Ja mam zapis dot. kar za opóźnienie - chyba w tym temacie już pisałem o tym.
Ale generalnie to ja mam ich kary w 4 literach - zgodnie z KC przez postępowanie dewelopera poniosłem szkodę i trzeba ją naprawić i to tyle.
Oczywiście bez dobrego prawnika się nie obejdzie - co najmniej tak dobrego jakich posiada ATAL
Ważna Informacja dla osób, które sprzedały nieruchomość w 2016 r. i zamierzają poprzez zakup mieszkania i przeniesienie własności zwolnić się w części lub całości z należnego US podatku dochodowego.http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... um=twitterJeżeli ktoś nie chce płacić za artykuł Gazecie Prawnej (ok. 3 zł) to sprawa dotyczy świeżutkiego wyroku NSA z dnia 7 marca 2018 r., sygn. akt II FSK 576/16.
Przy tej interpretacji NSA do końca roku trzeba odebrać mieszkanie, przenieść własność u notariusza oraz dokonać prawidłowego wpisu do KW (lokale w KW muszą być już wydzielone). Jeżeli ATAL znowu przesunie termin odbioru -
TO NIE MA SZANS !Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jak na razie nie mamy prawa anglosaskiego (precedens), ale ten wyrok daje potężne narzędzie US w łupieniu obywateli.
Niestety takie są skutki jak się rozmontowuje sądy i wymienia prezesów z przyczyn politycznych. Takich niespodzianek będzie z biegiem czasu coraz więcej. DOJNA ZMIANA RZĄDZI

Pozdrawiam elektorat PISu