Gardenia Kraków / Bryksy deweloper (ul. Na Błonie 2) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
KlientS

Re: Gardenia Kraków / Bryksy deweloper (ul. Na Błonie 2) - opinie na forum

Postautor: KlientS » 16 sie 2026, 22:30

To już chyba wiemy, co zamierza wybudować deweloper Bryksy przy ul. Na Błonie w Krakowie, a właściwie na rogu ul. Na Błonie i Balickiej, bo ogarnęli sobie tam całkiem pokaźnych rozmiarów działkę. Będzie to inwestycja Gardenia, chyba ma się kojarzyć z ogrodem, ale jeśli spojrzeć na wizualizacje, to tego ogrodu chyba jakoś bardzo dużo tam nie będzie, zresztą sami zobaczcie.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Bryksy

Ale nie wiem, może będzie tam gdzieś w środku jakiś ogród, zresztą może będzie, może nie, w końcu nie musi być, nazwa to nazwa, jej związek z rzeczywistością nie jest tu wymagany. Wygląda na to, że sam budynek będzie miał 7 pięter, a na parterze, a przynajmniej jego znacznej części miałyby znaleźć się lokale usługowe i to akurat dobrze całkiem.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Bryksy

Tak ma się ten budynek prezentować od frontu, czyli od strony skrzyżowania ulic Na Błonie i Balickiej - cicha okolica to raczej nie będzie, bo obie te ulice są dosyć ruchliwe, przy czym Balicka to tak całkiem całkiem duży ruch przenosi. A jeszcze po drugiej stronie ul. Na Błonie jest pętla tramwajowa Bronowice Małe - jest to oczywistym plusem, ale minusy swoje także ma. Elewacja w płytkach, fajny kolor, chyba podobnie jak Lindego 2 od Nogo całkiem niedaleko. Te zaokrąglenia też całkiem dobrze wyglądają, choć z perspektywy urządzania mieszkania z nimi, to nie zazdroszczę.

I strona inwestycji:
https://bryksy.pl/inwestycje/gardenia

KlientS

Re: Balicka 61 Na Błonie 6 Kraków Bryksy opinie na forum

Postautor: KlientS » 16 sie 2026, 23:08

Jeszcze same mieszkania i ceny mieszkań w Krakowie w inwestycji Gardenia. Ogólnie na stronie jest, że mają 139 mieszkań w sprzedaży, z czego:
  • 14 mieszkań zarezerwowanych;
  • 128 mieszkań dostępnych.
Ale nie wiem czy w rezerwacjach nie ma też sprzedanych. Ja spojrzałem najpierw na mieszkanie 5-pokojowe na 86 m2, i wszystko ok., metraż sensowny, tylko po co komu salon z aneksem kuchennym na 17,70 m2 a do tego też osobna kuchnia na prawie 7 m2, to nie wiem, wygląda to, jakby było szyte z jakichś dwóch mieszkań, a szkoda. Hitem do takiego mieszkania jest też loggia, mająca... 3 m2 - gdyby to ktoś kupił z myślą orodzinie, to myślicie, że zmieszczą się wszyscy na tej powierzchni? No chyba, że to jakiś produkt inwestycyjny, że niby kupujesz jedno mieszkanie, ale możesz wynajmować dwa? Nie wiem, ale za 18 150 zł/m2 taki lokal można sobie nabyć na 4 piętrze (niżej nieco taniej), całościowo to daje ponad 1,564 mln zł, a gdzie tu jeszcze miejsca postojowe, piwnica itp.

Jeśli chodzi o mieszkania 4-pokojowe, to tu ich wybór jest znacznie lepszy i są też... większe od 5-pokojowych. Np. takie prawie 93 m2 na czwartym piętrze można mieć za 19 050 zł za metr kwadratowy, więc nietanio. Za to tu mamy loggię na 3 m2 i dodatkowy balkon na 6 m2, więc jest znacznie lepiej. Mieszkanie dwustronne, salon prawie 34 m2 i zmieściła się też garderoba. Łącznie chcą za to prawie 1,767 mln zł. Ale są też mieszkania 4-pokojowe mniejsze i większe od tego.

Co myślicie o takich układach mieszkań? Funkcjonalne to? Ceny to też jak standard premium w tej okolicy, tylko czy Bryksy umie w premium? Dosyć drogo się wydaje, patrząc na skalę budynku, jak i lokalizację, ale może mi się tylko tak wydaje?

hiperleksja

Postautor: hiperleksja » 17 sie 2026, 10:02

Ciekawe czy ścianki działowe Bryksy też zrobi na marne 8 centymetrów.
https://web.archive.org/web/20191210090854/https://www.wykop.pl/link/5225719/zarzuty-dla-dewelopera-i-wlasciciel-telewizji-lapowki-wreczali-przez-senatora/

KlientS

Postautor: KlientS » 17 sie 2026, 10:59

hiperleksja pisze:Ciekawe czy ścianki działowe Bryksy też zrobi na marne 8 centymetrów.

Spokojnie, dorzucą tynk i wyjdzie nawet 12 cm ; ) Ale znając tego dewelopera, to jeśli na czymś można oszczędzić, to oszczędzi.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”