Oaza Tyniecka (Tyniec / Kraków) / Oaza Investment (domy w zabudowie bliźniaczej) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Oaza Tyniecka (Tyniec / Kraków) / Oaza Investment (domy w zabudowie bliźniaczej) - opinie na forum

Postautor: pozdro » 06 kwie 2026, 18:15

Wszystko niby pięknie ale na co te skośne dachy? W efekcie 3 bezużyteczne pokoje na poddaszu :shock: . 1.290mln? No to sorry ale za tyle to spokojnie można mieszkania 80-90m2 z 4 pokojami dostać z balkonem i mieć normalne 2.55m w sufit płaską podłogę i ciut lepszą lokalizację. Nie rozumiem dlaczego zdecydowano się na skośne dachy.

tonyxxl

Re: Oaza Tyniecka (Tyniec / Kraków) / Oaza Investment (domy w zabudowie bliźniaczej) - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 06 kwie 2026, 18:51

pozdro pisze:Wszystko niby pięknie ale na co te skośne dachy?

Raz, że są najtańsze w budowie a dwa, że na płaskie bardzo cięzko dostać zgodę w takim budownictwie.
Standardem dla takich budynków w naszym regionie są dwu lub wielospadowe ze sporym kątem i na takie dostaniesz najszybciej i najłatwiej WZke.

borja_sv

Postautor: borja_sv » 30 kwie 2026, 12:47

Krótko mówiąc, co sądzisz o tej inwestycji? Chcę kupić dom w okolicy, ale nie znam zbyt dobrze opcji inwestycyjnych poza Otodom.

pozdro

Postautor: pozdro » 02 maja 2026, 18:30

Szkoda kasy Ciasne nieużywane pokoje z masą skosowo. Za 1.299 mln to będziesz miał normalne mieszkanie na wypasie 100m2 w eleganckiej części krakowa z piekarnia rzemieślniczą na parterze i dużym tarasem i normalnymi pokojami

baczek

Postautor: baczek » 03 maja 2026, 14:47

pozdro pisze:Szkoda kasy Ciasne nieużywane pokoje z masą skosowo. Za 1.299 mln to będziesz miał normalne mieszkanie na wypasie 100m2 w eleganckiej części krakowa z piekarnia rzemieślniczą na parterze i dużym tarasem i normalnymi pokojami

Pokaż mi te mieszkania 100m na wypasie za 1.3mln w Krakowie bo szukam już 9 miesięcy i coś znaleźć nie potrafię.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 03 maja 2026, 15:00

baczek pisze:
pozdro pisze:Szkoda kasy Ciasne nieużywane pokoje z masą skosowo. Za 1.299 mln to będziesz miał normalne mieszkanie na wypasie 100m2 w eleganckiej części krakowa z piekarnia rzemieślniczą na parterze i dużym tarasem i normalnymi pokojami

Pokaż mi te mieszkania 100m na wypasie za 1.3mln w Krakowie bo szukam już 9 miesięcy i coś znaleźć nie potrafię.

Masz nierealne wymagania i szukasz problemów na siłę to tak będzie.
Żeby nie być gołosłownym, kilkadziesiąt ofert. Naprawde żadna ci nie pasuje?: https://gratka.pl/nieruchomosci/mieszkania/krakow/pierwotny?cena-calkowita:max=1300000&cena-calkowita:min=100000&liczba-pokoi:max=8&liczba-pokoi:min=4&sort=large

baczek

Postautor: baczek » 04 maja 2026, 17:25

tonyxxl pisze:
baczek pisze:

Żeby nie być gołosłownym, kilkadziesiąt ofert. Naprawde żadna ci nie pasuje?: https://gratka.pl/nieruchomosci/mieszkania/krakow/pierwotny?cena-calkowita:max=1300000&cena-calkowita:min=100000&liczba-pokoi:max=8&liczba-pokoi:min=4&sort=large

