Blat ze spieku konglomeratu czy kamienia naturalnego / konglomerat kamień naturalny spiek - jaki blat wybrać do kuchni
Blat ze spieku konglomeratu czy kamienia naturalnego / konglomerat kamień naturalny spiek - jaki blat wybrać do kuchni
Czeka mnie wykończenie kuchni w nowym mieszkaniu i jesteśmy na etapie planowania mebli do zabudowy w kuchni. W związku z tym zastanawiamy się jaki blat wybrać do kuchni. Nie chcemy płyty MDF ani drewna, bardziej coś w stronę . materiałów. Spiek, konglomerat, czy kamień naturalny? Z jakiego materiału wybrać blat do kuchni żeby służyły długo i dobrze? Może ktoś podzieli się opinią na forum na podstawie własnych doświadczeń? Co jest lepsze w użytkowaniu.
Re: Blat ze spieku konglomeratu czy kamienia naturalnego / konglomerat kamień naturalny spiek - jaki blat wybrać do kuch
Jeśli chodzi o to, z czego zrobić blat w kuchni, to faktycznie oba te materiały są niezłe. Choć jeśli chodzi o konglomerat, to chyba nie jest taki całkiem naturalny materiał, bo to chyba jest jakaś żywica z naturalnym materiałem, zgadza się? Ja bym wybrać blat z kamienia naturalnego, choć też nie jest łatwo taki kamień odpowiednio ładny wybrać. Ale generalnie, to świetna sprawa, nie trzeba się przejmować wodą, gorącym dnem garnka itp., jest to super praktyczne w korzystaniu, choć też nie jest to rozwiązanie najtańsze.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”