Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
shep4rd

Re: Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Postautor: shep4rd » 27 kwie 2026, 13:10

Chciałbym podzielić się moim doświadczeniem z tym deweloperem. Jakkolwiek miałem dobre zdanie o samej firmie Chemobudowa bo postawili kilka ciekawych budynków, to ich początki w roli dewelopera wołają o pomstę do nieba.

Oglądałem mieszkania gdzie cena ofertowa była na poziomie 19.200zł/m2. Z automatu zaoferowali 5% zniżki. Jako, że cena była ponad mój budżet zaproponowałem zniżkę na poziomie 10%. To się spotkało z odmową na co wróciłem z kolejną odpowiedzią, że mój budżet wynosi konkretnie X złotych. Tu dostałem od dewelopera nowe wyliczenie ceny, i ku mojemu zaskoczeniu, zgodę na zaproponowaną cenę, a nawet jeszcze nieco korzystniejszą cenę o kolejne 2%. Z dozą niedowierzania, mailowo zaakceptowałem ofertę i poprosiłem o rezerwacje mieszkania. Po kilku dniach potwierdziłem chęć zakupu mieszkania prosząc o wzór umowy. Wszystko do tej pory odbywało się w komunikacji mailowej. Po kilku dniach zacząłem otrzymywać telefony, że w ofercie jest jednak błąd i mogą zaoferować jedynie te wstępne 5% zniżki tłumacząc się błędem systemu.

Brak profesjonalizmu albo brzydka praktyka sprzedażowa. Ani jedno ani drugie nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej, że to pierwszy z planowanych kilkunastu budynków, które mają powstać pod szyldem tego dewelopera. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenie to zapraszam do kontaktu.

Jeśli faktycznie jest to "błąd systemu", to ktoś w tym systemie grzebał i sprawdzał obniżone wyceny mieszkań. Tym bardziej, że budynek już stoi oddany do użytku, a zostało do sprzedania 1/3 mieszkań. Zachęcam do targowania się bo miejsce jest ale trzeba uważać na zły system, który wprowadza ludzi w błąd.

Jerzy123

Re: Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Postautor: Jerzy123 » 14 maja 2026, 21:38

Witam serdecznie ktos moze powiedziec na jakie rabaty mozna aktualnie liczyc w tej inwestycji oprocz darmowej komórki lokatorskiej ?czy mozliwe sa obnizki 3-8 procent ?

zaba

Postautor: zaba » 24 maja 2026, 22:28

Tak wyszły budynki pierwszego etapu Nowego Zabłocia od Chemobudowy.

Obrazek

Jest sporo płytek na elewacji i to działa na plus, że jednak jest lepiej niż zwykły tynk.

Obrazek

Okna wysokie, ze szklaną barierką, na balkonach barierki standardowe, co ciekawe, nie montowane od boku, tylko do płyty balkonu, a to zawsze je trochę zmniejsza.

zaba

Postautor: zaba » 24 maja 2026, 22:33

Teren też jako tako zagospodarowany pod blokiem, jakieś krzesełka, ławeczki, trochę zieleni, niestety niewiele wysokiej.

Obrazek

Dużo lokali usługowych, w zasadzie chyba całe partery są pod nie przeznaczone, poza pomieszczeniami śmietnika itp.

Obrazek

Dodałem jeszcze więcej zdjęć w osobnych tematach na sekcję forum Nowe Zabłocie, więc można obejrzeć.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”