Hmmm to Ty sam napisałeś o mieszkaniu "na wypasie " w eleganckiej części krakowa z piekarnią rzemieślniczą na parterze itd, więc pytam serio o tylko jedną ofertę spełniająca te wszystkie Twoje cechy (nawet mogę piekarnię odpuścić ;) ),
Póki co wrzuciles linka do ofert na totalnych obrzeżach Krakowa gdzie psy d*pami szczekają, przy czym większość tych ofert to mieszkania z antresolą (sztuczne metry) lub po prostu szeregówki.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 04 maja 2026, 17:57

baczek pisze:
tonyxxl pisze:
baczek pisze:

Hmmm to Ty sam napisałeś o mieszkaniu "na wypasie " w eleganckiej części krakowa z piekarnią rzemieślniczą na parterze itd, więc pytam serio o tylko jedną ofertę spełniająca te wszystkie Twoje cechy (nawet mogę piekarnię odpuścić ;) ),
Póki co wrzuciles linka do ofert na totalnych obrzeżach Krakowa gdzie psy d*pami szczekają, przy czym większość tych ofert to mieszkania z antresolą (sztuczne metry) lub po prostu szeregówki.

Po pierwsze to nic nie pisałem o żadnej piekarni rzemieślniczej a po drugie dałem ci konkretne oferty a Ty potwierdziłeś tylko, że masz nierealne wymagania.
Nazywanie Prądników, Bronowic, Czyżyn, Radzikowskiego czy Wadowickiej zadupiem gdzie psy dupami szczekają wyraźnie pokazuje, że nic 100 metrowego nie kupisz za te 1,3 mln. A za niedługo i te lokalizacje będą pewnie niedostępne w cenie po 13k m2.
Ale życzę powodzenia, daj znać jak cos znajdziesz takiego.

pozdro

Postautor: pozdro » 04 maja 2026, 19:25

Oaza tyniecka to niby nie są obrzeża? Tam żadnych usług nie będziesz miał i niczego. Okolica fajna zielona nad Wisłę blisko, jako dom byłoby spoko tylko tak jak pisze jakby to były normalne pomieszczenia, a tam masz normalny parter a reszta to góra z masą skosów, to się do mieszkania nie nadaje, jak w namiocie. Sam to przeglądałem myślę dobra cena spokojne miejscówka, ale jak popatrzyłem jak to poddasze wygląda to szanujmy się. Za 1.2mln to 80m2 bez problemu kupujesz. Zobaczysz że będziesz miał większe sypialnie niż w tym domu. Lokalizację już za tą kwotę bardzo dobre kupisz 80m2 4 pokoje to ja i za 1-1.1mln bym znalazł. Nawet na tej centralnej w Czyżynach będziesz miał więcej usługi piekarni rzemieślniczych itd. Zresztą oni te szeregówki czy tam bliźniaki to po 1.299mln sprzedają to już masz nawet większą kwotę niż 1.2mln. To masz 15k/m2 za taką kwotę duże mieszkania to masz praktycznie cały Kraków. Może poza Kazimierzem i Salwatorem.

Napewno znajdziesz coś na Ruczaju - Czerwone Maki, na Górce narodowej, na Prądniku Białym (Wolbromska) na Czyżynach, na Płaszowie. Na Bronowicach. Wszystko blisko 3 obwodnicy.

pozdro

Postautor: pozdro » 04 maja 2026, 19:35

Nawet 100m2 za to kupisz. Piekarnia rzemieślnicza pod blokiem byłem kupowałem, tramwaj pod blokiem 1km ska. Do centrum 10min autem, rowerem 15. Jedynie co to bym poszukał czy gdzieś nie mają jakiegoś widokowego może mniejszy metraż w podobnej cenie z panoramą Krakowa, Tatr i Wawelu.

https://superkrak.pl/oferta/banacha-12/ ... nie/1-2362

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”