Clou Lindego Kraków / deweloper Megapolis - opinie na forum
Re: Clou Lindego Kraków / deweloper Megapolis - opinie na forum
to jak powiedziec a i nie powiedziec b - jakiekolwiek konkrety?
humbak pisze:to jak powiedziec a i nie powiedziec b - jakiekolwiek konkrety?
Masz rację, tak to brzmi. Jednak na tym etapie sprawa jest jeszcze w toku i jestem w bezpośrednim kontakcie z deweloperem, więc nie chciałbym publicznie opisywać szczegółów ani wyciągać wniosków przed zakończeniem rozmów.
To raczej pierwsze sygnały, że rzeczywistość nie do końca pokrywa się z oczekiwaniami - stąd moje rozczarowanie. Daję jednak deweloperowi przestrzeń na rozwiązanie tematu i liczę, że uda się to zamknąć polubownie.
Jeśli sprawa się wyjaśni, na pewno dam znać jak się zakończyła.
./2022284425233904
Lindego5 pisze:humbak pisze:to jak powiedziec a i nie powiedziec b - jakiekolwiek konkrety?
Masz rację, tak to brzmi. Jednak na tym etapie sprawa jest jeszcze w toku i jestem w bezpośrednim kontakcie z deweloperem, więc nie chciałbym publicznie opisywać szczegółów ani wyciągać wniosków przed zakończeniem rozmów.
To raczej pierwsze sygnały, że rzeczywistość nie do końca pokrywa się z oczekiwaniami - stąd moje rozczarowanie. Daję jednak deweloperowi przestrzeń na rozwiązanie tematu i liczę, że uda się to zamknąć polubownie.
Czy mógłbyś chociaż ogólnie nakreślić problem? Chodzi o terminowość, jakość wykonania, kwestie formalne, czy coś zupełnie innego? Nie pytam o szczegóły - po prostu jako kupująca chciałabym wiedzieć, na co zwrócić uwagę przy odbiorze/umowie.
Też chciałbym wiedzieć. Korzystasz sam z tego forum więc chyba uczciwie byłoby uchylić chociaż rąbka tajemnicy
-
maszaikasza
Przeglądam sobie dostępne większe mieszkania w tej inwestycji i nie potrafię pojąć co deweloper miał na myśli.
Skąd pomysł na zrobienie dwóch małych balkonów oddalonych o siebie o kilkadziesiąt centymetrów zamiast połączenia ich w jeden, choć trochę praktyczny? Albo zostawienie w sypialni wysokiego sufitu z oknami na obu poziomach, zamiast dorobić tam strop i powiększyć antresolę doświetlając ją z obu stron.

Skąd pomysł na zrobienie dwóch małych balkonów oddalonych o siebie o kilkadziesiąt centymetrów zamiast połączenia ich w jeden, choć trochę praktyczny? Albo zostawienie w sypialni wysokiego sufitu z oknami na obu poziomach, zamiast dorobić tam strop i powiększyć antresolę doświetlając ją z obu stron.

maszaikasza pisze:Przeglądam sobie dostępne większe mieszkania w tej inwestycji i nie potrafię pojąć co deweloper miał na myśli.
Bo dostał zapewne wytyczne od inwestora, że budynek ma z zewnątrz się dobrze prezentować. No jakby to wyglądało gdyby kilka balkonów odstawało od reszty, co najmniej do d..
Lindego5 pisze:humbak pisze:to jak powiedziec a i nie powiedziec b - jakiekolwiek konkrety?
Cieszę się, że mogę napisać pozytywny follow-up. Ostatecznie wszystko udało się pomyślnie rozwiązać. Po tym, jak sprawą zajął się Pan Piotr z Megapolis, kwestie, które wcześniej budziły moje zastrzeżenia, zostały załatwione w sposób w pełni satysfakcjonujący. Prawdopodobnie na początku był to efekt tego, że inwestor był w trakcie intensywnych odbiorów i komunikacja szwankowała. Po bezpośrednim kontakcie z Panem Piotrem temat został szybko i profesjonalnie zamknięty.Podsumowując: Jeśli ktokolwiek z Was napotka podobny problem przy tym inwestorze- najlepiej od razu zgłaszać bezpośrednio do Pana Piotra. W moim przypadku zadziałało to bardzo dobrze. Osobiście uważam, że to świetna oferta i rewelacyjna lokalizacja. Ja podobnie jak moi przedmówcy także sprawdziłem w wielu źródłach informacje na temat przyszłości tej okolicy i jestem w stanie postawić duże pieniądze , że zmieni się w relatywnie niedalekiej przyszłości na plus.
