Zamiana stare na nowe - oferta przy zakupie mieszkania od Wawel Service

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
BUBU71

Zamiana stare na nowe - oferta przy zakupie mieszkania od Wawel Service

Postautor: BUBU71 » 06 lis 2017, 19:44

Witam wszystkich jestem na etapie podpisania umowy na Piasta Park II i czy ktoś oddał stare mieszkanie i jak to wszystko wyglądało dziękuje za pomoc .

tomasz1978

Re: Zamiana stare na nowe - oferta przy zakupie mieszkania od Wawel Service

Postautor: tomasz1978 » 04 sty 2018, 22:05

Jestem drugi w kolejce do poczytania w tym temacie. Proszę o info.

Ola Z Krakowa

Postautor: Ola Z Krakowa » 08 sty 2018, 8:39

tomasz1978 pisze:Jestem drugi w kolejce do poczytania w tym temacie. Proszę o info.

Na www można więcej poczytać: taniemieszkania.pl/finansowanie/zamien-stare-na-nowe

ragar

Postautor: ragar » 08 sty 2018, 11:12

No ale właśnie chodzi o to, żeby dowiedzieć się, jak się na tym wychodzi, czy oferta "Zamień stare na nowe" się opłaca faktycznie klientom, czy deweloper bierze mieszkanie za półdarmo, a nowe sprzedaje niespecjalnie tanio. @Ola udziela się dziwnym zbiegiem okoliczności tylko w wątkach związanych z deweloperem Wawel Service, więc pewnie powie, że to "najlepsza oferta na świecie". Mnie ciekawią jednak opinie osób, które skorzystały lub miały zamiar skorzystać, jak to wychodzi i czy są zadowolone.

adriano999

Postautor: adriano999 » 08 sty 2018, 19:29

W skrócie wybierasz nowe mieszkanie, podpisujesz umowę rezerwacyjną. Ktoś od WS przychodzi obejrzeć. I to wszystko na początku. Mniej więcej Ci powiedzą jaka cena. Po tym wszystkim wplacasz określony % na poczet nowego mieszkania ( zwrot w momencie jak się rozmyślisz) I dalej czekasz na moment sprzedaży. Oczywiście sam decydujesz kiedy to ma być ( pytanie czy będziesz miał gdzie zamieszkać) WS ma swoją agencje nieruchomości za jej pośrednictwem szukany jest kupiec. Sam decydujesz o cenie końcowej. Kupiec Ci płaci a ty brakujące kwotę WS płacisz. Tam WS rezygnuje z jakiś prowizji i włala masz nowe M.

Nie jest tak jak w salonie samochodowym, że swoje mieszkanie zostawiasz w rozliczeniu i WS daje Ci inne wybrane mieszkanie.Tutaj ceną Ty sterujesz, jak nie ma chętnych idzie w dół lub dalej czekasz , dostajesz też wsparcie doradcy od nich.

Edit: to że Ola podała linka to nic złego. Pod linkiem jest opisane wszystko krok po kroku jak to wygląda. Jak dla mnie chciała pomóc.

Równie dobrze możesz się zgłosić sam do jakiegokolwiek biura nieruchomości, podpisać umowę na sprzedaż lub samemu sobie sprzedać np. poprzez ogłoszenia. Jak dobijesz targu otrzymasz pieniądze idziesz do WS i kupujesz mieszkanie. W tym programie chodzi bardziej o pomoc przy sprzedaży a kupno mieszkania jest skutkiem ubocznym.

tomasz1978

Postautor: tomasz1978 » 11 sty 2018, 23:19

Ktoś może jest już po takiej transakcji?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2018, 23:22 przez tomasz1978, łącznie zmieniany 1 raz.

tomasz1978

Postautor: tomasz1978 » 11 sty 2018, 23:20

Adriano dobrze pisze ale z jednym się nie zgodzę gdyż WS z nami lub sami My samodzielnie możemy sprzedać stare mieszkanie i nie możemy tu podpisać umowy z innymi biurami tzw umowa na wyłączność. Interesuje mnie fakt jak nie ma kupca za cenę moją. Nie chcę za bezcen sprzedać i gdy zbliża sie deadline co wtedy. Mamy umowę z WS a mieszkanie nie sprzedane... lub coś podziało sie z pracą i nie ma zdolności kredytowej. Co wtedy czy poczekają czy dslej bedzie obowiązywać cena z rezerwacji?

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”