Inwestycja JA\NAS - Kącik 9 Kraków / deweloper Fracthon Kącik - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Inwestycja JA\NAS - Kącik 9 Kraków / deweloper Fracthon Kącik - opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 13 cze 2026, 22:18

Jeszcze jedna kamienica wyrasta na skraju Starego Podgórza, tym razem pod adresem Kącik 9 w Krakowie, czyli całkiem niedaleko Nadwiślańskiej czy Józefińskiej. Inwestorem jest tu Fracthon Kącik, więc wygląda na spółkę powołaną do realizacji tej jednej inwestycji. Na stronie mają informację, że projekt nazywa się JA\NAS, będzie to współczesna kamienica, w której znajdzie się 36 mieszkań, 37 miejsc postojowych i 4 lokale usługowe.

MarcinJ

Re: Inwestycja Kącik 9 Kraków / deweloper Fracthon Kącik - opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 13 cze 2026, 22:24

Jak widać, prace budowlane przy wznoszeniu nowej kamienicy przy ul. Kącik 9 już trwają.

Obrazek

I także tutaj zaczyna się od wzmacniania ścian przyszłego wykopu, żeby nie osuwała się do niego z sąsiednich działek.

Obrazek

Tablica informacyjna inwestycji, gdyby ktoś chciał coś więcej doczytać niej.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 13 cze 2026, 22:27

Tu okolica też jest całkiem przyjemna, blisko na tramwaj, niedaleko przystanek kolejowy.

Obrazek

Jak widać, tu już się bloki zaczynają pojawiać, czyli to skraj takiej śródmiejskiej zabudowy kamienicami.

Obrazek

Chyba coś tu musiało zostać wyburzone, bo jest trochę gruzu jeszcze.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 13 cze 2026, 22:31

Ciężki sprzęt na działce już działa. Ciekawi mnie, jak to wyjdzie finalnie i czy będzie to faktycznie jakaś ciekawsza kamienica, czy standard obecnych lat?

Obrazek

Ktoś może coś słyszał już o tym, jakie ceny mieszkań, jakie układy itp. Choć obstawiam, że większość będzie małych mieszkań, ale obym się pozytywnie zaskoczył.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”