./2022284425233904
Lindego5 pisze:Lindego5 pisze:humbak pisze:to jak powiedziec a i nie powiedziec b - jakiekolwiek konkrety?
Cieszę się, że mogę napisać pozytywny follow-up. Ostatecznie wszystko udało się pomyślnie rozwiązać. Po tym, jak sprawą zajął się Pan Piotr z Megapolis, kwestie, które wcześniej budziły moje zastrzeżenia, zostały załatwione w sposób w pełni satysfakcjonujący. Prawdopodobnie na początku był to efekt tego, że inwestor był w trakcie intensywnych odbiorów i komunikacja szwankowała. Po bezpośrednim kontakcie z Panem Piotrem temat został szybko i profesjonalnie zamknięty.Podsumowując: Jeśli ktokolwiek z Was napotka podobny problem przy tym inwestorze- najlepiej od razu zgłaszać bezpośrednio do Pana Piotra. W moim przypadku zadziałało to bardzo dobrze. Osobiście uważam, że to świetna oferta i rewelacyjna lokalizacja. Ja podobnie jak moi przedmówcy także sprawdziłem w wielu źródłach informacje na temat przyszłości tej okolicy i jestem w stanie postawić duże pieniądze , że zmieni się w relatywnie niedalekiej przyszłości na plus.
No i co to w ogóle znaczy?
Możesz proszę coś jaśniej? Jaki był problem?
Napisz też co ciekawego się dowiedziałeś o okolicy? Co megapolis mówi o działce gdzie są magazyny wawelu?
cojest pisze:Lindego5 pisze:Lindego5 pisze:
No i co to w ogóle znaczy?
Możesz proszę coś jaśniej? Jaki był problem?
Napisz też co ciekawego się dowiedziałeś o okolicy? Co megapolis mówi o działce gdzie są magazyny wawelu?
Wydaje mi się, że wspominałem już, iż głównym problemem były zakłócenia w komunikacji. Zleciłem zmiany lokatorskie, które według informacji otrzymanej od osoby niezorientowanej w temacie miały być już zrealizowane na dzień oględzin mieszkania. Okazało się jednak, że nie były jeszcze wykonane - miały dopiero nastąpić. Spowodowało to trochę niepotrzebnego stresu, ale ostatecznie wszystko zostało zrobione prawidłowo.
Co do okolicy - z dobrego źródła wiem, że w krótkim terminie 60% obecnego terenu od giełdy aż do końca ulicy Lindego (w stronę zachodnią) zostanie zabudowane nowymi blokami z funkcją drobnych usług na parterach. Dla mnie to bardzo dobra wiadomość, bo powstaną w pobliżu lokale gastronomiczne, fryzjerzy i inne usługi - dokładnie tak, jak powinno wyglądać dobrze funkcjonujące miasto. Dzierżawa miejsca na antenę GSM na budynku hurtowni mleczarskiej kończy się w ciągu 2 lat i nie będzie przedłużana - można więc założyć, że ten stary budynek zostanie rozebrany i w jego miejsce powstanie nowy blok. Przy ulicy Filtrowej planowana jest też tężnia. Zresztą w Bronowicach mieszka Pan Miszalski i jeśli nie zostanie odwołany, to z pewnością zadba o udogodnienia dla mieszkańców tej dzielnicy.
Odnośnie działki magazynu Wawelu to o to pytałem zanim rozpoczęto budowę i wiem tylko tyle , że Megapolis się stara o jej zakup a zamek się zgadza ale w zamian chce jakiś inny teren o podobnych parametrach w innej lokalizacji. Z tym, że to była nieoficjalna informacja od handlowca więc nie wiem ile jest w tym prawdy. Obserwując jednak trendy obstawiam, że tu także w krótkim czasie zacznie się coś budować.
./2022284425233904
-
DobrzeJuzBylo
Zresztą w Bronowicach mieszka Pan Miszalski i jeśli nie zostanie odwołany, to z pewnością zadba o udogodnienia dla mieszkańców tej dzielnicy.
Zalecałbym odrobinę sceptycyzmu w tym konkretnie zakresie, bo już nawet ugrupowanie Prezydenta ma dwa scenariusze dotyczące kandydatów na jesienne wybory - w żadnym nie ma Pana Aleksandra Miszalskiego, którego spisują tym samym na majowe straty. Oczywiście może nie dopisać frewkencja i wtedy się uchowa. Inna sprawa, że przy tym zadłużeniu miasta to wiele inwestycji publicznych zostanie odłożonych w czasie albo w ogóle anulowanych.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”