Osiedle Bociana 5 Kraków / deweloper Archicom - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Osiedle Bociana 5 Kraków / deweloper Archicom - opinie na forum

Postautor: Nowy » 08 paź 2025, 8:06

Słuchając radia rano usłyszałem reklamę nowej inwestycji w Krakowie - Bociana 5 od Archicom. Jak można się domyślić, osiedle powstanie przy ul. Bociana, tj. na Prądniku Białym. Jakieś opinie, informacje ontym nowym projekcie deweloperskim?

dylemat

Re: Osiedle Bociana 5 Kraków / deweloper Archicom - opinie na forum

Postautor: dylemat » 04 lis 2025, 23:51

Może to nieco inna część Prądnika Białego w Krakowie, ale tam też wygląda na to, że deweloper Archicom upchnie spory blok w tej okolicy, a pobudowało się tam ich trochę przez ostatnie lata. Ale nie udało mi się zobaczyć listy mieszkań, nie wiem, czy to jakiś problem z przeglądarką, czy jeszcze jej nie wrzucili, mam tylko informacje na ekranie Skontaktuj się z nami i podany numer telefonu.

Ktoś już dział jakie są układy mieszkań i ile kosztuje metr kwadratowy mieszkania w tej inwestycji?

ister

Postautor: ister » 11 lis 2025, 19:26

Mnie wyświetliła się reklama inwestycji Bociana 5 w Krakowie z hasłem:

Na pole bez ruszania auta?

Prawdziwy wyczyn, jak się kupuje mieszkanie w mieście. To tylko pokazuje w jakich lokalizacjach nieraz deweloperzy stawiają swoje inwestycje, tj. w miejscach, gdzie nic nie ma. Chociaż ja nie wiem czy naprawdę tak blisko jest stamtąd na Plac Imbramowski albo Dworek Białoprądnicki, ale może tak właśnie jest.

fishbone

Postautor: fishbone » 12 gru 2025, 17:01

Co sądzicie o tej inwestycji Archicom. Ceny wydają się całkiem w porządku patrząc na ceny metra kwadratowego na przykład na Górce Narodowej. Jest blisko do tramwaju. W zasadzie 15 minut i jesteśmy na dworcu.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 12 gru 2025, 22:18

ister pisze:Mnie wyświetliła się reklama inwestycji Bociana 5 w Krakowie z hasłem:

Na pole bez ruszania auta?

Prawdziwy wyczyn, jak się kupuje mieszkanie w mieście. To tylko pokazuje w jakich lokalizacjach nieraz deweloperzy stawiają swoje inwestycje, tj. w miejscach, gdzie nic nie ma. Chociaż ja nie wiem czy naprawdę tak blisko jest stamtąd na Plac Imbramowski albo Dworek Białoprądnicki, ale może tak właśnie jest.

Co ci się lokalizacja nie podoba? Co byś chciał czego niby nie ma? 3-4 km do dworca kolejowego i centrum, szybki tramwaj pod samym nosem co 8 minut w kierunku albo aż na Ruczaj bez przesiadek albo na Płaszów/Kurdwanów . NIedaleko w budowie/renowacji basen Clepardia. Park Kościuszki też nieopodal. Szkoły podstawowe, lidle, biedronki, auchan też 5-10 min na nogach. Nie wiem co tu można narzekać.

ister

Postautor: ister » 12 gru 2025, 22:34

tonyxxl pisze:Co ci się lokalizacja nie podoba? Co byś chciał czego niby nie ma? 3-4 km do dworca kolejowego i centrum, szybki tramwaj pod samym nosem co 8 minut w kierunku albo aż na Ruczaj bez przesiadek albo na Płaszów/Kurdwanów . NIedaleko w budowie/renowacji basen Clepardia. Park Kościuszki też nieopodal. Szkoły podstawowe, lidle, biedronki, auchan też 5-10 min na nogach. Nie wiem co tu można narzekać.

Przeciwnie, właśnie tu jeszcze jest jakieś miasto, komunikacja i dużo usług w okolicy. Patrząc na jakieś Zesławice, Pasterniki, Rybitwy czy inne wynalazki, to tu jest całkiem sensownie. Taka okolica do mieszkania. Chodziło tylko o to, że tak powinno być w mieście i to powinien być standard, a nie powód do chwalenia się.

fishbone

Postautor: fishbone » 13 gru 2025, 17:10

Ciekawi mnie tylko dlaczego ceny są w wysokości 14-15 tys za metr skoro podobie cenowo wychodzą inne dalsze lokalizacje albo lokalizacje dalej od tramwaju. Zastanawiam się czy są tu jakieś „haczyki”.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 15 gru 2025, 15:09

fishbone pisze:Ciekawi mnie tylko dlaczego ceny są w wysokości 14-15 tys za metr skoro podobie cenowo wychodzą inne dalsze lokalizacje albo lokalizacje dalej od tramwaju. Zastanawiam się czy są tu jakieś „haczyki”.

Mi się wydaje, że nie ma żadnego haczyka. Ceny nie są zaporowe, bo architektura bloków jest bardzo przeciętna. Dwa 6 piętrowe budynki, jeden z nich potężnych rozmiarów. Każde mieszkanie z niedużym balkonem. Brak małej architektury za wyjątkiem małego placu zabaw pośrodku studni. Zero zewnętrznych miejsc parkingowych. Mówimy tu o inwestycji na prawie 300 mieszkań.

Okolice ul. Siewnej są super do życia (szczególnie na południe od Siewnej gdzie spacerując wokół starych 4-piętrowych bloków czujesz się jakbyś nie wychodził z parku). Na północ od Siewnej do Kuźnicy Kołłątajowskiej to niestety najgorsza opcja w okolicy. Zagęszczenie niemiłosiernie, a będzie tylko gorzej.

fishbone

Postautor: fishbone » 17 gru 2025, 16:49

Gdyby ktoś chciał otrzymać zniżkę na zakup mieszkania na na Bociana 5, proszę o kontakt w wiadomości mailowej na adres: bociana5@mixbox.pl - wtedy Ty i ja będziemy mieć z tego profit. Wynika to z systemu polecania jaki przewiduje deweloper. Dodatkowo chętnie opowiem o tej inwestycji i jak się tam mieszka, ponieważ mieszkam w okolicy!
Ostatnio zmieniony 17 gru 2025, 18:08 przez fishbone, łącznie zmieniany 1 raz.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 17 gru 2025, 17:33

fishbone pisze:Gdyby ktoś chciał otrzymać zniżkę na zakup mieszkania na na Bociana 5, proszę o kontakt w wiadomości prywatnej, wtedy Ty i ja będziemy mieć z tego profity. Dodatkowo chętnie opowiem o tej inwestycji, ponieważ mieszkam w okolicy!

opcja PW na tym forum nigdy nie działała

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”