Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mercy

Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Mercy » 05 paź 2025, 10:08

I kolejna aktywna inwestycja na gustawa morcinka, tym razem od risto deweloper czyli dewelopera który postawił tu już dwa etapy malowniczych tarasów. Lokalizacja miedzy Zeslawicami a Wzgorzami Krzeslawickimi, sytuacje uratuje pobliski atut. Czekamy na polepszenie komunikacji autobusowej w rejonie, kolejna inwestycja powinna w tym pomóc bo stąd do pętli to około 25min spacer.

Bloki o wiele ładniejsze niż te z malowniczych tarasów, cenowo jest sporo, wielu nie mogło uwierzyć w ceny 10tys/m2 na morcinka to teraz trzeba płacić 12 - 14 tys za 1 lub dwa pokoje. Cena poniżego układu to 491 618 zł 14 645 zł/m².

Póki co nie znalazłem strony tylko ogłoszenia w portalach więc wklejam maly opis:

Najważniejsze atuty inwestycji:

Ostatnia linia zabudowy – cisza, prywatność i widok na panoramę Krakowa
Nowoczesna architektura i duże przeszklenia
Tarasy dachowe dla mieszkań na najwyższej kondygnacji
Duże ogródki (nawet do 250 m²) oraz przestronne balkony
Fotowoltaika na dachu – niższe koszty i ekologia
Ciche windy, garaż podziemny, komórki lokatorskie
Przygotowanie pod ładowarki samochodów elektrycznych
Lokalizacja – Wzgórza Krzesławickie:

Zielona, spokojna okolica
Przystanek autobusowy – 2 minuty spacerem
Tramwaj "Wzgórza Krzesławickie" – szybki dojazd do centrum
Tereny rekreacyjne: Zalew Zesławice, Park Zielony Jar
W pobliżu: sklepy, szkoły, przedszkola, przychodnia
700 m od powstającego Centrum Handlowego Atut Kocmyrzowska
7 minut samochodem do P+R Zastów.
Oferta inwestycji:

W ramach Krzesławickich Tarasów dostępnych jest 93 mieszkań od 25 m² do 99 m² – od kompaktowych kawalerek po mieszkania rodzinne.

Ceny dodatkowe:

Miejsce postojowe podziemne: 50 000 zł
Miejsce rodzinne (dwustanowiskowe): 80 000 zł
Komórka lokatorska: 4 000 zł/m²
Realizacja:

Zakończenie inwestycji: IV kwartał 2027
Załączniki
image (1).jpeg
image (1).jpeg (225.03 KiB) Przejrzano 3875 razy
image.jpeg
image.jpeg (94.37 KiB) Przejrzano 3875 razy

tonyxxl

Re: Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 05 paź 2025, 14:48

Wychodzić na taki ogródek to jak dawać występ przed kilkudziesięcioma widzami. Porażka, żeby mieć z 3 stron świata 3 piętra okien na swój ogródek, nawet nie ma się jak osłonić, bo tak tam wąsko, że wszyscy widzą i słyszą wszystko z góry.
Ale to już powiedzmy że nie każdemu musi przeszkadzać, choć dla mnie całkowita dyskwalifikacja.
Druga dyskwalifikacja to cena, praktycznie jak w dzielnicach dużo bliższych centrum, bo za 14,5k to już kupisz i na Prądnikach, Bronowicach czy Borku np.
Trzeci minus to lokalizacja.
Czwarty to komunikacja. Do Krakowa to zawsze jest wycieczka na 30-45 min w jedną strone. Czy to tramwajem czy samochodem.
Z plusów: ciekawa elewacja i bryła, duże loggie i te tarasy na dachach do najwyższych mieszkań.

Obcasy na budowie

Re: Krzeslawickie Tarasy Kraków / Risto Deweloper (ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Obcasy na budowie » 23 paź 2025, 13:48

