Nova Obozowa Kraków (ul. Obozowa) / deweloper Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Nova Obozowa Kraków (ul. Obozowa) / deweloper Atal - opinie na forum

Postautor: Mar G » 19 lut 2026, 13:22

luc pisze:Podoba mi się na stronie zwizualizowanie lokalizacji inwestycji Nova Obozowa w Krakowie - pokazali na tej podstronie Zakrzówek. Nie wiem, może coś mi się pomieszało, ale jednak wydaje mi się, że do Zakrzówka jest kawał drogi z tego terenu i to raczej byłaby wyprawa samochodem albo komunikacją niż spacerek piechotą.

2.5 km.
Z dziećmi , kocykami i ekwipunkiem w godzinę dotrą

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 lut 2026, 13:57

8 miejsc dla inwalidów, zero (legalnych i wyznaczonych) dla np kuriera,taksówkarza, gości odwiedzających. Z tych ośmiu pewnie, jak to zwykle bywa, jedno, maks dwa, bedą zajete przez osoby uprawnione, reszta mieszkańców będzie rozjeżdżać i zastawiać wszystko co się da, okoliczne trawniki i chodniki i taka patologia będzie normą. Ja to wiem już dzisiaj, a projektantem nie jestem...

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 19 lut 2026, 14:11

tonyxxl pisze:8 miejsc dla inwalidów, zero (legalnych i wyznaczonych) dla np kuriera,taksówkarza, gości odwiedzających. Z tych ośmiu pewnie, jak to zwykle bywa, jedno, maks dwa, bedą zajete przez osoby uprawnione, reszta mieszkańców będzie rozjeżdżać i zastawiać wszystko co się da, okoliczne trawniki i chodniki i taka patologia będzie normą. Ja to wiem już dzisiaj, a projektantem nie jestem...

Obrazek

Tak właśnie wygląda reszta osiedla . Dokładnie.
Do tego nawet brak placu zabaw . Wszystko bazuje że lud pójdzie do lasu się wyszumiec.

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 19 lut 2026, 14:26

2.5 km.
Z dziećmi , kocykami i ekwipunkiem w godzinę dotrą

W tym tempie to naprawdę niedługo Górka Narodowa będzie reklamowana jako centrum. Wszakże do rynku <5 km.

Nawet ta Nova Obozowa na tle Klinów i innych wynalazków nie wygląda źle, ale podzielam zdanie, że ten "dziki" las zmieni się w bloki jeszcze przed 2030 rokiem. A komunikacyjnie to już szkoda gadać. Może już lepsze odległe sypialnie to chociaż się z Krakowa obwodnicą ucieknie.

MelaC

Postautor: MelaC » 22 lut 2026, 18:11

Mam nieodparte wrażenie, że deweloper Atal pokazuje coraz gorsze projekty nowych bloków w Krakowie.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Atal

Moim zdaniem trzeba mieć bardzo optymistyczne spojrzenie na świat, żeby uznać, że ten budynek jest ładny. Do tego balkony chyba bardzo małe, tak porównując je do wielkości okien. Na plu sto, że sporo mieszkań jest dwustronnych i przynależą do nich i bardzo mały balkon i nieco większa loggia.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Atal

A sama zabudowa w tej okolicy, dosyć gęsta jest i taka mało przyjemna, jak się tam przespacerować. Plusem na pewno bliskość Lasku Borkowskiego. Pewnie z wyjazdem będzie trochę lepiej, jak będzie zrobiona ulica 8 Pułku Ułanów, choć wygląda na to, że jeszcze zaczekamy na jej otwarcie.

Maisho

Postautor: Maisho » 05 mar 2026, 12:32

Do wszystkich którym się wydaje że jedyny wjazd do inwestycji istnieje od ulicy Zdunów, nie jest to prawda. Wjazd do tej inwestycji jest od strony bloku Obozowa 120/118 czyli od skrzyżowania Zalesie/Pszczelna/Podhalańska a do wahadłowego wyjazdu od ulicy Zdunów prowadzi tam jedynie kamienista (z wystającymi kamieniami a nie wysypaną kamieniem) droga która niestety ostatnio nie zdobyła wystarczającego poparcia do wykończenia w BO. Także dojazd nie jest zły i praktycznie nie będzie miał wpływu na zwiększenie ruchu na tej wahadłowej drodze bo mało pojazdów decyduje się na przejazd ta drogą.

Mar G

Postautor: Mar G » 14 kwie 2026, 21:58

prace na mokradłach postępują
Załączniki
Bagno_Apartm.jpg
Bagno_Apartm.jpg (182.11 KiB) Przejrzano 212 razy

Nowy

Postautor: Nowy » 14 kwie 2026, 22:13

Mar G pisze:prace na mokradłach postępują

Fajnie, pewnie będzie można posłuchać kumkania żab wieczorami ;)

Mikkik89

Postautor: Mikkik89 » 15 kwie 2026, 22:06

Mieszkamy w jednym z tych starszych bloków na Obozowej. Po naszej stronie też już teren pod zabudowę szykuje Stravia. 255 mieszkań w trzech budynkach, także dojdzie sporo aut, a już teraz za dużo miejsc do parkowania nie ma.

Jaki jest właściwie status tego kawałka drogi bez kostki i dlaczego nie ma normalnego połączenia. Ktoś wie?

P.S. Akurat my na komary w ogóle nie narzekamy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”