Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Boo123

Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)

Postautor: Boo123 » 08 lut 2018, 13:20

Mateusz88 pisze:Potwierdzam, wczoraj rozmawiałem z Panią z biura przy piasta Tower i poinformowała mnie, że odbiór możliwy będzie za 2 tygodnie :( z takich informacji dodatkowych dowiedziałem się że dostawca telewizji, internetu będzie TOYA a z prądem jest taka sytuacja ze trzeba bedzie po odbiorze jechać do biura na Grzegórzki i odebrać umowę administracyjna i z nią jechać to wybranego dostawcy energii ale z tego z mówili to najwięcej osób wybiera Tauron. Co o nim myślicie? Warto?

No to już jest komedia. Ja wczoraj dzwoniłam i mnie informował Pan że w ciągu tygodnia będą odbiory. Też myślimy wziąć Tauron. A jesli chodzi o dostawcę internetu mam nadzieję, że UPC będzie dostępne, bo my byśmy chcieli właśnie z UPC

kpoeta

Re: Możliwość oglądania mieszkań w trakcie budowy i odbiór kluczy - Piasta Towers Kraków (etap I)

Postautor: kpoeta » 08 lut 2018, 14:09

Może nie najgorszy będzie internet i telewizja z tej firmy co ponoć ma być u Nas w bloku.Fajnie by było mieć UPC ale jak narzucają inną... dziwnie powinno być tak ,że każdy sobie sam wybiera gdzie chce .Co do prądu to myślę, 8-) że mimo wszystko tauron będzie lepszym wyborem niż inni dostawy prądu.
Kurcze strasznie mieszają w tych informacjach co do odbioru. Myślę ,że nie ma co dzwonić tam bo każdemu mówią co innego ...Pozostaje czekać na telefon z biura z info o odbiorze.

Sasiedzi_z_5

Postautor: Sasiedzi_z_5 » 15 lut 2018, 10:49

Cos sie wszystko opoznia. Nastawiam sie na odbior w marcu dopiero.

umara

Postautor: umara » 15 lut 2018, 17:39

Z tego co mi wiadomo, dostawca internetu i telewizji nie jest narzucany. Zostałem poinformowany przez Panią z biura, że powinny być dostępne popularne sieci kablowe / internetowe.

Ula M

Postautor: Ula M » 15 lut 2018, 19:49

Według najświeższych informacji były problemy ze strażą pożarną , a raczej coś nie tak było na dachu stąd te opóźnienia i częste wizyty straży pożarnej. Podobno wczoraj już została wydana w końcu pozytywna opinia od straży pożarnej i zapewniano nas ze do dwóch tygodni juz na pewno będą dzwonić, bo pozostałe dwa pozwolenia juz mają . Oby słowa dotrzymali....

Sebastian

Postautor: Sebastian » 15 lut 2018, 20:23

Jakoś ciężko mi uwierzyć w te zapewnienia o dwóch tygodniach bo słyszymy o tym od stycznia. oby się jednak potwierdziło. Dodam jeszcze ze jak dzwoniłem 1 lutego to powiedziano mi że straż pożarna już dawno odebrała i czekamy na papier z urzędu. Więc kolejny raz dają różne info

bargl

Postautor: bargl » 16 lut 2018, 19:45

Potwierdzam, też już dawno słyszałem info że wszystko już odebrane więc nie liczę na odbiór w tym miesiącu

Boo123

Postautor: Boo123 » 16 lut 2018, 20:17

Dzwoniłam do biura na Czerwone Maki, na odbiory w lutym nie ma szans, realny termin początek marca. Chociaż patrząc na to, w jak nierzetelny sposób są przekazywane informacje, nie nastawiam się na nic.

jkmb

Postautor: jkmb » 21 lut 2018, 19:11

A wiecie ile czeka się na uprawomocnienie pozwolenia na użytkowanie?
Rozmawiałam wczoraj z biurem na Bohaterów Września i oni twierdzą, że wszystkie zgody już są (ale to słyszałam już tydzień temu), i że nawet mają przygotowane dokumenty dla poszczególnych mieszań (potwierdzili, że kolejność będzie uzależniona od numeru mieszkania), tylko czekają na "zielone światło" z Czerwonych Maków, że mogą dzwonić do mieszkańców. Ale pan nie potrafił powiedzieć od czego to "zielone światło" jest uzależnione.

Boo123

Postautor: Boo123 » 21 lut 2018, 19:16

Ten pan z biura sprzedaży to już różne rzeczy mówił, więc nie bralabym jego słów do serca. Ja jakieś dwa tygodnie temu od niego usłyszałam że odbiory "będą na dniach".

O tych przygotowanych dokumentach dla nas i spakowanych kluczach też wspominał ;)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”