Ja akurat mam trochę inne zdanie niż użytkownik tonyxxl. Przeglądałam mieszkania na Krzesławickich Tarasach i powiem szczerze - osiedle zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. krzeslawickietarasy.pl
Fakt, lokalizacja nie jest super blisko centrum, ale okolica się fajnie rozwija. W pobliżu powstaje centrum handlowe Atut, ma być Lidl, Rossmann, Pepco, apteka, siłownia i kilka innych punktów więc pod względem wygody zapowiada się naprawdę nieźle. Obrazekatut.com/centrum-atut-kocmyrzowska
Samo osiedle jest w spokojnej, zielonej części miasta. Nie ma korków, hałasu ani smogu jak w centrum. Jeśli ktoś nie musi codziennie dojeżdżać do rynku, to moim zdaniem ogromny plus. Wokół są pola, trochę drzew, więc można wyjść z kawą na balkon i naprawdę odpocząć. Część ogródków wychodzi na niezabudowane działki i z tego co wiem, nie ma tam planów i możliwości zabudowy tych działek - więc widok raczej zostanie, co w Krakowie jest rzadkością.
Same budynki wyglądają bardzo dobrze - nowoczesna architektura, duże okna, jasne mieszkania i mega duże balkony nawet po kilkanaście metrów. Części wspólne są w porządku może nie luksus, ale schludnie i estetycznie. Obrazek
Podoba mi się też to, że bloki nie są stłoczone - jest trochę przestrzeni między nimi, więc nie ma wrażenia betonowej dżungli jak na przykład na Piasta. Dojazd do centrum wiadomo, trochę dłuższy, ale w zamian jest cisza i spokój. Nie słychać aut, nie ma tłumów dla mnie to akurat zaleta. W Krakowie coraz trudniej o takie miejsce, gdzie można po prostu odetchnąć.
Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Marco12

Postautor: Marco12 » 23 paź 2025, 14:22

Obcasy na budowie pisze:Ja akurat mam trochę inne zdanie niż użytkownik tonyxxl. Przeglądałam mieszkania na Krzesławickich Tarasach i powiem szczerze - osiedle zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. krzeslawickietarasy.pl
Fakt, lokalizacja nie jest super blisko centrum, ale okolica się fajnie rozwija. W pobliżu powstaje centrum handlowe Atut, ma być Lidl, Rossmann, Pepco, apteka, siłownia i kilka innych punktów więc pod względem wygody zapowiada się naprawdę nieźle. Obrazekatut.com/centrum-atut-kocmyrzowska
Samo osiedle jest w spokojnej, zielonej części miasta. Nie ma korków, hałasu ani smogu jak w centrum. Jeśli ktoś nie musi codziennie dojeżdżać do rynku, to moim zdaniem ogromny plus. Wokół są pola, trochę drzew, więc można wyjść z kawą na balkon i naprawdę odpocząć. Część ogródków wychodzi na niezabudowane działki i z tego co wiem, nie ma tam planów i możliwości zabudowy tych działek - więc widok raczej zostanie, co w Krakowie jest rzadkością.
Same budynki wyglądają bardzo dobrze - nowoczesna architektura, duże okna, jasne mieszkania i mega duże balkony nawet po kilkanaście metrów. Części wspólne są w porządku może nie luksus, ale schludnie i estetycznie. Obrazek
Podoba mi się też to, że bloki nie są stłoczone - jest trochę przestrzeni między nimi, więc nie ma wrażenia betonowej dżungli jak na przykład na Piasta. Dojazd do centrum wiadomo, trochę dłuższy, ale w zamian jest cisza i spokój. Nie słychać aut, nie ma tłumów dla mnie to akurat zaleta. W Krakowie coraz trudniej o takie miejsce, gdzie można po prostu odetchnąć.
Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Moi drodzy deweloperzy. Jeśli chcecie reklamować swoje inwestycje na tym forum, musicie robić to zdecydowanie bardziej finezyjnie :lol:

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 23 paź 2025, 16:29

Obcasy na budowie pisze:Tym bardziej że mieszkania zaczynają się już od ok. 13 500 zł za metr za mieszkanie dwupokojowe, a deweloper daje jeszcze rabaty dla pierwszych klientów, więc można trafić na naprawdę dobrą ofertę. Mnie bardziej interesuje większe mieszkanie i przy takim metrażu wstępnie udało mi się ustalić cenę z deweloperem poniżej 12000 zł za metr.

Konkurencja obok (Wzgórze Gustawa) sprzedaje dużo taniej. Choć trzeba przyznać, że też wystawia oferty po 12k/m2. W tej cenie co na screenie jest już wliczone, co najmniej miejsce postojowe, a większe mieszkania to już zawierają 2 miejsca i komórke lokatorską.
Ta lokalizacja jest warta własnie 9-10k przy większych mieszkaniach a maks 11k ale to przy 2 pokojach. I nie pomogą tu sielskie widoczki przy porannej kawce.
Choć życze powodzenia, zapewne uda się sprzedać część drożej i też zarobicie zajebiście.

Obrazek

ister

Postautor: ister » 19 kwie 2026, 22:15

Na jakim etapie jest teraz budowa inwestycji Krzesławickie Tarasy, był ktoś może na to spojrzeć? Ja bym chętnie wyskoczył, ale to taka okolica, że rzadko mi tam jest po drodze, ale może ktoś był tam ostatnio i wrzuci jakieś zdjęcia na forum?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”