tonyxxl pisze:brygidabrzask pisze:Moge prosic o opinie jak tam sie mieszka? czuc przytłoczenie i duza liczbe ludzi jak na takiej powierzchni? nie denerwuje Was huk budowy i te wiecznie zaparkowane chodniki :/
JUż tam nie mieszkam kilka lat, ale dobrze tam się mieszkało.
Jeśli nie mieszkasz kilka lat to teraz jest całkiem inne osiedle, ja tu mieszkam 3 lata i w tym czasie urosło x2. Ale poza tym masz w miare racje, dużo młodych ludzi, dla matek z wózkami jest super akurat, gorzej dla matek 4-5 latków liczących że powstanie tu obiecana szkoła - ja mam 2 latka i wątpie żeby do jego czasu się wyrobili
Ogólnie praktycznie brak starszych ludzi, 90% wydaje się być w wieku 30-40 lat. Pełno Ukrów jak wszędzie, oprócz tego troche Hindusów jeśli kogoś takie negatywne strony interesują.
Huk budowy? Przez 3 lata sie przyzwyczaiłem, wcześniej był też huk budowy tramwaju. Właśnie kończą ostatnie etapy Dom Dev po lewej stronie Banacha jadąc od Alei, więc z tej strony niedługo będzie spokój.
Co do tematu wątku to Dom Dev to pierwsze 6 etapów Ozonu wyraźnie brzydsze i z gorszymi układami mieszkań niż Dom Dev, ale nowy etap (po prawej stronie Banacha) jest już o wiele ciekawszy i wizualnie i układowo. Chyba zmienili architekta