Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
zaba

Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Postautor: zaba » 16 gru 2025, 23:52

Chętnie zobaczę jakieś zdjęcia nowego budynku przy Portowej oraz to, jak zostały wykończone części wspólne i teren wokół bloku. Jeśli ktoś może wrzucić na forum, to chętnie obejrzę. Jakoś mi tam nie po drodze ostatnio. Choć odkąd jakoś tam zrobili część ulicy Portowej, to okolica się trochę ucywilizowała.

luc

Postautor: luc » 27 gru 2025, 16:19

Nie wiecie, czy gdzieś w tej okolicy planowana jest jakaś przestrzeń publiczna? Kawałek placu z usługami, jakiś park z miejscem, w którym ludzie mogą się spotykać albo coś takiego?

random

Postautor: random » 27 gru 2025, 22:45

chemobudowa - budująca NoweZabłocie - zapowiada taką przestrzeń w kolejnych etapach ich inwestycji: gazetakrakowska.pl/w-poblizu-centrum-krakowa-powstana-mieszkania-dla-kilku-tysiecy-osob-na-zablociu-buduja-nowoczesne-osiedle-z-hotelami-i-uslugami/ar/c9p2-28090383
Ciężko powiedzieć czy i kiedy to zrealizują
Ostatnio zmieniony 03 sty 2026, 21:21 przez random, łącznie zmieniany 2 razy.

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 29 gru 2025, 13:34

luc pisze:Nie wiecie, czy gdzieś w tej okolicy planowana jest jakaś przestrzeń publiczna? Kawałek placu z usługami, jakiś park z miejscem, w którym ludzie mogą się spotykać albo coś takiego?

Tam mają zrobić Halę Solną (stoi mniej więcej na środku tego placu z magazynami). Ma to być miejsce spotkań, ścianka wspinaczkowa i jakieś restauracje. Może to być fajne miejsce ale nie wiesz czy za 5 albo 10 lat. Na razie miejsce nie nadaje się do życia i przez kolejne lata będą budować etap po etapie - jeden wielki plac budowy. Dlatego sobie odpuściłem, bo jak lokalizacja zacznie się nadawać do życia to już będę szukał czegoś poza Krakowem ;)

Anfoderungen

Postautor: Anfoderungen » 29 gru 2025, 14:44

Jak dla mnie paskudne osiedle, małe metraże, ceny z kosmosu i brzydka okolica.

Master

Postautor: Master » 29 gru 2025, 14:44

k00ea1 pisze:Dlatego sobie odpuściłem, bo jak lokalizacja zacznie się nadawać do życia to już będę szukał czegoś poza Krakowem ;)

Jak pomieszkasz trochę w mieście, w dobre lokalizacji do życia, to później wcale ci się prawdopodobnie nie będzie chciało przeprowadzać poza Kraków. Przy czym pisząc o dobre lokalizacji, to ja nie wiem, czy to na pewno jest ul. Portowa i jej okolice, ale to pewnie czas pokaże.

random

Postautor: random » 03 sty 2026, 21:23

random pisze:chemobudowa - budująca NoweZabłocie - zapowiada taką przestrzeń w kolejnych etapach ich inwestycji: gazetakrakowska.pl/w-poblizu-centrum-krakowa-powstana-mieszkania-dla-kilku-tysiecy-osob-na-zablociu-buduja-nowoczesne-osiedle-z-hotelami-i-uslugami/ar/c9p2-28090383
Ciężko powiedzieć czy i kiedy to zrealizują

Wrzucili filmik na swoich mediach społecznościowych z koncepcją jak to ma wyglądać na koniec: https://www...com/reel/4147950762138940 (to forum robi coś dziwnego z linkami z social mediów, w miejscu kropek powinna być peła nazwa twarzoksiążki)
Obrazek

bono19

Postautor: bono19 » 12 sty 2026, 0:44

The_bill pisze:.

Przejrzałem z ciekawości całą historię wątku, bo zapoznaje się z ofertą okolicy i powiem Ci @The_bill że fajne mieszkanie złapałeś w tej inwestycji ;) układ super

BolidS

Postautor: BolidS » 15 sty 2026, 19:12

Cześć wszystkim, przymierzam się do zakupu mieszkania w nowo budowanym bloku. Pytanie kieruję do osób które kupiły mieszkanie lub doszły do momentu negocjacji. Ile udało wam się zbić z ceny? Czy deweloper jest wgl chętny na jakieś ustępstwa/negocjacje? Ewentualnie jakich argumentów użyliście bądź planowaliście użyć?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

investor

Postautor: investor » 15 sty 2026, 21:33

BolidS pisze:Cześć wszystkim, przymierzam się do zakupu mieszkania w nowo budowanym bloku. Pytanie kieruję do osób które kupiły mieszkanie lub doszły do momentu negocjacji. Ile udało wam się zbić z ceny? Czy deweloper jest wgl chętny na jakieś ustępstwa/negocjacje? Ewentualnie jakich argumentów użyliście bądź planowaliście użyć?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Kupowałem tam mieszkanie 2-pokojowe pod koniec zeszłego roku, ostatecznie stanęło na cenie obniżonej o 2504 zł z metra. Pewnie dałoby się wiecej zejść, ale chciałem kupić w miarę szybko. Chemobudowa oferowała większy upust, ale się nie zdecydowałem.

Argumenty? Mamy 2025/2026 rok, a nie 2023 rok.
Oglądam dokładnie i mówię - daję tyle i tyle, jak nie pasuje to nie kupuję i do widzenia bo dzwonią z biura obok co chwila.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”