Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
daniel88

Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum

Postautor: daniel88 » 24 lut 2024, 9:28

Szykuje się nowa inwestycja hotelowo- usługowa nad sudołem, przy pachonskiego. Już ruszyli z budową.

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/spolka-zalezna-od-luksemburskiej-firmy-chce-budowac-nad-sudolem_55169.html

slowww

Re: Hotel Nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum

Postautor: slowww » 10 lis 2025, 11:52

Całkiem pokaźna konstrukcja ten hotel Nad Sudołem w Krakowie.

Obrazek

Ciekawe czy to będzie funkcjonowało faktycznie, jako budynek hotelowy, czy jednak jako mieszkania na wynajem. Jak myślicie?

Obrazek

Widać, że przynajmniej część jednostek będzie miała niewielki balkon, co nie jest powszechne w standardowych hotelach, ale to może jak nad morzem.

slowww

Re: Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum

Postautor: slowww » 10 lis 2025, 11:54

Taka ciekawostka, jak się dobrze przyjrzeć, to wychodzi, że oni to chyba z prefabrykatów stawiają.

Obrazek

Chyba ta technologia wraca coraz bardziej do łask, bo to już któryś budynek w ostatnich latach tak stawiany w Krakowie.

Obrazek

A tu tablica informacyjna, widać na niej, że pozwolenie jest wydane na budynek usługowo-hotelowy, czyli krakowski standard w ostatnim czasie.

slowww

Re: Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum

Postautor: slowww » 10 lis 2025, 11:59

Robili na tym już elewację, jak robiłem zdjęcia, więc być może już widać pierwsze gotowe ściany.

Obrazek

Na budowie spory ruch, więc pewnie z zewnątrz budynek zostanie wkrótce ukończony.

Obrazek

I jeszcze informacja ze strony inwestora:
210 jednostek hotelowych przeznaczonych do wynajmu abonamentowego oraz 174 miejsca parkingowe

Co to znaczy "wynajem abonamentowy"? Obstawiam, że właśnie długoterminowy, czy po prostu powstają tam mieszkania pod wynajem.

slowww

Postautor: slowww » 10 lis 2025, 12:00

Część z tych mieszkań pewnie będzie maiła niezły widok na kładkę nad ulicą.

Obrazek

Ale np. do przystanku tramwajowego będzie z tego budynku całkiem blisko, podobnie jak niedaleko będzie na przystanki autobusowe przy ul. Opolskiej.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”