Przemiarki 16 Kraków / deweloper Bryksy - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nakuls

Re: Przemiarki 16 Kraków / deweloper Bryksy - opinie na forum

Postautor: Nakuls » 31 maja 2026, 14:49

Jakiś czas temu przechodziłem obok inwestycji, obok istnieje pas zieleni na którym są prywatne działki - Pan, którego spotkałem powiedział, że budowa jest zaskarżona (brak wymaganych zgód u dewelopera, podobno udało im (sąsiadom, którzy wnosili) ugrać obniżenie bloków o dwa piętra). Z ciekawości dopytałem dewelopera - wszystkiemu zaprzeczył. Słyszał ktoś coś więcej na ten temat?

fredo

Postautor: fredo » 31 maja 2026, 20:15

No ale to już wygląda, jakby obniżone budowali, jakby jeszcze mieli o dwa piętra obniżyć, to wyszłyby bloki 1-piętrowe, czyli można by szeregówki postawić ;)

Elendium

Postautor: Elendium » 05 cze 2026, 10:33

Master pisze:Ostatnio dużo widzę reklam tej inwestycji, a to tramwaj oklejony Przemiarki 16 przejedzie, a to w internecie się wyświetli. Spojrzałem na stronę i jest tam info, że 95 lokali budują, z czego 63 są ciągle dostępne, więc sprzedaż jakoś super szybko nie idzie.

No i mają promocję dodatkowo, że do 10 mieszkań powyżej 40 m2 dodają komórkę lokatorską gratis, zawsze coś. Jeszcze nie tak dawno, to żaden dweloper nie chciał o tym słyszeć.

Polecam spojrzeć jeszcze raz (filtry->dostępne), dostępnych mieszkań zostało 37. 63 to wszystkie lokale w budynku A. Ogólnie to w ciekawszym budynku A zostały już w znacznej większości tylko małe mieszkania, głównie kawalerki, które się ogólnie z mojej obserwacji sprzedają raczej kiepsko teraz - ludzie chyba głównie szukają drugich, większych mieszkań po spadku stóp i ciekawsze 60m+ są często wyprzedane.
W budynku B zostało więcej większych, ale po wewnętrznej stronie z widokiem na ścianę drugiego budynku, więc automatycznie mniej ciekawe.

Nie wiem, mi się lokalizacja wydaje sporo ciekawsza od wszystkiego co się buduje na Bunscha, kilka przystanków bliżej, bliżej do przystanku, bliżej UJ i Zakrzówek. Rozważałem tą inwestycję, ale po doliczeniu bardzo drogiego miejsca postojowego robi się dosyć drogo.

hiperleksja

Postautor: hiperleksja » 08 cze 2026, 21:51

Nakuls pisze:Jakiś czas temu przechodziłem obok inwestycji, obok istnieje pas zieleni na którym są prywatne działki - Pan, którego spotkałem powiedział, że budowa jest zaskarżona (brak wymaganych zgód u dewelopera, podobno udało im (sąsiadom, którzy wnosili) ugrać obniżenie bloków o dwa piętra). Z ciekawości dopytałem dewelopera - wszystkiemu zaprzeczył. Słyszał ktoś coś więcej na ten temat?

No tam jeden z domów należy do pewnego prezesostwa co robi w nieruchomościach, więc prawnik z pozwem to dla nich pryszcz.

Aneta11

Postautor: Aneta11 » 10 cze 2026, 23:03

Co dokładnie masz na myśli? Poza tym co „prezesoatwo” ma zrobić skoro budynek już stoi? :D :D

madmilian

Postautor: madmilian » 16 cze 2026, 17:12

AnT20 pisze:Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.

Skąd masz taką informację?

KlientS

Postautor: KlientS » 16 cze 2026, 21:24

madmilian pisze:
AnT20 pisze:Czy ktoś z osób, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji dostał informacje o zmianie grubości ścian wewnętrznych z 10 cm na 8 cm? Podobno taka zmiana została wprowadzona we wszystkich mieszkaniach, mimo że na planach były 10cm.

Skąd masz taką informację?

Spokojnie, jeśli buduje dla nich jako generalny Eksper Konkurent, to pewnie tynku dadzą tyle, że nawet ścianka na 12 cm może wyjść gruba ; )

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”