Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
helios

Re: Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum

Postautor: helios » 10 paź 2025, 7:16

gniotek pisze:
helios pisze:mieszkam tu od 8 miu lat i jestem zachwycony tym miejscem. Choć mieszkania od strony Nowohuckiej bym nie kupił.

No dobra, ale to mnie ciekawi, np. chcesz w sobotę skoczyć po kilka bułek na śniadanie? Gdzie idziesz? Chcesz wyjść z dzieckiem w wózku na spacer, gdzie idziesz? Posyłasz dziecko do żłobka, przedszkola, szkoły - gdzie to będzie?

Ja przyznam, że mam sporo wątpliwości odnośnie tej okolicy, bo niewiele tam jest w bliskim sąsiedztwie. Jest tam jeszcze ta restauracja w parterze bloków zbudowanych przez Frax-Bud?

To ze niewiele jest w okolicy i nie jest to daleko od centrum jest dla mnie zaletą. Wolałbym aby tak zostało. W sobotę śpię dłużej. A jak już wstanę to robię kawę i idę relaksować wzrok z balkonu. Relaksuje sie bo widze wode i daleki horyzont. Podobnie jak na wakacjach. Rzadkosc w Krakowie. Bułki zakupiłem dzień wczesniej. Jak mieszkałem w innej lokalizacji to nie biegałem rano po bułki. Spacer? Nic prostszego. Wychodze z bloku i wchodze na wały. Jest zrobiona sciezka. Dziecko do złobka czy przedszkola? Nie ma sprawy. Jest w jednym z blokow. Szkoła? W dzisiejszych czasach rodzice woza dzieci do szkoly gdzies do 4 klasy. Zatem jakie to ma znaczenie gdzie? A potem? Szkola na Mysliwskiej czy na Dabiu. Restauracji juz nie ma. Pozdrawiam

Anfoderungen

Re: Zakole Wisly Kraków / deweloper Atal (ul. Na Zakolu Wisły) - opinie na forum

Postautor: Anfoderungen » 10 paź 2025, 11:17

Zbyszek chce wpłaty 25% ceny przy umowie deweloperskiej, przy czym reszta kasy płatna co 3 miesiace. Czy to aby nie za dużo. Kasy brakuje desperacko Atalowi. Zbyszek chce żeby to ludzie ktedytowali jego biznes swoimi pieniędzmi.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2025, 13:02 przez Anfoderungen, łącznie zmieniany 3 razy.

muzyd

Postautor: muzyd » 10 paź 2025, 12:32

Szczerze to już chyba z dwojga złego to lepsza Portowa i jej okolice niż tutaj. A jeśli ktoś pisze, że atutem jest to że nic w pobliżu nie ma to nie mam pytań

helios

Postautor: helios » 10 paź 2025, 13:01

muzyd pisze:Szczerze to już chyba z dwojga złego to lepsza Portowa i jej okolice niż tutaj. A jeśli ktoś pisze, że atutem jest to że nic w pobliżu nie ma to nie mam pytań

Też fajna lokalizacja. Co do gustów to wiadomo, że jeden lubi schabowego a inny pierogi.

Anfoderungen

Postautor: Anfoderungen » 10 paź 2025, 16:28

Wrzucam zdjęcia okolicy inwestycji na prośbę Zbyszka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

EwaZZ

Postautor: EwaZZ » 18 paź 2025, 8:35

Ogromnym minuses tego osiedla dla rodzin z dziećmi jest brak placu zabaw.

Anfoderungen

Postautor: Anfoderungen » 18 paź 2025, 9:22

Tak to prawda deweloper nie przewiduje placu zabaw dla dzieci. W miejscu zieleni w narożniku dolnym lewym wizualizacji stoi obecnie magazyn. Atal jest w trakcie zakupu tej działki i ma na niej stanąć kolejny blok.
Działki na których buduje Atal są w dzierżawie wieczystej więc trzeba będzie za nie płacić dodatkowo coś koło 7zł/m2 rocznie od metra mieszkania, garażu, komórki przez 20 lat..lub też wykupić.

Kras

Postautor: Kras » 19 paź 2025, 7:51

Podobno deweloper jest zobowiązany wybudowac plac zabaw zgodnie z nowymi regulacjami. Czy ktoś bardziej znający temat może się wypowiedzieć?

Awatar użytkownika
anubis⠀

Postautor: anubis⠀ » 19 paź 2025, 13:25

Zastanawiające, że Atal mając tak słabe wyniki sprzedaży pcha się z takimi inwestycjami. Dopełniać to będzie obrazu nędzy i rozpaczy za kilka kwartałów.

No cóż, pozostała emisja obligacji
atal.pl/atal-wyemitowal-obligacje-o-wartosci-200-mln-zl
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Nowy

Postautor: Nowy » 19 paź 2025, 16:07

Czy przypadkiem Atal nie emituje regularnie obligacji, niezależnie od koniunktury? Czym ta emisja różni się od pozostałych? Tym, że właściciel (fundacja) objęła ponad 20% emisji? Po co ludziom robić wodę z mózgu? Chyba, że samemu się nie doczytało?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”