Błonia Prądnickie (Kraków) / planownie i budowa nowego parku w Krakowie na Prądniku Czerwonym
Błonia Prądnickie (Kraków) / planownie i budowa nowego parku w Krakowie na Prądniku Czerwonym
Nie wiem czy wiecie, ale ma powstać w okolicy Prądnika Czerwonego w Krakowie nowy park, ma się to nazywać Błonia Prądnickie. To będzie mniej więcej na terenach Polsadu, obok Ronda Barei, tam faktycznie jest sporo zielonego terenu. Jest tam też jakaś stadnina i szkółka jeździecka - ciekawe, co się z nimi stanie w przyszłości. W każdym razie miejsce na zieleń jest całkiem dobre w tej okolicy, tym bardziej, że tam blisko nie ma parku większego (poza tym placem zabaw sporym za kościołem). Dodatkowo wyremontowany ma także zostać dwór przy Rondzie Barei, a w nim ma się znaleźć nowa siedziba Rady Dzielnicy Prądnik Czerwony, więc to też zostałoby publiczne. Co myślicie o pomyśle na Błonia Prądnickie, przyda się tam takie miejsce?
Re: Błonia Prądnickie (Kraków) / planownie i budowa nowego parku w Krakowie na Prądniku Czerwonym
To fajne miejsce na park jest, z dużym potencjałem, ale byłoby fajnie, gdyby tam się udało zachować te koniki przy tym. To jest atrakcja i miło konie zobaczyć właściwie w centrum miasta.
Re: Błonia Prądnickie (Kraków) / planownie i budowa nowego parku w Krakowie na Prądniku Czerwonym
Tam całkiem jest fajna okolica, dużo trenu zielonego, choć na znacznej części są tam pokrzywy i inne chwasty wyższe ode mnie, a niski nie jestem.

Poza tym też całkiem miłym akcentem tam są te konie, nie jest to chyba duża stadnina, ale taki całkiem fajny akcent relatywnie blisko centrum miasta.

Całkiem to malowniczo się prezentuje. Ogólnie to miejsce jest z dużym potencjałem, pewnie też łakomie patrzą na nie deweloperzy.

Poza tym też całkiem miłym akcentem tam są te konie, nie jest to chyba duża stadnina, ale taki całkiem fajny akcent relatywnie blisko centrum miasta.

Całkiem to malowniczo się prezentuje. Ogólnie to miejsce jest z dużym potencjałem, pewnie też łakomie patrzą na nie deweloperzy.
Nie wiecie, kiedy zostanie pokazany jakiś projekt zagospodarowania terenu, co oni z tym miejscem zamierzają zrobić?

Jest tam też już dużo drzew, nawet dużych i bardzo dużych, więc park można urządzać niemal od ręki.

Jest tam też już dużo drzew, nawet dużych i bardzo dużych, więc park można urządzać niemal od ręki.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”