Dąbrowskiego Kraków / Archicom (Stare Podgórze) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
muzyd

Re: Dąbrowskiego Kraków / Archicom (Stare Podgórze) - opinie na forum

Postautor: muzyd » 20 mar 2026, 17:07

arti pisze:Pomoże mi ktoś zrozumieć, jak jest z inwestycją Archicom w Krakowie przy ul. Dąbrowskiego? Ona powstanie czy nie? Na stronie dewelopera widzę, że prowadzona jest sprzedaż mieszkań i zostały tylko dwa w cenach ok. 20 000 zł / m2. Wizualizacja budynku jest trochę inna niż to tutaj, ale być może to jakiś inny kont widzenia. Oni to sprzedają i będą budować, zbierają rezerwacje czy to chodzi o jakąś inną inwestycję?

W skrócie (z tego co w tym wątku jest napisane) to budynek D3 jest już wybudowany (albo kończą), a na resztę budynków nie ma póki co pozwolenia na budowę.

MarcinG

Re: Dąbrowskiego Kraków / Archicom (Stare Podgórze) - opinie na forum

Postautor: MarcinG » 21 mar 2026, 11:54

Tak dokladnie, budynek D3 zostal wybudowany, w nim sprzedaz juz dobiega konca, zostaly im 2-3 mieszkania (liczba na stronie oscyluje pomiedzy 1-3, wiec pewnie rezerwacje wchodza i schodza). D1-D2 mial aneksowane umowy do lutego tego roku, ale ja juz rozwiazalem umowe i nie wiem co dalej. Generalnie moim zdaniem nie zapowiada sie na szybkie powstanie tego budynku – pewnie w koncu ogarną, ale to tylko dla cierpliwych ;) Nie zmienia to faktu, ze uwazam, ze to bardzo fajne miejsce.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”