Cześć wszystkim,
Czy orientuje się ktoś może jaki jest % zaawansowania inwestycji II etapu na dzień dzisiejszy?
07 grudnia 2017 powinno być ukończone 54% - budimex ma spore opóźnienie bo do dnia dzisiejszego nie mam informacji mailowej / na portalu klienta odnośnie zaawansowania naszej inwestycji.
W związku z powyższym również wstrzymaliście wypłatę transzy?
[Bud. D] Opóźnienia - procent zaawansowanie inwestycji - os. Dobrego Kraków
Re: [Bud. D] Opóźnienia - procent zaawansowanie inwestycji - os. Dobrego Kraków
Dla zainteresowanych, którzy wstrzymali wypłatę transzy, wczoraj dostałem informację o realizacji 58%.
Taka sama informacja widnieje w panelu klienta

-
yarOo_krk pisze:Dla zainteresowanych, którzy wstrzymali wypłatę transzy, wczoraj dostałem informację o realizacji 58%.
Czy Budimex kontaktował się z Tobą po tym, jak wstrzymałeś wypłatę transzy? Padła kwestia odsetek, czy czegoś w tym rodzaju?
Czy też pokornie przyjęli do wiadomości, że z powodu opóźnienia nie dostaną wypłaty w terminie?
chodzi o opóznienie którego etapu budowy? Powyższy screen dotyczy #1
filipetrus pisze:yarOo_krk pisze:Dla zainteresowanych, którzy wstrzymali wypłatę transzy, wczoraj dostałem informację o realizacji 58%.
Czy Budimex kontaktował się z Tobą po tym, jak wstrzymałeś wypłatę transzy? Padła kwestia odsetek, czy czegoś w tym rodzaju?
Czy też pokornie przyjęli do wiadomości, że z powodu opóźnienia nie dostaną wypłaty w terminie?
Generalnie zawsze ~tydzień przed terminem transzy wysyłam maila na recepcja.krakow@budimex.pl z prośbą o udzielenie informacji jaki jest stan postępu budowy inwestycji osiedla #dobrego II na konkretny dzień. Jeżeli % zaawansowanie nie jest odpowiedni informuje o wstrzymaniu wypłaty transzy do momentu uzyskania odpowiedniego % zaawansowania (jednocześnie prosząc o nie naliczanie odsetek, potwierdzenie mojej wiadomości i poinformowanie mnie gdy odpowiedni stopień inwestycji będzie zrealizowany)
Gdy % budowy pozwala na przelanie transzy Budimex informuje mnie o nowym terminie transzy (zazwyczaj około 14 dni od daty otrzymania maila).
Screen dotyczy etapu II
yarOo_krk pisze:filipetrus pisze:yarOo_krk pisze:Dla zainteresowanych, którzy wstrzymali wypłatę transzy, wczoraj dostałem informację o realizacji 58%.
Generalnie zawsze ~tydzień przed terminem transzy wysyłam maila na recepcja.krakow@budimex.pl z prośbą o udzielenie informacji jaki jest stan postępu budowy inwestycji osiedla #dobrego II na konkretny dzień. Jeżeli % zaawansowanie nie jest odpowiedni informuje o wstrzymaniu wypłaty transzy do momentu uzyskania odpowiedniego % zaawansowania (jednocześnie prosząc o nie naliczanie odsetek, potwierdzenie mojej wiadomości i poinformowanie mnie gdy odpowiedni stopień inwestycji będzie zrealizowany)
Gdy % budowy pozwala na przelanie transzy Budimex informuje mnie o nowym terminie transzy (zazwyczaj około 14 dni od daty otrzymania maila).
Screen i opóźnienie dotyczy etapu II
a skąd wiadomo jaki powinien być procentowy stan zaawansowania prac w dniu X ?
vanzen91 pisze:a skąd wiadomo jaki powinien być procentowy stan zaawansowania prac w dniu X ?
hehe, to pytanie to na poważnie?
Zachęcam do zaglądnięcia do umowy deweloperskiej - tam znajdziesz szczegóły

-
Wygląda na to, że znowu mamy do czynienia z drobnym opóźnieniem.
20 lutego wypada termin wypłaty transzy, odpowiadającej 64% zaawansowania budowy. Na chwilę obecną stopień zaawansowania to 58%.
Korzystając z instrukcji yarOo_krk poprosiłem o przesunięcie terminu wypłaty transzy i poinformowanie mnie, gdy budowa osiągnie wymagany stopień zaawansowania.
20 lutego wypada termin wypłaty transzy, odpowiadającej 64% zaawansowania budowy. Na chwilę obecną stopień zaawansowania to 58%.
Korzystając z instrukcji yarOo_krk poprosiłem o przesunięcie terminu wypłaty transzy i poinformowanie mnie, gdy budowa osiągnie wymagany stopień zaawansowania.
filipetrus pisze:Wygląda na to, że znowu mamy do czynienia z drobnym opóźnieniem.
A skąd wiesz jaki jest rzeczywisty stopień zaawansowania budowy na dany dzień?
Wróć do „[Bud. D] (etap II) Osiedle Dobrego Kraków – forum mieszkańców budynku”