Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
flafy

Re: Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Postautor: flafy » 07 kwie 2025, 13:56

Inwestycja reklamuje się jako premium więc spodziewałem się wyższych cen, natomiast bez znacznych negocjacji uważam że cena jest nie do przyjęcia.

W kwestii garaży i kom lokatorskich to dalej sporo jest dostępnych więc też nie siejmy dezinformacji:

n-monument.pl/miejsca-postojowe

Aktualnie cena u nich to 90k za miejsce jeśli kogoś to interesuje.

fredo

Re: Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Postautor: fredo » 11 wrz 2025, 14:11

Może czegoś nie doczytałem, ale wszedłem sobie na stronę inwestycji Monument w Krakowie, a tam informacja, że trzeba zapytać o ofertę. To od dzisiaj nie ma obowiązku publikowania cen mieszkań na stronach? Miałem nadzieję, że dowiem się ile ta metr tu chcą w różnych wariantach.

ajanczyk

Postautor: ajanczyk » 11 wrz 2025, 14:57

W jakiś dziwaczny sposób udostępnili te ceny, ale są na stronie. Faktycznie jak wejdziesz w link konkretnego mieszkania, to jest tylko przycisk "zapytaj o ofertę indywidualną" i ceny tam nie ma, ale jeśli wyświetlisz listę wszystkich mieszkań, to można odsłonić cenę każdego wolnego mieszkania po kolei.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 11 wrz 2025, 15:44

poszło zgłoszenie do UOKiK, cena ma być podana przy prezentacji mieszkania, dokładnie tam gdzie jest "ZAPYTAJ O INDYWIDUALNĄ OFERTĘ"

wrzucenie gdzieś na stronie listy cen, i pozostawienie "ZAPYTAJ O INDYWIDUALNĄ OFERTĘ" w tym miejscu gdzie jest prezentowana ooferta, to jawne łamanie ustawy

Master

Postautor: Master » 08 paź 2025, 13:07

Wygląda na to, że druga część działki po Gigancie przy ul. Wybickiego w Krakowie także zostanie zagospodarowana. Wygląda na to, że ruszy inwestycja przy Wybickiego deweloper Buma. Miałyby powstać 2 bloki na 11 kondygnacji, ciekawe jak to dopasują do Monumentu.

Master

Postautor: Master » 29 cze 2026, 18:50

Zrobiłem też kilka zdjęć obrazujących stan zaawansowania budowy inwestycji Monument od Noho Investment.

Obrazek

Tam już ostro z elewacją działają, więc pewnie niedługo zobaczymy, jak ten budynek będzie się prezentował finalnie.

Obrazek

Ciekawe, jak to wyjdzie, jak już zdejmą te rusztowania wszystkie.

Master

Postautor: Master » 29 cze 2026, 18:59

Czy mi się wydaje, czy oni to po całości ocieplają wełną?

Obrazek

A to widok od strony ul. Wybickiego.

Obrazek

To będzie duży budynek, ciekawe czy faktycznie monumentalny. Choć urząd skarbowy po sąsiedzku skalą chyba też nie odstaje od tego.

Master

Postautor: Master » 29 cze 2026, 19:00

No i wszystko wskazuje na to, że po sąsiedzku jeszcze potrwa budowa.

Obrazek

Bo prace na dosyć wczesnym etapie, a jak budynek duży, to pewnie ze 2 lata mogą budować.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”