Skowronia 3 Kraków - deweloper Urba - opinie i forum o osiedlu
Re: Skowronia 3 Kraków - deweloper Urba - opinie i forum o osiedlu
Czy ktoś z Państwa interesował się bliżej techniką budowlaną w której powstaje to osiedle? Zastanawia mnie również fakt, że mieszkania będą wykończone bez tynków...
-
Nie wiem skąd te informacje, gdyż ja w prospekcie mam napisane, że na ścianach będzie tynk gipsowo wapienny.
witam,
na kiedy jest przewidziane zakończenia prac i oddanie do użytkowania?
na kiedy jest przewidziane zakończenia prac i oddanie do użytkowania?
Paulina0512 pisze:Nie wiem skąd te informacje, gdyż ja w prospekcie mam napisane, że na ścianach będzie tynk gipsowo wapienny.
Wklejam z prospektu, który ja otrzymałem:
ŚCIANY:
- ściany zewnętrzne – żelbetowe z izolacja termiczną ze styropianu, niewykończone od wewnątrz
- ściany międzylokalowe – żelbetowe gr. od 18 cm do 20 cm, niewykończone
- ściany działowe wewnątrzmieszkaniowe pomiędzy pokojami – murowane z bloczków gipsowych gr. 8 cm, wykończone tynkiem cienkowarstwowym
- ściany działowe wewnątrzmieszkaniowe w pomieszczeniach higieniczno sanitarnych – murowane z bloczków gipsowych zielonych gr. 10 cm, niewykończone tynkiem
- sufity: niewykończone z widocznym filigranem
Dokładnie czyli tynki będą tylko i wyłącznie na ścianach wewnątrzmieszkaniowych pomiędzy pokojami, na miedzylokalowych i sufitach już nie. Jest to dość dziwne no z reguły standard deweloperski obejmuje tynki wewnątrz całego mieszkania...
Cześć,
Czy ktoś zastanawial sie nad sama drogą wjazdową na osiedle? Patrząc na plany to będzie jedyna droga wjazdowa dla inwestycji J-K i 8 nowych budynków z ostatniego etapu.
Na początku powiedziano mi, że każdy etap będzie ogrodzony i z osobnym wjazdem.
Zastanawiam się czy jedna droga to nie za mało jak na tyle budynków.
Pozdrawiam
Czy ktoś zastanawial sie nad sama drogą wjazdową na osiedle? Patrząc na plany to będzie jedyna droga wjazdowa dla inwestycji J-K i 8 nowych budynków z ostatniego etapu.
Na początku powiedziano mi, że każdy etap będzie ogrodzony i z osobnym wjazdem.
Zastanawiam się czy jedna droga to nie za mało jak na tyle budynków.
Pozdrawiam
witam,
czy ktoś z obecnych mieszkańców mógłby napisać jak wygląda sprawa opłat za użytkowanie. Wiem, że czynsz to 4zł/m^2 ale chciałbym wiedzieć ile Państwo płacą za ogrzewanie oraz zużycie wody i prądu. Interesuje mnie mieszkanie ok 50m^2, jeśli ktoś z obecnych mógłby podzielić się informacjami byłbym wdzięczny.
czy ktoś z obecnych mieszkańców mógłby napisać jak wygląda sprawa opłat za użytkowanie. Wiem, że czynsz to 4zł/m^2 ale chciałbym wiedzieć ile Państwo płacą za ogrzewanie oraz zużycie wody i prądu. Interesuje mnie mieszkanie ok 50m^2, jeśli ktoś z obecnych mógłby podzielić się informacjami byłbym wdzięczny.
Opłaty wynoszą tyle ile zużyjesz i ile kosztują poszczególne usługi w danym momencie. Bez sensu pytanie moim zdaniem.
pozdro pisze:Opłaty wynoszą tyle ile zużyjesz i ile kosztują poszczególne usługi w danym momencie. Bez sensu pytanie moim zdaniem.
bez sensu jest ta odpowiedź
doprecyzuje: po prostu chcę wiedzieć ile kosztuje u3manie mieszkania 50-60m w temp 20 stopni, czy to bedzie 600 800 czy 500 miesięcznie
pozdro pisze:Opłaty wynoszą tyle ile zużyjesz i ile kosztują poszczególne usługi w danym momencie. Bez sensu pytanie moim zdaniem.
Zasadniczo tak, ale wyobraźmy sobie, że masz lepiej lub gorzej ocieplony budynek i już możesz mieć różnice np. w kosztach ogrzewania, tu jeszcze w grę może wchodzić zamówiona moc cieplna u dostawcy, to także może generować różnice pomiędzy osiedlami. Różnice mogą być w kosztach zarządu, ochrona w bloku lub jej brak może robić różnice, to czy działka pod blokiem jest w użytkowaniu wieczystym czy nie, czy wentylacja jest mechaniczna czy grawitacyjna (przy tej pierwszej koszty prądu są dosyć wysokie) i tak dalej. Zmiennych składowych mieszkania może być naprawdę sporo, więc pytanie nie jest aż tak nie na miejscu

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”