Nowe Branice Kraków od Invest House - opinie na forum
-
bellazella
Re: Nowe Branice Kraków od Invest House - opinie na forum
Cześć, planuję zakup mieszkania w tej inwestycji tylko w II etapie. Czy znajdzie się może na forum dobra dusza, która zakupiła już mieszkanie w Nowych Branicach i mogłaby podzielić się wrażeniami i odpowiedzieć na kilka pytań? 
bellazella pisze:Cześć, planuję zakup mieszkania w tej inwestycji tylko w II etapie. Czy znajdzie się może na forum dobra dusza, która zakupiła już mieszkanie w Nowych Branicach i mogłaby podzielić się wrażeniami i odpowiedzieć na kilka pytań?
A jakie masz pytania? Wrzucisz jakieś zdjęcia osiedla na forum, chętnie zobaczę, jak to wygląda, bo nigdy mi tam po drodze nie było.
Na ile czasu szacujesz tak realnie codzienny dojazd do Krakowa z Branic? Ile oni tam teraz chcą za metr kwadratowy?
-
bellazella
Nowy pisze:bellazella pisze:Cześć, planuję zakup mieszkania w tej inwestycji tylko w II etapie. Czy znajdzie się może na forum dobra dusza, która zakupiła już mieszkanie w Nowych Branicach i mogłaby podzielić się wrażeniami i odpowiedzieć na kilka pytań?
A jakie masz pytania? Wrzucisz jakieś zdjęcia osiedla na forum, chętnie zobaczę, jak to wygląda, bo nigdy mi tam po drodze nie było.
Na ile czasu szacujesz tak realnie codzienny dojazd do Krakowa z Branic? Ile oni tam teraz chcą za metr kwadratowy?
Oj pytań jest dużo! Jak się sprawdza ogrzewanie z kotłowni, jaki został ustalony czynsz, na ile była zgodność wykonania dewelopera z umową, jak z ewentualnymi poprawkami, jaka była obsuwa terminowa względem umowy. Zdjęć nie mam, ponieważ na razie intensywnie rozważam tamtą inwestycję. Ostatnio tamtędy przejeżdżałam, to pierwszy etap już stoi, a na drugim, który mnie interesuje jeszcze łopaty nie wbili. Inwestycja Nowe Branice to jest dalej obręb Krakowa, więc do samego Krakowa oznaczam jako 0 min. Ale do centrum pewnie ze 40 min.
bellazella pisze:Nowy pisze:bellazella pisze:Cześć, planuję zakup mieszkania w tej inwestycji tylko w II etapie. Czy znajdzie się może na forum dobra dusza, która zakupiła już mieszkanie w Nowych Branicach i mogłaby podzielić się wrażeniami i odpowiedzieć na kilka pytań?
Oj pytań jest dużo! Jak się sprawdza ogrzewanie z kotłowni, jaki został ustalony czynsz, na ile była zgodność wykonania dewelopera z umową, jak z ewentualnymi poprawkami, jaka była obsuwa terminowa względem umowy. Zdjęć nie mam, ponieważ na razie intensywnie rozważam tamtą inwestycję. Ostatnio tamtędy przejeżdżałam, to pierwszy etap już stoi, a na drugim, który mnie interesuje jeszcze łopaty nie wbili. Inwestycja Nowe Branice to jest dalej obręb Krakowa, więc do samego Krakowa oznaczam jako 0 min. Ale do centrum pewnie ze 40 min.
A rozważałaś strefe cegielnia? Też kawałek od miasta, ale nieco lepiej rowziwnieta infrastruktura, blisko mistrzejowic i całkiem nieźle plany na przyszłość ( rewitalizacja cegielni, atut, tramwaj na mistrsejowice i wzgorza z nowymi pętlami). Sam kupiłem w bloku przy kantorowickiej i w porównaniu z branicami to jest tu lepiej w mojej ocenie
-
bellazella
Mercy pisze:bellazella pisze:Nowy pisze:A jakie masz pytania? Wrzucisz jakieś zdjęcia osiedla na forum, chętnie zobaczę, jak to wygląda, bo nigdy mi tam po drodze nie było.
