Plusy i minusy / zalety i wady - opinie o osiedlu Vista Kraków od dewelopera Lokum
Re: Plusy i minusy / zalety i wady - opinie o osiedlu Vista Kraków od dewelopera Lokum
My dostaliśmy informacje ze cała inwestycja ( wszystkie etapy) w rozliczeniu będzie mieć wspołczynnik 1.
Re: Plusy i minusy / zalety i wady - opinie o osiedlu Vista Kraków od dewelopera Lokum
My pytaliśmy ostatnio czy istnieje możlowość kupienie drugiej komórki lokatroskiej albo drugiego miejsca (bardziej chodzi nam o komórkę, teraz wydaje się nam, że wzięliśmy za małą) i powiedzieli, że nie ma mowy. Ewentualnie jak wszystkie mieszkania zostaną sprzedane i coś zostanie to wtedy. Więc pewnie mają przewidziane konkretną liczbę miejsc do mieszkań.
A jaką wielkość komórki wybraliście?
2,77 m2, ale teraz mieszkam w prlowskim bloku i trafiła mi się piwnica ponad 5 m2. Cóż trzeba będzie się pozbyć paru gratów 

-
grazynka pisze:Na tę chwilę tak jak mówisz:
85 miejsc w garażu +17 miejsc pod blokiem = 102 miejsca
Ilość mieszkań: 242
Czyli wychodzi 0,4 - kpiny. Trzeba by było wymuszać na deweloperze więcej miejsc, najlepiej na etapie negocjacji umowy.
ktoś dopytywał może czy przewidują budowę jakichś dodatkowych miejsc naziemnych? Z ostatnich informacji wynika, że w tym momencie zostały już jedynie 2...
magdalenam pisze:ktoś dopytywał może czy przewidują budowę jakichś dodatkowych miejsc naziemnych? Z ostatnich informacji wynika, że w tym momencie zostały już jedynie 2...
Z tego co wiem nie będzie takich miejsc przy naszym etapie.
Więcej miejsc ma byc podobno w tym budynku, który ma stanąć przed naszym etapem (chodzi o ten "pojedynczy" budynek na planach), ale mają to byc miesca w garażu podziemnym.
Plusy:
duży, znany deweloper, samych aktywów posiada 570 ml zł. Nie sądzę tak jak ktoś tutaj napisał, że może wtopić, myślę, że zrobi wszystko aby wypaść dobrze ze względu na fakt posiadania ziemi na kolejne etapy i raczej wolałby sprzedać kolejne mieszkania, a wtopa w tym nie pomoże
dobra komunikacja autobusowa
bliskość terenów zielonych
8 minut pieszo do Biedronki
9 minut autobusem do Lidla
mało prawdopodobna zabudowa od strony wschodniej, nie sądzę aby nagle kilku właścicieli uznało, że sprzedadzą swoje domy
powstająca droga rowerowa przy Kamińskiego
dobre perspektywy w przypadku chęci wynajęcia mieszkania lub jego sprzedaży ze względu na bliskość biurowców przy Bonarce (powstaną tam kolejne)
bliskość Bonarki i kina
Minusy:
hałas od ulicy Walerego Sławka
ryzyko przebudowy powyższej ulicy co skutkowałoby zwiększeniem liczby pasów do 4
Z informacji jakie ja uzyskałem to miejsca postojowe w garażu są sprzedawane w przypadku nabycia mieszkania od 50 m kw. w górę. Dla mieszkań poniżej 50 m. kw. są przewidziane miejsca postojowe na zewnątrz, które powstaną podczas budowy II etapu.
duży, znany deweloper, samych aktywów posiada 570 ml zł. Nie sądzę tak jak ktoś tutaj napisał, że może wtopić, myślę, że zrobi wszystko aby wypaść dobrze ze względu na fakt posiadania ziemi na kolejne etapy i raczej wolałby sprzedać kolejne mieszkania, a wtopa w tym nie pomoże

dobra komunikacja autobusowa
bliskość terenów zielonych
8 minut pieszo do Biedronki
9 minut autobusem do Lidla
mało prawdopodobna zabudowa od strony wschodniej, nie sądzę aby nagle kilku właścicieli uznało, że sprzedadzą swoje domy
powstająca droga rowerowa przy Kamińskiego
dobre perspektywy w przypadku chęci wynajęcia mieszkania lub jego sprzedaży ze względu na bliskość biurowców przy Bonarce (powstaną tam kolejne)
bliskość Bonarki i kina
Minusy:
hałas od ulicy Walerego Sławka
ryzyko przebudowy powyższej ulicy co skutkowałoby zwiększeniem liczby pasów do 4
Z informacji jakie ja uzyskałem to miejsca postojowe w garażu są sprzedawane w przypadku nabycia mieszkania od 50 m kw. w górę. Dla mieszkań poniżej 50 m. kw. są przewidziane miejsca postojowe na zewnątrz, które powstaną podczas budowy II etapu.
Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”