Portowa Zabłocie Kraków / deweloper YIT - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
random

Re: Portowa Zabłocie Kraków / deweloper YIT - opinie na forum

Postautor: random » 22 paź 2025, 21:45

Po pierwsze mam nadzieję, że po raz kolejny dostaniesz bana od adminów/moderatorów, mnie twoje wyzwiska w moim kierunku nie ruszają, raczej żal mi cię, że dyskusja na internetowym forum potrafi wywołać u ciebie takie emocje, chyba masz ze wspomnianymi emocjami problem, natomiast niczego twoje wyzwiska do dyskusji nie wnoszą i rażą po oczach.

W odpowiedzi na co, druga ameba umysłowa wkleja mi mapkę, gdzie zaznacza Azory i Portową Zabłocie pytając "co jest bliżej centrum"... tak jakby ktoś o to pytał... :lol:

Wkleiłem ci mapkę, żebyś zobaczył gdzie w krakowie są zaznaczone "żółte plamy" wraz z załączoną definicją czym one są, rozumiem, że pewnie masz swoje mapy i swoje definicje, a do nawigacji używasz też swojej aplikacji, ale w kontekście tego czego używa więcej osób zabłocie to "żółta plama" na mapie (definicja wcześniej) a yit portowa jest zaraz obok, więc tak, mapka była zasadna żeby pokazać jak idiotyczne jest twoje myślenie, z yit portowa na samo zabłocie masz 5 minut, więc tak o zgrozo jest bardzo blisko centrum, a cała dyskusja toczyła się o to co jest bliżej, od tego się zaczęło jak porównywałeś że ze swojej ulicy banacha masz bliżej do najbardziej wysuniętego punktu rynku na północ niż z portowej, wtedy wyjaśnił cię @realista

A co do
Żadne z tych miejsce nie jest w centrum - czytać nie potrafisz - centrum to - co najwyżej - tereny w obrębie drugiej obwodnicy

To polecam jeszcze raz sprawdzić ilość żółtego oznaczenia na mapie i zobaczyć jak wiele miejsce z twojej definicji centrum (obszaru 2 obwodnicy) do centrum nie wchodzi według map googla

KlientS

Postautor: KlientS » 23 paź 2025, 12:05

Ja obserwowałem tą inwestycję od dosyć dawna i o ile na samym początku ul. Portowa i ta okolica robiła na mnie bardzo złe wrażenie, ale po tym, jak przebudowali ulicę, to była duża zmiana. Sam budynek, przynajmniej od tej strony też robi bardzo dobre wrażenie. Moim zdaniem jeden z lepszych budynków w okolicy. Wygląda na to, że będą też lokale usługowe, to na plus, może niewiele, ale będzie więcej.

Obrazek

Jeśli chodzi o transport, to z tej lokalizacji jest naprawdę niedaleko na tramwaj, więc z dostępem do komunikacji publicznej jest nieźle. Przydałoby się jakieś zagospodarowanie terenów nad Wisłą, sensowny chodnik wałem. Brakuje mi tam też kawałka przestrzeni publicznej, jakiegoś miejskiego placyku, drzew itp.

Na minus betoniarnia, pewnie kiedyś zniknie, ale to może być za tyle lat, że nie ma co tego wkalkulowywać.

To moja opinia, nie kupiłem tam mieszkania, choć rozważałem. To tylko moja opinia, każdy może mieć swoją. Pewnie jak na Romanowicza nigdy tu nie będzie, przy czym samo Romanowicza też ma swoje minusy moim zdaniem.

Z ciekawostek, google na żółto na mapach oznacza też Avię - za III obwodnicą. Jeśli na osiedlach jest dużo usług, chodniki, tereny zielone, to i kawałek od centrum może być jak w mieście. Ale to temat osobny.

KlientS

Postautor: KlientS » 23 paź 2025, 12:09

Kiedy odbiory mieszkań od dewelopera w tym budynku? Ciekawi mnie standard części wspólnych i mieszkań w stanie deweloperskim.

random

Postautor: random » 23 paź 2025, 15:00

KlientS pisze:Ja obserwowałem tą inwestycję od dosyć dawna i o ile na samym początku ul. Portowa i ta okolica robiła na mnie bardzo złe wrażenie, ale po tym, jak przebudowali ulicę, to była duża zmiana. Sam budynek, przynajmniej od tej strony też robi bardzo dobre wrażenie. Moim zdaniem jeden z lepszych budynków w okolicy. Wygląda na to, że będą też lokale usługowe, to na plus, może niewiele, ale będzie więcej.

Obrazek

Jeśli chodzi o transport, to z tej lokalizacji jest naprawdę niedaleko na tramwaj, więc z dostępem do komunikacji publicznej jest nieźle. Przydałoby się jakieś zagospodarowanie terenów nad Wisłą, sensowny chodnik wałem. Brakuje mi tam też kawałka przestrzeni publicznej, jakiegoś miejskiego placyku, drzew itp.

Na minus betoniarnia, pewnie kiedyś zniknie, ale to może być za tyle lat, że nie ma co tego wkalkulowywać.

To moja opinia, nie kupiłem tam mieszkania, choć rozważałem. To tylko moja opinia, każdy może mieć swoją. Pewnie jak na Romanowicza nigdy tu nie będzie, przy czym samo Romanowicza też ma swoje minusy moim zdaniem.

Z ciekawostek, google na żółto na mapach oznacza też Avię - za III obwodnicą. Jeśli na osiedlach jest dużo usług, chodniki, tereny zielone, to i kawałek od centrum może być jak w mieście. Ale to temat osobny.

Myślę bardzo podobnie, w kontekście Romanowicza tylko to mam nadzieję, że nie będzie tak jak tam bo chyba wolałbym żeby było ciszej a na Romanowicza właśnie można się szybko przejść, ale to gdybanie, ciężko powiedzieć co się wydarzy, ale jakby portowa miała nawet dobić do Romanowicza to kwestia prędzej kilkunastu niż kilku lat

KlientS pisze:Kiedy odbiory mieszkań od dewelopera w tym budynku? Ciekawi mnie standard części wspólnych i mieszkań w stanie deweloperskim.

Od początku listopada o ile dobrze pamiętam

KlientS

Postautor: KlientS » 25 paź 2025, 8:38

Swoją drogą, to wiadomo może coś o tym, co będzie w lokalach uzługowych na parterze?

Karlinho

Postautor: Karlinho » 25 paź 2025, 10:48

My być żabka i chyba gabinety jakies. Niestety ani tu, ani w Matexi obok nie bedzie żadnego marketu pokroju np Aldi. Ciekawe czy na Nowym Zablociu bedzie market w bliskiej przyszlosci.

mareczek222

Postautor: mareczek222 » 25 paź 2025, 21:18

Żabka jest na każdej ulicy, podobnie jak jakieś gabinety. Także po wszystko co potrzebne trzeba będzie jeździć.

Pinkalinka

Postautor: Pinkalinka » 27 paź 2025, 17:15

Karlinho pisze:My być żabka i chyba gabinety jakies. Niestety ani tu, ani w Matexi obok nie bedzie żadnego marketu pokroju np Aldi. Ciekawe czy na Nowym Zablociu bedzie market w bliskiej przyszlosci.

Z tego co wiem, to dopiero w kolejnym etapie ma być większy sklep na Nowym Zabłociu, czyli za jakieś 3 lata.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”