zostawały do końca sprzedaży, a tu gorzej sprzedają się mniejsze, najwyraźniej. Czyżby jakaś zmiana na rynku? Zakładam, że większe mieszkania ludzie kupują zwykle dla siebie do mieszkania.
to źle patrzyłeś, ciągle mają mieszkania 4-pokojowe.
-
cos ktos nowego wie
? ja sie orentowałam i ceny to okolo 20kPLN/m2

Ciekawostka taka, rozmawiałem ze znajomym, który w jednym z nowszych etapów prowadził jakieś prace wykończeniowe w mieszkaniu i mówił, że strasznie mało ludzi tam mieszka, że blok niby nowy, ale nie słychać wiercenia, nie widać ekip, na parkingu pusto... Tak tam stoi sprzedaż i mieszkania stoją puste? Jak myślicie, z czego może to wynikać?
mikrus pisze:Ciekawostka taka, rozmawiałem ze znajomym, który w jednym z nowszych etapów prowadził jakieś prace wykończeniowe w mieszkaniu i mówił, że strasznie mało ludzi tam mieszka, że blok niby nowy, ale nie słychać wiercenia, nie widać ekip, na parkingu pusto... Tak tam stoi sprzedaż i mieszkania stoją puste? Jak myślicie, z czego może to wynikać?
Z ceny. Jest sporo takich inwestycji, gdzie mieszkania stoją puste, bo ludzi nie stać na ich zakup. Deweloperzy mają zamrożony kapitał, ale czekają, skoro mogą sobie na to pozwolić. Z ceny raczej nie zejdą.
mikrus pisze:Z tego, co patrzyłem, to nie mają już większych mieszkań niż 3-pokojowe. Z tego, co pamiętam, to chyba jakieś 4-pokojowe mieszkania można tam było kupić, a chyba nawet jakieś 5-pokojowe były. Zwykle to takie mieszkania raczej zostawały do końca sprzedaży, a tu gorzej sprzedają się mniejsze, najwyraźniej. Czyżby jakaś zmiana na rynku? Zakładam, że większe mieszkania ludzie kupują zwykle dla siebie do mieszkania.
To akurat nie dziwi, bo mniejsze mieszkania często biorą single, ludzie bez samochodu, ludzie z mniejszym budżetem. Ten ostatni etap to chyba ten najdalszy od przystanków - to jest z minimum 10-15 minut drogi pieszo. A jak ktoś chce iść pieszo na zakupy do GB czy chociażby Lidla to minimum 20 minut pieszo... to nie jest lokalizacja dla ludzi bez aut. Ta ulica trochę odcina te bloki po tej stronie. Takie typowe osiedle-sypialnia, z tym, że jak masz auto to szybko na zakupy podjedziesz.
Wróć do „Mieszkaj w Mieście / Osiedle Wizjonerów Kraków (MWM) - forum mieszkańców”