A rozważałaś strefe cegielnia? Też kawałek od miasta, ale nieco lepiej rowziwnieta infrastruktura, blisko mistrzejowic i całkiem nieźle plany na przyszłość ( rewitalizacja cegielni, atut, tramwaj na mistrsejowice i wzgorza z nowymi pętlami). Sam kupiłem w bloku przy kantorowickiej i w porównaniu z branicami to jest tu lepiej w mojej ocenie
Rozważałam, ale zostało tam tylko kilka mieszkań. Żadne z dostępnych o metrażu, który mnie interesuje, nie ma ogródka. Poza tym są to mieszkania już dostępne. Mnie interesuje coś na koniec 2026 lub 2027 ☺️
bellazella pisze:Mercy pisze:bellazella pisze:
Rozważałam, ale zostało tam tylko kilka mieszkań. Żadne z dostępnych o metrażu, który mnie interesuje, nie ma ogródka. Poza tym są to mieszkania już dostępne. Mnie interesuje coś na koniec 2026 lub 2027 ☺️
A 3 etap ? Tam jest 120 dostępnych
Kupiliśmy na wiosnę 2024, 45m2 z małym ogródkiem. Oddanie było w lipcu 2025 (planowo miało być do 30.06.2025). Odbiór bez większych zastrzeżeń (mieliśmy Pana od odbiorów). Prace budowlane zakończyliśmy końcem sierpnia i mieszkamy od 10.09. Prąd w mieszkaniu dostaliśmy dopiero tydzień temu i wtedy się wprowadziliśmy. Kotłownia nadal nie jest odpalona (nie mamy ciepłej wody). Dojazd komunikacją na rondo mogilskie to jest kwestia 40 min (autobus na Pleszów, później przesiadka na tramwaj nr 10). Biedronka 3 min autem. Tak czy inaczej uważam, że okolica i dojazd jest lepszy niż ze strefy cegielni.
-
bellazella
Hubi pisze:Kupiliśmy na wiosnę 2024, 45m2 z małym ogródkiem. Oddanie było w lipcu 2025 (planowo miało być do 30.06.2025). Odbiór bez większych zastrzeżeń (mieliśmy Pana od odbiorów). Prace budowlane zakończyliśmy końcem sierpnia i mieszkamy od 10.09. Prąd w mieszkaniu dostaliśmy dopiero tydzień temu i wtedy się wprowadziliśmy. Kotłownia nadal nie jest odpalona (nie mamy ciepłej wody). Dojazd komunikacją na rondo mogilskie to jest kwestia 40 min (autobus na Pleszów, później przesiadka na tramwaj nr 10). Biedronka 3 min autem. Tak czy inaczej uważam, że okolica i dojazd jest lepszy niż ze strefy cegielni.
A jak wygląda kwestia czynszu? Kiedy jest planowany czas uruchomienia kotłowni? Czy nie było jakichś większych problemów z deweloperem? (Pytam o wszelakie kwestie). Dziękuję za informację i z góry dziękuję za ewentualne następne ☺️
bellazella pisze:Hubi pisze:Kupiliśmy na wiosnę 2024, 45m2 z małym ogródkiem. Oddanie było w lipcu 2025 (planowo miało być do 30.06.2025). Odbiór bez większych zastrzeżeń (mieliśmy Pana od odbiorów). Prace budowlane zakończyliśmy końcem sierpnia i mieszkamy od 10.09. Prąd w mieszkaniu dostaliśmy dopiero tydzień temu i wtedy się wprowadziliśmy. Kotłownia nadal nie jest odpalona (nie mamy ciepłej wody). Dojazd komunikacją na rondo mogilskie to jest kwestia 40 min (autobus na Pleszów, później przesiadka na tramwaj nr 10). Biedronka 3 min autem. Tak czy inaczej uważam, że okolica i dojazd jest lepszy niż ze strefy cegielni.
A jak wygląda kwestia czynszu? Kiedy jest planowany czas uruchomienia kotłowni? Czy nie było jakichś większych problemów z deweloperem? (Pytam o wszelakie kwestie). Dziękuję za informację i z góry dziękuję za ewentualne następne ☺️
Czynszu na razie nie ma, kotłownie pewnie na dniach odpalą, raczej wszystko w terminie (akt przekazania własności miał być do 30.09). Nie było większych problemów. Stety niestety metraż mieszkania się zwiększył i była dopłata kilkunastu tysięcy, co w całym remontowym szale robi kolosalną różnicę.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”